Великобритания - тема 97 Валентинска Великденско-Пролетна

• 35 635
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Bristol
Легнахме си сини, събудихме се червени
Larry the Downing Street cat takes a moment of 'paws' ahead of the big day.

# 631
  • До хладилника, който обичам
Остаря и Лари на тоя си отговорен пост.

# 632
  • След завоя в дясно
Аз следя от доста време Лари в Х (Twitter ). Много ми харесва  пиперливото му чувство за хумор. 🙂

# 633
  • Rennes, France
Здравейте,

извинявам се за нахлуването в темата.
Живея във Франция, с някои от Вас се познаваме задочно, но не ги виждам често в темите Ви, затова си позволявам за пусна към всички молбата ми.
Трябва да закупя за фирмата на ММ следното
https://www.ebay.fr/itm/276007265720
Ако не се вижда че е през френския ebay, ето това е обявата:
Скрит текст:
Трябват ми 2 бр. Но купувача не изпраща към Франция. Дали е възможно някой да ми свърши работа? Мога да платя към paypal лична сметка разходите по закупуването, доставката до Ваш адрес и изпращането до Франция. 
Благодаря предварително на отзовалите се.
Хубава седмица на всички!

# 634
  • Leeds, UK
Видяхте ли по новините какво се случи у наше село Лийдс преди 2-3 дена? Румънският бунт за отнетите деца в Harehills, Leeds. Ние тъкмо се прибирахме оттам и вече бяха обърнали полицейската кола. Автобусът после го запалили. Там има много турски, полски, румънски магазини и ходим да си пазаруваме. Беше страшно. Знам, че по BBC са го давали, има и клипчета в ТикТок как извеждат децата и други. Беше страшно просто!

# 635
Ами циганска работа, тези паразити нямат ни интеграция ни нищо, всичко е на примитивно, инстинктивно ниво. Да ги товарят всичките на самолета и обратно в гетата в Румъния.
С нищо не допринасят в обществото.

# 636
  • До хладилника, който обичам
Видяхте ли по новините какво се случи у наше село Лийдс преди 2-3 дена? Румънският бунт за отнетите деца в Harehills, Leeds. Ние тъкмо се прибирахме оттам и вече бяха обърнали полицейската кола. Автобусът после го запалили. Там има много турски, полски, румънски магазини и ходим да си пазаруваме. Беше страшно. Знам, че по BBC са го давали, има и клипчета в ТикТок как извеждат децата и други. Беше страшно просто!
Не? Само събота и неделя пропускам сутрешните новини. Тая сутрин гледам, както обичайно, но само за Байдън ми говорят. Ще погледна. Вие добре ли сте?

# 637

AnguishedFearfulHushed

Кошмар! Нищо не съм чула. Сега ще разровя новините. Не, че ме очудва поведението им де...

Как сте? Почна ли ваканцията при вас? Аз трети ден се опитвам да им намирам занимания, че да ги изморя подобаващо и вечерта да ме оставят на мира да работя. Smiley

# 638
Здравейте, момичета! Имам близначки на две и половина години. Тъй като аз съм единственият говорещ български около тях, са доста зле с езика. Можете ли да ми препоръчате как да работя с тях? Четем, говорим, но не виждам особено подобрение. Ползвал ли е някой добра учителка или гледачка, която може да ми е полезна? Намираме се в северозападен Лондон. Предварително благодаря!

# 639
Здравейте, момичета! Имам близначки на две и половина години. Тъй като аз съм единственият говорещ български около тях, са доста зле с езика. Можете ли да ми препоръчате как да работя с тях? Четем, говорим, но не виждам особено подобрение. Ползвал ли е някой добра учителка или гледачка, която може да ми е полезна? Намираме се в северозападен Лондон. Предварително благодаря!

Трудно е много. Вървят говорно с около година назад от връстниците си в България. А и всяко дете е различно. Никой от моите на 2г не е говорел на български. Осезаема целенасочена реч и комуникация изцяло на езика - чак към 4г. Но до тогава (че и сега) изисква много постоянство и усилия. Никога по никакъв повод, където и да сме, не им говоря на друг език освен български. Не чета други книги, ако трябва лепя бг превод до английския текст, както и купувам всички известни тукашни, преведени на бг език. Имаме библиотека със стотици заглавия + абонамент за българския Сторител да се слуша в колата. Не им позволяват да играят на друг език. Играя с тях, за да чуят и копират, но не позволявам пред мен да се комуникира на друга реч освен българска. Абсолютно всичко, учено в градината и в училище после се минава на бг у дома. Учили са за цветовете, вечерта четем книга за цветовете и правим подобни занимания. Като цяло не реагирам, ако ми се каже нещо на английски.
Аз съм дете от двуезично семейство оствено само да учи езика със слушане и мога да ви кажа, че това не работи. Детето трябва ежедневно да ползва езика двустранно и да му се покаже, че няма избор и да се застави да го ползва. Децата търсят лесното и ще се възползват от всеки шанс да се измъкнат.
Най-лесното е 1 родител, 1 език. Това означава като ви видят и да превключват на български веднага. Но, за да се получи, вие трябва да го наложите и да предоставите всички необходими материали, игри и занимания. И така всяка минута без изключение следващите много години. Колкото по-големи и по-ангажирани стават, толкова по-трудно става.
Големият е на 10г и всеки ден минава по 2 страници от една занимателна тетрадка след 4ти клас и ми чете 20 стр бг книга, която дискутираме, за да запълни пропуски от думи и разбиране на текста. 4-годишното седи до него и пише цифри и букви, лепи стикери по тетрадка за възрастта му.

# 640
  • Bristol
Happy Friday лейдис! Личи си, че лятната ваканция е започнала, много е затихнало тук!

TeoYo, още са мънички, за да прецениш, но продължавай да им говориш, когато можеш, само на български и да чететеш български книжки, това което правиш и сега  🤗
За българският най-много помага да са в българска среда. Моите много дръпваха с езика през летните ваканции в България. Приятелка пък имаше детегледачка българка. Или да се срещаш периодично с други българи и децата им, за да свикнат със среда, където само български се ползва. На мен лично ми беше трудно да поддържам българския език тук. Особено като тръгнат на училище, ние на работа и само вечер се виждахме, а в къщи български се говори...

Ние вчера с Veggie успяхме да се уговорим и видим и добре се наприказвахме на български 😁 Разходихме се и аз наснимах няколко мечки в центъра на Бирмингам, направили са trail, We're going on a bear hunt 😁

# 641
Благодаря за разходката и за приятната компания, трябва да повторим, приемаме и нови попълнения. 😁

# 642
Много хубаво, че сте се успяли да се видите. ❤️

При мен е зор голям - по цял ден водя децата някъде или правим нещо навън, прибираме се да готвя вечеря и сядам да работя до полунощ. И така вече трета седмица - акълът ми се взе🙈

Уж лятна колекция на чантичките да снимам с малката у нас. ..то време няма. Ще стане есенна😂 Отделно правим портата за двора, за да знаем че сме свършили с оградите. А дипломната за курса чака сама да се напише милата пореден месец...ще си почака!

# 643
Здравейте.

Нова съм тук, чета ви от известно време. Ако може да се включа в групата.
Живея в Gloucester, намира се между Birmingham и Bristol.

Много ще се радвам да си разговаряме и споделяме. Тук съм много асоциална…

# 644
И в къщи партито тече с пълна сила Grinning от сряда е на лятно училище и ние ходим на работа.  И предвид, че ползваме този холидей клуб за n- найсти път всички деца се познават, а ние познаваме всички учители. Вчера бяха боядисвали тениски,   големи замъци за скачане, всеки ден правят нещо и не мрънка Blush

Общи условия

Активация на акаунт