Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 617
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Нашите са винаги към ваканциите - сега 2 дни, 1 към коледната и 1 към майската.

# 676
  • Великобритания
Офф и при нас вече искат доказателство за апойнтмента, не стига че тоя час го взимаш с 300 зора , ми и пак не вярват.. последно им показах на телефона , че има час и пак даже го снимаха , а бе много странни правила имат

# 677
  • някъде в орбита...
Ей мъ на и мен, обратно след хората Grin

На мен не ми искат доказателства все още. Но откровено ме бъгва строгостта. Щото никой не му дремеше на опашката как се оправяхме родителите, когато учителите стачкуваха. И какви психо-игри играх за да обясня на моите защо графика им изведнъж не е какъвто го знаят.

За дрехите, и ние ползваме лепещи се етикети. Държат на системно пране на 60⁰, и не избеляват, та за мен си струват парите Hands Plus1

# 678
  • Великобритания
точно вчера по един от новинарските канали гледах , че от министерството на образованието били казали , че има страхотен ръст на отсъствията в училище, който започнал още от Ковида и продължавал да си нараства , та имали план и започнали да налагат мерки , за да намалят тези отсъствия и предполагам , че единственото , което могат е да наложат глоби , То няма друг начин наистина , поне аз не виждам

# 679
  • Истински се вижда само със сърцето.
Те да вземат мерки, но нека си преразгледат таргет групата и критериите. Ако едно дете за цяла година има не повече от 10 дни отсъствие, не виждам причина да има проблем. Да се концентрират над системните отсъствия

# 680
Първопричината за отсъствията да борят. Съдът и глобите няма да спрат отсъствията. Само ще доведе до извеждане на повече деца в домашно обучение и до задълбочаване на проблемите.

# 681
  • Великобритания
аз да си призная все се замислям за домашното обучение , но ми стиска .. а и все още районът ни е долу горе спокоен , но с техните правила и тройни стандарти някак си ме влече доста

# 682
Непрофесионално ми родителско мнение е, че след като няма учебници, а някаква учебна програма, която всяко училище има свободата да следва както си реши, то тогава всяко училище трябва да качва на сайта си всеки взет урок, предаден по начина, по който училището е преценило за подходящ на неговите ученици. Т.е., детето отсъства 3 дни, но знае, че за тези три дни може да гледа уроците по английски, математика и науки на сайта на училището, преподадени от неговите или поне от учители от неговото училище. Това може да поощри отсъствията, но пък ще е огромна помощ за деца, които заради боледуване остават вкъщи. Изобщо, ако с въвеждането на глобите се цели да се увеличи посещаемостта, която пък е причина за получаване на по-качествено образование, то разбулването на мистерията "какво точно и как се учи в училище" също може да помогне в посока получаване на по-качествено образование. Да, да, знам, че и сега може да се намери, но някак все остава съмнението дали е точно това, което трябва да бъде.

# 683
Много съм съгласна с теб Блу.

# 684
  • Великобритания
хехе , моята нали и е много трудно по математика, та отивам,  във втори клас беше и питам учителката Мис Бел , какво да правим допълнително вкъщи, как да и помагам , имат ли някакви помощни материали , за да не изостава -таз само ме погледна и вика - в сайта на Гов.юк има всичко , отворете и потърсете хахах
Та оттогава са ми ясни ..

# 685
  • На острова
Ами точно преди две вечери четох документа на правилата за home schooling (то няма такива на практика). След Ковид има 22 % скок в домашното обучение. Никога преди не ми е било идея, но напоследък много се замислям. За primary education имам предвид. С кеф бих си я оставила малката за следващите 2-3 години home school, ако не трябваше да ходя в офиса, да речем. Може да се работи в тази насока.

Направо ме бяха побъркали с този attendance миналата година и от там ми влезе мухата. След като трябваше да я пращам на училище с обрив (5th disease), нея много я сърбеше, но за тях си беше ок. Бях им пратила накрая имейл, че могат да ме предупреждават колкото си искат, но аз винаги ще работя в интереса на моето дете и няма да я пращам в дискомфорт.

Има много ресурси, групи, голяма е общността на home-schooling.

https://assets.publishing.service.gov.uk/media/5ca21e22e5274a77d … sultationv2.2.pdf

И моята много страда с математиката, за мен е пропуск в системата - много деца са, 30, и който се справя ок, другите си бутат някак си.

Иначе и ние сме готови, сряда почваме. Бяхме 4 седмици в Гърция и децата вече им поомръзна и нямаха търпение да почват у-ще. Ще видим колко ще трае това 😂 Аз от друга страна можех да си остана още месец..

# 686
Те с тия отсъствия, поне да има смисъл. Вместо да хванат и поогледат какво точно се учи, те са се хванали за отсъствията. И аз миналата година разписвах някакви документи и за двете, дреме ми на шапката. Като са болни, са болни и точка. Няма да ги пращам и училище и това е. Не че ще изпуснат и кой знае колко ако ги няма ден-два, дори седмица.

# 687
И аз съм го проучвала home schooling - а, но то излиза по-скъпо от частно училище и се отказах😂

# 688
Домашно обучение не мога да си позволя, то няма кой да стои в къщи Simple Smile. Днес я хванах малко упражнения по  математика и английски да направи, че нали уж е на училище 🤣 помрънка малко, на нея още и е ваканция щом не сме вкъщи.

То и БГ училищата съвсем са полудяли,  съседчето има 116 задачи за лятото, като нейните са малка, защото е от добрите в клас, плюс четене.

# 689
  • Великобритания
При нас нямаше нищичко за лятото , поне малко можеха да дадат. Аз я карах малко да решава елементарните задачки , които да и припомнят поне малко , малко таблицата , че още не я знае , ПО другите предмети нямам притеснение изобщо , то и в годишния репорт - по повечето предмети е greater depth , но по математика е working towards, Та това и е слабото место , и се надявам тази година , новата учителка да ги стяга , че догодина е 6ти клас ...ужассс

Общи условия

Активация на акаунт