Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 604
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • nowhere
Аз съм се примирила за краснописа, защото моите и двете са левичарки.

Засега не ги карам да правят нищо през ваканцията. По принцип не сме амбициозни родители, но нещата сигурно ще се променят в по-горните класове.

Голямата почва българско училище другата седмица - по 4 часа всяка неделя. Много се вълнува, да видим дали ще проговори.

Да ви се похваля, че тук днес е ярко слънце и жега, не помня друг такъв хубав ден тази година. А в Лондон отменят полети заради гъста мъгла и дъжд...

# 706
  • До хладилника, който обичам
На CGP взимам аз, от начало, та докрай. Имат добри книжки за упражнения, преговор, много са им удачни и 10-минутните тестове по математика. Доволна съм, че запазих всичко за GCSE от голямата и сега влизат в полза на средната, даже по литература ѝ се повтарят някои неща.

# 707
И нашите са тази марка, сега ги погледнах.
Даже има и комплекти, с по няколко предмета заедно.

# 708
  • Истински се вижда само със сърцето.
И аз ползвам същите книжки.  IXL аз лично го харесвам, rock star time tables ползва от училище.

# 709

Ако знаете някои готини сайтове кажете.

CGP имат онлайн - £6 на месец или 50 годишна такса.
Бях вземала техните помагала по ковид. Не съм сигурна още дали ще ги ползвам. Достатъчно ще ги гърчат в училище и с три предмета на български у дома, не знам ще има ли въобще време за допълнителни занимания и за САТ. Миналата година учителката беша направила СИП по английски и по математика за децата, които искат да се упражняват допълнително.

Blue Dress, дано й хареса! Присъствено ли ще бъде? Ако да, има много голяма вероятност децата да си говорят на английски, а както някои учители и обясняват на английки, съвсем лоша услуга им правят. Но най-важното е да ходи с желание.

Тук идва много дъжд в погнозата. Събирах днес каквито семена можах от градината докато не ги е отнесъл дъжда или да вземат да мухлясат.

Аз днес лепя етикети, затягам ластици на униформи, пера...През седмицата ходиха да се фризират. Тя поддържа късо каре, той пуска дълга коса - винаги сме голяма атракция. Големи вълнения са, че се връщат в училище. За капак и на двамата им е дипломна година и от сега знам, че много ще рева, а синът още повече. Това му е последна година с приятелите, защото няма да ходи в близката гимназия както тях. Много си харесва училището, учителите и цялата обстановка. Някак се чувства ощетен, че не е бил тук от предучилищната и не иска толкова бързо да свършва всичко. Отделно притесненията за матурите, кандидатстване, промените...

# 710
  • UK
CGP и аз най-вече, особено 10-минутните са много готини, всяко тестче покрива разнообразие от материал и по 10 минутки бързо и лесно ги отмятат, през ден, през два, за няма 2 месеца опаткват по една такава книжка без да усетят.

# 711
  • на малък остров в океана
Ние от една година имаме българско училище в Корк. Първоначално дъщеря ми се беше навила, но като стана ясно че най-големите ще са онлайн и тя се отказа. Иначе имаше начин да се яви на финалните изпити с български. Обаче вместо български моето диване избра да учи японски. Утре ще и е първия ден. Нямам идея за две години какво ще научат.

# 712
  • nowhere
Памперс, благодаря, присъствено е, да. Дано й хареса и да се отпусне да говори. И аз си мисля, че децата ще ви говорят на английски, но дано поне учителите не го правят. Ще видим.

Твоите кал така изучават предмети на български? Това в българското училище ли? Успех утре, да им върви по вода тази учебна година!

Някой да има опит с магнолия? Имахме такава пред къщата и не оцеля, след това засадих втора и тя също си отиде. Не знам какъв е проблемът. А много ги харесвам и искам пак да пробвам.

# 713
Училището е онлайн и учат по хорариума на децата в Бг, не като чужд език. В 5ти клас им добавят история и география на Бг. После заедно с английската диплома могат да извадят българска. Обаче се учи яко. Карах го да прави матурата след 4ти клас и има само 2 грешки на 100 задачи. А на изходното ниво на самото училище изкара 4ка🙈

Имам 2 магнолии. МНОГО са капризни. Искат специална почва, много слънце, но и да са на завет и защитени от замръзване. Едната никога не е цъфтяла, едва върви. Втората това лято цъфтя 2 пъти с малко цветчета. Отделно искат много вода, но да е добре дренирана почвата и да не се застоява 🙈 Как виреят тея по улиците без грижи, нямям никаква идея😂

ujasia, като знам в подготвилен клас как за 1г научихме език, то за 2г могат да станат fluent. На шефката малката иска да стане оперна певица и записа 2 чужди езика за матурите. Определено ги овладя до степен да говори свободно на тях и да учи на тях.

# 714
С моите идеи пак я втасах 🤦 Цял ден боядисвам бяло стената под навеса. Беше грозно тъмно червено, взело да се люпи, и много мрачно. Много ме дразнеше, а искам да си го направим хубаво и уютно, взема съм лампички, ала-бала. Внимателно, с четката минах покрай всички детайли и ъгли, после мина мъжа ми с валяка средата, където е съвсем лесно, като не се пази нищо, и обяви, че той бил боядисал всичко.

# 715
Откъде го намери този костюм, като някой criminal / forensic officer си, заради едното боядисване. 🤣
Да не се излющи пак, не трябва ли първо да се махне старата боя?
Много обичам да боядисвам, минахме вратите на кухнята и всекидневната преди няколко месеца с мъжа, ама дотам ни стигна ентусиазмът, на горният етаж още си чакат реда. 😁

# 716
От Wickes Simple Smile) като се боядисват стени, е много разумно. Имах някога работнически гащеризон в България, ама сега нямам и си взех този. За мебели не го слагам, де, там е лесно и се работи на дребно. Няма шанс да се свали старата, ако го минем с водоструйка, ще настане ужасна свинщина по къщата и прилежащата зимна градина. Но с твърда метла го изчетка мъжа ми, микро драскотини стават така за по-добро прилепване. Иначе боята, която имах - явно преди няколко години съм имала същата идея и съм взела, и после забравила - е self priming и на три ръце покри грозната боя. Сега връщаме обратно рафтовете, демек мъжа ми работи, аз подавам инструменти и акъл Simple Smile)) Отстрани към съседите си оставяме оригиналните тухли, не знам как е решила да боядиса толкова грозно предната собственичка.

# 717
Blue dress, моите са в същото българско училище като на Памперс децата 😛. Аз съм доволна засега, голямата ще е 4 клас, а малката в подготвителен. Поне никой не им говори на английски, добре те самите си, защото има деца от други страни. И добре си учат там

# 718
  • Bristol
Успешна нова учебна година!

Бу, вие стена отвън ли боядисвахте? Браво! Външни никога не съм боядисвала, дори не знам каква боя се ползва за тях. Каква взе ти?
Аз трябва да се стегна и боядисам в къщи антрето и банята. Обаче имам ли свободен ден или чистя и подреждам къщата или съм някъде навън, трудно се задържам у нас 🤪  Мъжът ми е харесал едно огледало за антрето, много е интересно, но на тези износени стени, въобще няма да им отива. Обаче на моят не му прави това впечатление, той с боядисване не се занимава, дай му да пазарува само 🤪

Blue Dress, успех с българското училище и дано му хареса на детенце 😊 Комуникирате ли поне малко на български в къщи? На моя позната и мъжът й започнa да учи български, за да помогнат на детето с адаптацията в българското училище 🤣

Аз много харесвам магнолията, даже мислех да купя и сложа една в предната градина. Страхотни дръвчета съм виждала из квартала. Вие сега ме разколебахте...

Ние съботата хванахме много хубаво време и обиколяхме района на Маргейт и Рамсгейт. В неделята бях взела допълнителна смяна и работих навън в този район. Ту слънце блесне, ту тропически дъжд се изсипе... И шофирането ми обратно беше в дъжда. Днес работя от вкъщи, да видим дали ще е ок да врътна и изсуша поне една пералня навън или ще чакам друг ден.
Иначе районът на Маргейт и Рамсгейт е с много красива крайбрежна ивица и плажове, заслужава си да се види. През Маргейт само минахме с колата и не ме впечатли много, може би ако има време човек да се разходи, ще открие интересни райони. А хотелът ми беше точно до марината на Рамсгейт, голяма красота и през деня и вечер. Самият град е на хълм и от машрината към сушата се открива също красива гледка.

Скрит текст:
Споделям една нощна снимка с поглед от фара към града, Рамсгейт

и една на пристанището, като тръгнах на работа рано сутринта на изгрев

Един от плажовете до Маргейт

# 719
  • nowhere
Памперс и Ронка, благодаря ви. Как става обучението при вас? По колко часа на седмица? През Зуум ли е? Аз не бях очарована от родителската среща в българското училище и отделно ще ни яде по 5 часа всяка неделя, но засега не съм намерила по-добър вариант. Просто не знам шест-годишно колко ще се концентрира при онлайн обучение. Иначе бих го предпочела лато цяло.

Мери, с мъжа ми сме заедно от много години, то неведнъж се е опитвал д научи езика и още се мъчи, но не му се удава. Или пък не полага достатъчно усилия. Разбира малко и говори още по-малко.
Аз на децата говоря на българско, но не винаги. Понякога нямам енергията да превключвам нон-стоп, а и има нещо странно в това да говориш на децата си на един език, а на мъжа си на друг. Те разбират, но не могат да говорят.

Веджи, при вас как е с три езика? Всеки от вас на родния си език ли им говори? Разбират ли и трите?

Ще пробвам още веднъж с магнолията, но като прочетох Памперс, явно няма много шанс. Ще засадя бреза след това.

Мери, голяма красота, особено пристанището 😍

Общи условия

Активация на акаунт