Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 607
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, от 4 години не живея във Великобритания, но по свое желание плащам такса от 120 паунда годишно, защото се водя като сестра в nmc и не искам да си изгубя пина. Вече обаче мисля, че повече няма да се върна и искам да попитам някой знае ли дали имам право да си възстановя тези внесени такси, при условие, че съм живяла в България, а не в Англия? Ако да, може ли да ми кажете как? Ще съм благодарна.

# 691
Ваканцията е да си почиват децата. Защо ги мъчите с математика и подобни? А като чуя за домашни и ми се изправят косите.

И на моят не му върви математиката, но няма да го натискам за това. Звучи ми като безмислено изтезание. Вървят му историята и езиците и му намирам допълнителни такива занимавки. Дори сега водещо за избора на секъндъри са чуждоезиковото обучение, история, драма и арт клуба им, да имат волейболен и баскетболен отбор.

AniAni, нямам представа за данъците, но в Бг има фирми, които се занимават с възстановяване на данъци и съм сигурна, че имат опит с всякакви случаи и ще знаят по-добре.

# 692
  • Великобритания
Лично аз не мисля, че 10 минути на ден , два - три пъти на седмица е мъчение .. всеки си знае детето , моето ако не се стимулира ментално - забравя всичко .. за мен това е варианта засега, не сме открили друг.. А и тя самата признава, че ако се упражнява вкъщи , след това и е по лесно в училище
Иначе съм съгласна , ще търсим и ние училище с нещо различно от математика, макар че  нашия район май няма да имаме много голям избор

# 693
  • Истински се вижда само със сърцето.
София имаше за задача това лято да научи българската азбука с баба си и и бях оставила 4 книги английски да прочете. С математика този път не я занимавах, но баба й под форма на игра и беше вкарала и смятане.
Имат нужда по малко с нещо да се занимават, но полека за да е интересно. Краснописа и на английски не го харесвам, но българските букви ги изписва чудно.

# 694
  • Манчестър
Здравейте, от 4 години не живея във Великобритания, но по свое желание плащам такса от 120 паунда годишно, защото се водя като сестра в nmc и не искам да си изгубя пина. Вече обаче мисля, че повече няма да се върна и искам да попитам някой знае ли дали имам право да си възстановя тези внесени такси, при условие, че съм живяла в България, а не в Англия? Ако да, може ли да ми кажете как? Ще съм благодарна.

Няма как да си върнеш тези такси, те са за membership.
Вие дори вече сте изгубили ПИН-а, защото не сте направили 450 часа practice hours за подновяване на регистрацията.

# 695
Според мен до дете си е. Аз имам две в два различни полюса. Малкото е на 6г и ще е у2 сега, не ще да чуе за учене или четене. Трудно и е да чете, само да види по-%дълга дума и почват съчинения или захвърляне на книга. По математика да не говора, не може да смята още с числа по-големи от 10. Родена е юли и сега направи 6г.
Голямата е декември и тогава ще стане на 9г. Тя си тръгна на бг училище когато беше у1 и сега ще е в 4 клас и на двете. Чете много, обича да учи и сама си търси да си се занимава, дори и нищо да не и давам. Лятото и бях взела 1 английска книга, с идеята да чете от списъка с българските. Трудно и е, сега мъчи Ян Бибиян, но с наша помощ чете. Прочете няколко книжки самичка. Взимам и Весела Ваканция на български да си се занимава- пак с моя помощ. Иначе има едни помагала, които пускат в Лидъл, тях сама си ги попълва.
Аз съм от тоя чайки, дето малко повече ръчкат, ако видят че има ефект накрая 😂

# 696
  • На острова
Чайки 🤣 Не го поправяй, моля те.

Моите, ако ги ръчкаш, няма да стане. Особено с математиката, направо не се разбере ли нещо от първия път и се нацупва и рев. Имаме някакви tutors в близката библиотека, колкото и да ми се е струвало излишно за малки деца, ще взема да ги преслушам. Повече знаят от мен, със сигурност, че и повече търпение имат 😃

# 697
Ронка, класиките от нашето детство са пълни с трудни и стари думи. Там на всяко изречение трябва превод. Изобщо не си правя вече труда да ги четем и игнорирам списъците от бг училище. Само нови заглавия вземаме и няма проблем с тях, дори са им интересни и търсят следващата, ако е поредица.

# 698
  • UK
Моите за първи път това лято нищо не правиха, само си четоха книгите както нормално. Но моята сега в шести клас си знае, че тази година ще се занимава повечко вкъщи. Поръчката ѝ от Амазон с книжките днес пристигна 😆 Синът много решава в шести клас и му дойде много добре. Видя се, че резултатите от сатовете много повлияха после на секъндърито, сетове, предиктед грейдс и т.н. важно си е да се учи.

# 699
  • До хладилника, който обичам
Хей, лятото мина, виждам, че добре сте прекарали Grinning
Аз го отмърках цялото в България, вярно, работих половината време, но няма значение. Добре си прекарахме, въпреки че почивката беше малко спорна, че се хвърлих да правя неща по градината. Сега пак обратно тук, децата на училище, мрачно и вали, направо извадих тиквената украса и запалих тиквените свещи, ясна е работата.

# 700
Поръчката ѝ от Амазон с книжките днес пристигна 😆

Какво си поръчала?

# 701
  • UK
На cgp взех някои книжки сега по целия материал по математика и английски, всяка година вземам от тях. Study guides върху key stage 2 имам от сина. По-късно ще взема други неща, с него помня, че флаш карти имахме и по някое време ще има среща в училище с учителите и те разясняват също и казват какво да ползваме за самоподготовка. Лека-полека, че да не се стряска. 😁

Ако знаете някои готини сайтове кажете. Преди години ползвахме ixl, но нещо не го одобрих и абонаментът ни не просъществува дългосрочно. Може да има някакви нови и по-добри.

# 702
  • До хладилника, който обичам
Ползвах https://www.twinkl.co.uk/, имаха добри неща за домашно учене.

# 703
  • Великобритания
dejie - може ли да препоръчаш какво да и взема за year5 , че аз ги гледам , ма те толкова много , направо се обърках.. математика сякаш най ни трябва на нас

# 704
На моята ѝ взех от Амазон книжки за упражнение, малко от y3 и y4, но виждам, че я мързи. Справя се добре и по английски и по математика засега..краснописът не беше добре, но имаше допълнителни часове в училище и го подобри. Иначе самото училище има абонамент към поне 10 платформи / проложения и им дават от там домашни..у дома е пълно с листчета с username и пароли. 😁 Имат нов учител тази година, горкият, още много шашнат изглежда. 😆

Общи условия

Активация на акаунт