Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 649
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • До хладилника, който обичам
٠•● Veggie ●•٠, ти си с голямо и добро сърце, емпатична си и това е много хубаво, не всеки умее. Пази се емоционалко, все пак, може да натежи доста.
Да, и аз често си мисля за привилегиите, много си права. Има хора, които като че ли не си дават сметка, или пък само гледат другия какво има и в какво е по-успял.
Това, че сме здрави, имали сме възможност за образование, имаме работа, децата са добре, имаме покрив над главата си... някакви обикновени неща, но всъщност не всеки ги има. И е хубаво да ги оценим.

# 136
  • UK
Аз си мисля често горе-долу същото, колко хора гладуват по света или нямат покрив над главата си, а моите деца закусват овесени ядки с боровинки внесени от Централна Америка, толкова е нелепо.

# 137
Мислех си го и аз вчера по повод едни снимки от размирните зони.

Да останеш бездомен в наши дни е много лесно. Помните ние в каква ситуация попаднахме. Все по-често хора търсят жилища да наемат и няма. Да купиш с тези лихви и да си на нисък дори среден дохъд е невъзможно, хотелите са заети с бежанци...с две думи - жилища няма. В някои райони и за купуване няма, заминават в деня на публикуване на обявата.  Осъзнавам какъв късмет извадихме, че съвпадна с ковид и имахме 6 месеца за реакция, хора от които да заемем пари за вноската и с ниските лихви, както и че на никой не му се занимаваше с такъв ремонт, та остана за нас къщата.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 23:58 от Pampers

# 138
След последните постове ми е малко неудобно да се похваля, но не мога и да се сдържа, защото музиката е още в главата ми. В събота се сбъдна мечтата ми да видя и чуя Депеш Мод на живо. Удоволствието е неописуемо! Не знам дали дъщеря ми оценява каква късметлийка е, че имаше възможността да пее заедно с Дейв Геън, преди това да вечеря любима пица в ресторант и после да спи в топла хотелска стая, докато в същото време по света много момичета на нейната възраст си лягат гладни, на студено, някои дори вече омъжени...

# 139
Блу, да си осъзнаваме привилегиите не означава да не се радваме, че ги имаме - нали това е част от оценяването им Grinning Чудесно е, че си прекарала добре!
Бяхме на ДМ миналата година, даже мислех пак да взема за тазгодишния, но мъжа ми предложи да идем на някой друг все пак, предвид, че е същото турне. Така че взех за Стинг, който лятото ще пее локално - той нали пее от около 50 години, всички около мен са му били на концерти, само аз - не! Сега ще наваксам, че то тези, които харесвам от момиче, постепенно спират да пеят или направо си отиват.

Да се похваля аз, че рецептата от бг ветеринар се прие от онлайн ветеринарна аптека. Много добре се получава така, защото аз пак ще си водя животните веднъж годишно минимум за ваксините, но така мога да взимам по-силното обезпаразитяващо на по-ниска цена, поне докато не променят правилата и да спрат съвсем да ги приемат.
p.s. in review била рецептата. Значи не е ясно ще мине ли.

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 14:17 от Бу

# 140
  • nowhere
Блу, благородно завиждам! Това ми е най-любимата група от малка. Била съм на 3 техни концерта. Искахме да отидем тази година, но няма кой да гледа децата. Радвам се, че сте се докоснали до магията им на живо и че ви е харесало ♥️.

За другото, много е трудно понякога да гледаш как други хора и животни страдат и да си безсилен. Човек с времето си изгражда защитни стени, иначе трудно се оцелява. И да, на всеки всичко може да се случи, въпреки че инстинктът ни за самосъхранение ни създава илюзията за една мнима сигурност. Животът не е справедлив, нито предсказуем, нито дълъг. Само сегашния момент имаме.

Бу, дано мине рецептата!

# 141
Не мина Rolling Eyes
Обясняват, че могат да пращат само до страната, от която е изписана рецептата, т.е. с рецепта от България не могат да пратят до Англия. Идиотщина някаква.

# 142
  • Leeds, UK
Здравейте, момичета! Изчетох ви като книжка. С едни плаках, с други се смях. Здраве да има, другото все ще го скалъпим.
Скрит текст:
Да ви разкажа за къщата - тази, която не купихме, де. Края на юни видяхме една къща и я харесахме. Хубава беше, почти всичко, което искахме си имаше, макар и само с едно паркомясто и малък двор. Изрично попитах каква конструкция е къщата и ми беше отговорено, че е стандартна конструкция и то няколко пъти.Направихме оферта с 13 хиляди по-малко, защото както имахме за за 160 хиляди AIP, така банката ни отпусна само 144 хиляди и то при втори лендър, защото първият реши, че 7 месеца при постоянен контракт вече не са достатъчни да ми повярват. Съответно забавяне, лихвата още скочи. Къщата за 172 хиляди, при оценка 165 хиляди. Да не говоря, че кварталът е почти на 4 мили, сменят се два автобуса до училище и се пътува 50 минути. Че автобусът пристига и 20 минути преди отварянето на училището. Къде ще седи чавето, ако вали - не се знае. Ако го караме с колата, ще е зор малко, защото мъжът ще работи по-малко и съответно по-малко парички. Викам, майната му, ще се минава нощни или уикенди само докато завърши. Да де, ама разликата до 144 -172, депозит 17%. Буквално ме оставяше с 200 паунда в джоба, ами нали има такси, разходи по преместване. Не искат да паднат на пазарната цена. Идва ми обаждане, ама къщата е нестандартна конструкция, лендърът не е съгласен. Обаче собственикът е  извършил ремонтни дейности, ама няма документ. Е, кой извършва дейности, без да даде нещо насреща. Собственикът нае за негова сметка surveyour, който да докаже. По принцип може да се трансформира в стандартна конструкция. Въпреки, че не виждам как ще се махне стоманената рамка. Идва ми офертата - ми тя 6, 35% и ми пише нестандартна конструкция. Излиза ми с 400 паунда повече от наема на месец, а живея в най-хубавия и безопасен  квартал на 2 мин пеша от училището. Тия 400 паунда тотално ме събарят - аз отсега не мога да си ги позволя, пък какво остава, ако някой излиза от работа, че да го води и прибира. Е...х тея лихви!  Смяна на училището не е опция. Училището е много добро и момчето ми се чувства отлично там. В другия район училищета не са добри. Честно ли да си кажа? Хвана ме яд на баща му, че е смотан и не си намери някоя читава работа. Щяхме да можем да си позволим и по-наблизо. Оттогава си го наказвам по мой си начин - не знам докъде ще стигнем. Изрично казах, че агенцията са загубили моето и на продавача време, защото аз изрично казах, че не желая нестандартна конструкция. Принципно имат много проблеми, и са трудно продаваеми, а аз за такава цена няма да купя такъв вид конструкция и се отказах от оферата на лендъра. Оттогава и цените паднаха и лихвата падна. Надеждата ми е в новата година. Нямам идея какво ще стане. Казах си болката. Много, ама много ми е криво. 
И нас ни хвана вирус - ентерото. Докарах го от работата. Направо ни разката вкъщи. Ковид не ме лови, но туй ме докара до спане на пода в тоалетната.  Добре че си имах лекарства от БГ. За 4 дни свалих 3 кг от неядене. От днес и синчето е болен. С чиста съвест се обадих и не съм на работа до петък. Там всички са болни и е нещо страшно.

# 143
Ooo, Happy Bella, много неприятно е това. Наистина са ви загубили времето. И лихвеният процент е ужасно висок, и това разстояние до училище е много... Дано и в твоя случай всяко зло да е за добро! Процентите полека падат, може да излезе нещо по-наблизо и по-добро.

# 144
Не се ядосвай, не е била вашата къща. Нещо по-добро ще изскочи, изчакайте малко да ви се вдигне кредитния рейтинг и опитайте пак.
Много е изнервящ процеса на купуване на къща, нали и ние почнахме и стигнахме до никъде. Може би не правете грешката да се спирате само на една къща, разглеждайте и други в ценовия диапазон, който ви отпускат..

# 145
  • Leeds, UK
Това ми беше поне десета къща за гледане. Като имаш пари е лесно, като нямаш...Лошото е, че поради възрастта на мъжа ми намаляват годините и възможностите ни,  а и не виждам перспектива за по-платена работа за момента. Не съм се отказала, не се предавам толкова лесно, ама нали знаете някой път, толкова си уморен от препяствия, че не искаш нищо вече.
Записала съм си тука разни други неща да споделя мисли  и преживявания, според какво сте обсъждали напоследък Smile
Застраховката на Господаря - породисто ни е, е  към Petplan  - 25 на месец. Почти на 6 г е. Започна от 12, 50 като беше бебе - чипиран и кастриран е, не излиза навън. Не сме клеймвали нищо досега. Не го обезпаразитявам вътрешно отдавна - натоварва се черния дроб излишно, външно също не съм от години. Ваксинираме го всяка година. Храня го с пилешко варено, смесено малко с вода от варена паста и гранули за рагдоли. Правя си кутийки и си ги замразявам. Не купувам храна от супермаркетите. Пълна е с боклуци. Мисля за някакви пасти или витамини да купя, но не съм разгледала пазара.
Разделих се преди 2 седмици с последния си мъдрец, чакан 25 години. Извадиха ми го по NHS, в много добра частна клиника. Отлично изпълнено, нямам никакви забележки просто.
Моето GP е китайско , но оригинално. Каквото съм поискала и където съм поискала, в нормални срокове. Минах на ехография  - коремна и вагинална, след като се оплаках, че ми е много обилен цикъла, а в други ден съм и на цито, въпреки, че няма нищо на картинките. Като си ходя в БГ минавам при брат ми, който е главен лекар в частна лаборатория и ми пуска всичко що има известно на пазара на изследванията. Освен това има безброй познати лекари из всички частни и държавни болници в Пловдив. Ако някой е от района и му трябва нещо, да свирка, ако можем ще помогнем.

# 146
O, ти живееш мечтата, да имаш правилните връзки в здравните среди в България. Не се шегувам даже Simple Smile

Предполагам, повечето сме се сблъсквали с това, желанията и предлагането да надвишават възможностите. Но изскачат "зайчета". През 2016 като купувахме, ходехме на огледи като изоглавени, постоянно правехме компромиси с това или онова или няколко наведнъж, за да се вместим в бюджета, давахме няколко оферти и все ни надцакваха с по-големи суми... направо ми се ревеше вече, в квартала сравнително малко излизаха в нашия бюджет, виж, над него - колкото искаш! Накрая неочаквано една къщичка излезе съвсем до тази, която наемахме, дадох по-ниска оферта с идеята да наддам веднага още, а жената явно ни беше харесала (тя сама ни развеждаше) и ми прие офертата. Страшен късмет извадихме тогава, и къщата беше в добро състояние, и после пазарът полудя, сега ако трябваше да купуваме, може и да не можехме... Разбирам те, Happy Bella, но нищо не се знае, ще излезе и твоя късмет. Само жалко, че са ви загубили времето и нервите с нестандартната конструкция.

# 147
Аз се радвам, че сделката е пропаднала. Не е била вашата къща, още повече, че изреждаш само минуси към нея. Пожелавам ви в 2024 да изкочи идеалната къща и да приключите всички бумащини за 2 месеца!

Знам го много добре това чувство, при което край няма, нито път за излизане от ситуацията. И аз се чувствам така в момента. Но няма да се отчайваш. Всичко в този живот е временно и нещата (не)стават с цел.

Бях и аз днес на АГ. Много нелюбим преглед, ама няма как.

# 148
  • Leeds, UK
Бу, Я такъв късмет с къща до нас няма да имам, освен ако нямам 500К Satisfied Освен ако не спечеля от някоя лотария.
Сега уча за Life in UK и мисля скоро да се явя. Поне това да отметна от The Bucket list Smile

# 149
Бу, Я такъв късмет с къща до нас няма да имам, освен ако нямам 500К Satisfied Освен ако не спечеля от някоя лотария.
Сега уча за Life in UK и мисля скоро да се явя. Поне това да отметна от The Bucket list Smile
Еее, ние сме в работнически квартал, макар добър Simple Smile плюсове и минуси, знаеш. В пош кварталите на града, или даже в пош частта на нашия, не мога нищо да взема.
Късмет на теста! Толкова бързо не знам дали съм забравяла безполезни факти Grinning

Общи условия

Активация на акаунт