Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 606
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
  • До хладилника, който обичам
Blue dress, моите са в същото българско училище като на Памперс децата 😛. Аз съм доволна засега, голямата ще е 4 клас, а малката в подготвителен. Поне никой не им говори на английски, добре те самите си, защото има деца от други страни. И добре си учат там
Заедно ще са с моя син комай? И той почва подготвителен клас. Средната ще е шести. Не е толкова старателна като на Памперс децата и малко през пръсти учи в бг училището, но все по нещо ѝ влиза в главата; тя говори, чете и пише, така че остава само малко знания да влязат. Беше на екскурзия лятото с българското училище и остана много доволна, каза, че пак иска да иде, ако има друг път.

Мери - продава се специална боя за фасади, masonry paint. Има малко по-различни свойства като издръжливост на природни условия, покривност и сцепление, особено важно, предвид че обичайно основата е много по-неравна и груба от вътрешни стени. И аз не бих боядисвала отвън, но под навеса беше някакво кошмарно тъмно червено, много потискащо. И вече няколко години подред оправяме пространството и го ползваме топлите месеци, после зимата се обръща на склад. Тая година решихме да го оправим за постоянно, защото хем искаме да се ползва от нас, хем на мен ми трябва да е подредено, за да мога да прибера и цветята по-навътре зимата. Така че решихме и да боядисаме, за да е отвършено докрай и да не се занимаваме повече. Боя - купих фасадна от HomeBase, но ще я връщам, защото като се прибрах с баката боя, стана ясно, че и преди съм имала същата идея и съм взела фасадна боя от Лидл, след което успешно съм забравила. Така че си ползвах лидълската, на две ръце покри сравнително добре и имаше доста прилично време за съхнене между ръцете, под час; минахме общо три ръце за пълна покривност и заличаване на стария грозен цвят. Отиде около литър за около 8кв.м., което е нормален разход за фасадна стена, ако съдя от боите, които гледах в магазина.

# 721
С masonry paint боядисвах външен перваз под прозорец преди 2 години. Много хубав бял стана, все още е най-хубавия в нашето каре от къщи, макар вече да има леко поолющено. Това лято боядисвах вградения ни гардероб с Frenchick Lazy range. Lazy, щото имало в него и финиш, който обаче се оказа твърде матов за моите очаквания. Допълнително сложих само финиш, с който постигнах желания лек блясък. И толкова много ми хареса този финиш, че с него минах и арт пъзелите, които ползвам за картини. И някакъв Al Fresco range (за вън и вътре) предлагат Frenchick, но не знам как се получава с него и за какви повърхности го препоръчват. Долното ни loo има нужда от боядисване също, но е толкова малко и съответно на всяка стена с нещо, покрай което да се внимава, че чак ми става сложно и не ми се занимава.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 17:09 от Блу

# 722
Blue Dress , училището си има собствена платформа. Всеки клас си има класна стая, всяко дете си има акаунт. Там са качени всички материали и учебници. Плаща се еднократна малка годишна такса за поддържането на сайта и това е. Трябва ти само компютър и тиха стая, където да учи през уикенда. През това време си домакинстваш и не ти се губи деня да висиш покрай физическо училище. Всичко часове са заедно в събота или в неделя в рамките на 3 астрономически часа. Следват си програмата като в Бг с всички входящи и изходящи тестове. Има си електеонен дневник, домашни. Покриват по 240-250 учебни часа по български език. (това по спомен, че дипломата още не сами я донесли). После с английската диплома заедно вадиш българска от РИОС и това им е много голям плюс на децата.

Бу моят мързел, ако може, ще избяга с 200. Просто аз компромис с това не правя и признавям, съм голям цербер. Като викна на български, чак английските съседчета изпълняват без да знаят езика. Все не е чул в час, все има пропуски, но пък говори все по-добре и започна да ползва сложни думи и структури в изреченията. Той до 4г възраст отказваше да говори и се сърдеше ние като говорим, но се принуди да започне да ползва езика. Вчера и малката му се скара, че "в тая къща се говори на български" 😂

Вчера го питам какви езици иска да има в секъндъри и ми казва руски, защото му е близък до българския и му е лесен😂

# 723
Ох, не знам за руския Simple Smile)) аз съм с втори чужд руски и съм учила в Москва една година, говоря и всичко. Но ето, вчера слушам книга на руски в колата и най-голямата беше с мен, питах я разбира ли нещо, врътна глава Simple Smile само отделни думи, които са като на български.

Моите всички говорят на български, малкия малко е още с объркан словоред, но иначе има речник, знае думи, фрази. Нямам притеснения за разбиране и говорене, но за писане и четене е друга работа. Ще го видя сега в подготвителен клас как ще е.

Блу, с френчик бааааавно съм захванала боядисване на кухненските шкафове. Току-виж свърша тая есен.

# 724
Моите говорят само английски. Поздравления за всички, които са успели да направят децата си триезични. Simple Smile

# 725
Моите говорят само английски. Поздравления за всички, които са успели да направят децата си триезични. Simple Smile
То покрай мен и съседчетата ще научат български от зор. Оня ден едното падна гадно и докато я успокоявам и ѝ лепя лепенка щерката ме пита защо съм ѝ говорела на български, нямало да ме разбере😂 Грам не се бях усетила😂 Аз говоря, то ми кима...

Имам безброй такива издънки с децата. 🙈

# 726
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу дрес и моята дъщеря е в същото онлайн училище, сега ще е в първи клас БГ като чужд език. Доволна съм и аз от тях.
За ремонти ням да отварям дума, че у нас е оле мале....

# 727
За ремонти ням да отварям дума, че у нас е оле мале....

На мъжът му дойде музата за шкафа под стълбите. Целият долен етаж е пълна бъркотия баш за РД на сина да не мога една снимка да му направя на детето😂 Дано свърши до РД на щерката, защото празнуваме у нас след като оберат бонбоните на квартала🙈

# 728
Блу дрес, и моята малката е на 6г. Започва в ПГ приятели. Там основно ще си приказват, да имат езика. Чакам другата учителка да започне пак с първи клас другата година да я подхваща.
На мен ми е супер удобно. Мъжа работи всяка събота, те ходят на танци сутринта и следобед е бг училище. Имахме досега неделя свободна, но малката почва тогава. Поне е 2 часа и до обяд ще свърши, тъкмо докато голямат е написала домашните.

# 729
  • На острова
Може ли да ми дадете координати на това онлайн училище? Може ли да се почне от 8-годишни? Аз трябваше да я запиша за тази година да почне. Съвсем се отвях. Че моята хич я няма с българския, говори, ама много развалено и понякога не ме разбира и иска на английски да и обясня допълнително..

# 730
Може ли да ми дадете координати на това онлайн училище? Може ли да се почне от 8-годишни?
https://www.facebook.com/groups/142670232897898 е групата. За да те допуснат в нея, трябва да си платила вноса за обучение след разговор с директорката. Може да започне от 8 годишна, имаш време да я запишеш, учебната година почва тоя уикенд с откриване и занятия другия уикенд чак. Не е нужно да е в класа, който ѝ се полага на годините - моята средна е с 4 години назад, тук е У10, в бг училище е 6 клас, защото имаше няколко години пауза между присъственото бг училище и онлайн училището. Даже можеш да обмислиш дали да не започне с клас с български като чужд език и после да напредва постепенно с времето, щом не ѝ е силен езикът.

# 731
Само да допълня, че ако почне в класа за бг като чужд език, няма наваксване. Много малко неща учат там и ямата между двата учебни плана е огромна.
На приятели дъщерята се премести в онлайн училището във 2ри клас и въпреки допълнителните уроци, тя не можа да навакса. Не знам дали не се отказаха да я запишат в 3ти клас. Майката ми се жалваше как 2г е плащала стотици паунди в местното училище по програмата за чужд език, за да види как детето ѝ нищо не знае.

Ако твоето не знае грам да пише, чете и говори, почва в 1ви клас. Със сина двама тинейджъри почнаха. А той почна със знания като за 2ри клас, но директорката го върна в 1ви, защото имаше пропуски от домашното ни обучение, въпреки,че чете сам от 6-годишен на български.

# 732
  • На острова
Благодаря! Заявих интерес, ще видим какво ще ми отговорят.

Тя е на 7 г., все още.

# 733
  • Великобритания
Моята я приеха но в класа с български като чужд, тъй като тя много слабо разбира и говори , с уговорката ако напредне да я преместят, Директорката се оказа много близка с леля ми , та тя натисна малко и уж се разбрахме , При Сайкова мисля беше я записах. Не са чак толкова много пари , та ако не сме доволни , просто прекратяваме и това е . Дано свикне , че от сега е много притеснена за неделя ..хихи
Включиха ме в групата във фейсбук - колко много нови дечица има от Англия , браво

# 734
- колко много нови дечица има от Англия , браво
От цял свят са децата. В стария клас на сина имаше дори от Китай и от Дубай. Училището бързо се разраства.

Общи условия

Активация на акаунт