Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 633
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Bristol
Бу, ManyPets съм и аз. Беше около 15, когато започнах с тях, сега за 8 годишна котка е 25.48. Те имат 3 нива различни на покритие, аз съм взела средното. Нито веднъж до сега не съм я ползвала. Отделно си плащам план към ветовете, за прегледи, ваксина и препаратите за третиране. Ако не се лъжа, планът е около 160 на година. Сега май месец ще го подновявам. И да, колкото по възрастна, толкова по-скъпо е, независимо дали си ползвал или не застраховката. Само информативно, за кучетата застраховките са още по-скъпи! 😔

# 121
  • До хладилника, който обичам
Моите ветеринари не предлагат план, но сравнявах цените и излизаше горе-долу същото, като сложа ваксините, преглед поне 1х годишно и обезпаразитяването.
Сравнявам дотук Napo, Many Pets & PetPlan, чудя се дали може да се наложи да ползвам dental за болест, освен инцидент, защото то се предлага само на високите нива застраховки. И аз към сдните нива се ориентирам май, ама да видим.
На Napo видях, че след навършване на 9г. влиза ко-пей 20% в сила задължително.

# 122
  • София
Бу, сега проверих, за да ти дам точна информация - аз бях с Animal friends - за Лъки, плащах месечно  £12.90, за Кеноби той, предполагаме, е около година по-млад - £9.58.  Това е преди миналата година да навършат 10г, предупредиха ме, че застраховката ще скочи значително след това. Исках да ги сменя, канселирах, от тогава нямам застраховка на котетата, което е проблем, още не съм решила при кого. Аз купувам от Амазон обезпаразитяващи на Advantage.

# 123
  • Bristol
Happythought, на мен едното обезпаразитяващо ми е с рецепта, не се продава свободно. Advocate го слагам всеки месец, а ако не се лъжа, другото беше Droncit,  на всеки 3 месеца.

# 124
  • nowhere
D.D, благодаря. Канадското е с протеин 14г/100г - него ще ползвам. Другото е с протеин 9.4г/100г. То цяла наука ще се окаже квасенето. Днес ще го сложа.

Дори не знаех за тази застраховка за животни. Задължителна ли е?  И аз поръчвам обезпаразитяващи от амазон.

Някой да чувства силна умора в момента? Аз едва се влача и голямата щерка се оплаква, че е много уморена, което е нетипично за нея. И се чудя това поредният вирус ли е или е почнал сезонът на пролетната умора. Вече не помня кога всички вкъщи сме се чувствали напълно здрави.

# 125
Blue Dress , вит Д вземате ли редовно?

На вас и доста болести ви се събраха последно време, хубаво е да се чуеш с ЛЛ по телефона за това. Рано е за пролетна умора според мен. То тъкмо почна зимата.

# 126
Само не купувайте обезпаразитяващи от паундшопа ( Bob Martin Brand), че има много случаи с проблеми, причинени от таблетките или пипетите. Моите клиенти повечето бяха към pet plan за застраховка, но говорим за кучета..
Накупих си преди малко витамини, Д3, Б12, желязо..не знам дали действат, ама поне ще ги пия и внушавам, че действат Simple Smile
Blue dress, добре е кучето или котето да имат застраховка, вет услугите тук са мноого скъпи. Мисля, че до края на годината вкарват и задължително чипиране на котките, досега не беше.

# 127
  • nowhere
Памперс,, за мен януари си е пролет, като видя кокичетата. Мирише ми на пролет. Но може и да не е пролетна умора, права си. Давам им витамини, и аз пия. Тя пи два антибиотика в последния месец и те също й се отразиха. Дано мине бързо. Ти как си?

Веджи, благодаря. Нашата е чипирана. Засега не сме имали нужда от вет тук, да чукна на дърво, но май ще трябва да я застраховам, тя след два-три месеца става на 11 години.

# 128
To цветя има целогодишно. Не се водя аз по тях. Още големият ни студ не е идвал. Може да намажем някоя порция сняг през февруари🤭

Аз съм все така. Чакам си часа за след две седмици да видим какво ще кажат лекарите.

# 129
  • София
При нас си е кучешки студ, -1 градуса, колата е замръзнала сутрин, едвам отварям вратите, чистя лед постоянно. Пролетта ще има да я почакаме, като цъфнат дръвчетата, като се постопли и удължи денят си е друго..

# 130
  • До хладилника, който обичам
Не е задължителна застраховката, само препоръчителна, че си е скъпичко да се води по ветеринари за проблеми. Обичайния преглед за бълхи и обезпаразитяването са си ОК, 140-160 годишно някъде ги смятах, че излизат. Но ако стане нещо, почват да чаткат големите сметки - на едната като се чудеше ветеринарката какво ѝ има (кожно раздразнение), вика, има изследване за лийшмания, ама да не бързаме, че е £500... и това е само за едно, а може да се наложи да се изследва за 4-5+!
Имала съм с ПетПлан, но не и мултипет, за две едновременно. И много интересно, на едните като напиша, че са порода, ми дава по-ниска застраховка, а на другите застрахователи като напиша, че са moggies - е по-висока, необяснимо ми е! (и двете са кръстоска на сиамка, едната напълно прилича, на другата ѝ личи, че е микс)
Иначе са ми кастрирани и чипирани от ранна възраст, но въпреки че с голямата не ми се е налагало никога да търся ветеринар за сложни неща, се опасявам, ако се наложи как ще плащам без застраховка. Не искам да се озовавам в позиция, в която не мога да платя сметката и трябва да избирам дали да приспя животно.

За обезпаразитяващите - давам и advantage, като нямам под ръка друго, но той е само за бълхи, при ветеринарите има комбинирани за бълхи и round/tape worms, мисля, че това е разликата на отпускани с рецепта или не, както и съставките се различават. Изобщо не слагам неща с фипронил, всички казват, че не действат, и избягвам Боб Мартин продукти, да, както и за храни не давам на Феликс и Уискас. Сухите храни с високо съдържание на протеин взимам.

Blue Dress, вит. Д наистина, и може би желязо - въпреки че май всички сме с дефицит на вит. Д. Особено се учудих, като разбрах, че и майка ми, която по цяло лято си гледа цветята по двора на българското слънце, също има дефицит на вит.Д, това значи, че за мен тук няма никаква надежда да не ми е нисък Grinning

На мен много ми се отразява количеството сън и качеството му. Ако спя по-малко от 8 часа, или не спя добре, не ми е добре след това. И обратното, като се наспя хубаво и дълго, съм свежа и с живец. Сега малкото кашля и това ми пречи на мен да спя - като кашля по-малко нощем, си отспивам.

Перуниките ми цъфнаха, минзухарите и те, нарциси имам също вече многоглави и обикновените са в готовност да цъфнат всеки момент.

# 131
  • nowhere
Благодаря, момичета. Дадох им мултивитамини сутринта, сега желязо и витамин Д, чак прекалих според мен. Голямата е с хрема, кашлица и лека температура.

За сезоните, явно всеки различно ги възприема. Да не прозвуча завеяно, но аз така ги усещам в душата си. Октомври, и особено ноември, ми навяват усещане за студ, мрак и зима, докато от януари започва да ми ухае на пролет, да я виждам как напира да разцъфне. Но винаги се чувствам най-отпаднала между януари и април.

Бу, много интересно инфо. И моята е кастрирана от бебе и чипирана. Улична е, намерих я като малко бебе. Беше завряна върху мотора на колата ми пред Народноя театър. Събра се тълпа хора, два часа се опитвахме да я извадим. Тя черна и не се виждаше, добре, че е гласовита 😁.

D.D, готово е бебчето:
Скрит текст:

Оставих го на топло в стаичката на бойлера и сега ще чакам. И добре че отворих там, видях, че бойлерът е бил за сервиз преди две години, сега ще трябва да звъним да го погледнат.

# 132
Браво Blue dress, но много квас правиш, предвид, че.ще изхвърляш доста, можеш да правиш доста по-малко.  Като изключим периода на захващането, аз квас не изхвърлям. Друго важно е как ще го държиш, моят живее в хладилник. След като стане готов, те съветвам да направиш същото иначе трябва да хваниш и месиш нонстоп.

# 133
  • nowhere
Направих го по рецептата, която ми даде - 150гр кисело мляко и 150гр брашно. Ще видя какво ще стане, ще се уча в движение. Няма да спамя повече с кваса, ще кажа дали е станал накрая 💐

# 134
Момичета, аз от няколко месеца се занимавам с преводи, тъкмо се връщам от на Salvation Army сградата за бездомни. Толкова ми стана мъчно, един човечец, избръснат, с чисти дрехи, мирише на парфюм..и накрая бездомен. Какво нещо е съдбата Sad Днес си горе, утре долу..Пак се радвам, че са го настанили там и не е на улицата. Онзи ден бях на адрес на дете в риск…
След тези посещения просто седя и си мисля колко съм облагодетелствана и направо привилигирована. Като хленча за дребни неразположения, ще си припомням тези хора..Сори за монолога, ама много тъжно ми стана днес Sad

Общи условия

Активация на акаунт