Студенти в Нидерландия - 20

• 68 971
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Bodak, благодаря за споделеното. Само да допълня - при подаване на заявление за издаване на S 041,носете снимка на здравноосигурителната карта на работещия в Нидерландия - от там се взима номера й. Трябва да посочите срока за който изисквате S 041 - упоменете първия месец в който човекът не е бил осигуряван в БГ,  а като крайна дата, ако все още работи там, се записва - продължава.  От НАП ми казаха от кой месец и година няма постъпили данни за осигуряване на лицето - тази дата посочих в заявлението за S 041.
След като получа готовия документ ще го отнеса в НАП , и мисля с това да се приключи  поне с единия младеж.

# 661
Здравейте! Получихме следния имейл от Friendly housing, в който изискват да им бъдат пратени тези документи и се съгласяваме да наемем стаята без предварителен оглед. Някой има ли опит с тази агенция? Нормално ли е да изискват такъв тип документи по този начин?
https://

# 662
Да, нормални ми се виждат изискванията за документите. За без оглед е много важно да се настоява при получаване на ключа да се опише всичко, за да не изкарат някоя щета или липса.

# 663
Аз съм им пращала тези документи, но не ни одобриха. Тъй че, не е сигурно, че като им изпратиш всичко, ще наемете стаята. Да си знаеш.

# 664
  • София
Да кажа за билетите - за Коледа е ясно, но за другите периоди не рискуваме, докато не видим програмата. По академичен календар свършват в края на м.06., а нейната програма е до 18.06., при това със седмицата за поправка.

# 665
  • София
Аз по този календар купувам билети 3-4 месеца напред, но пак казвам това е само за ТУ/А. Изпитните седмици са точно две и в тях влизат изпити, поправки...
Билети за февруари, купих през ноември, а за април мисля че през януари пуснаха ниските цени...
Февруари се прибра за 40 евро в двете посоки само с Wizz, априлските билети са 58 евро, комбинирано с Wizz и Ryan..
Билетите през юни/юли, след това август и коледните, компенсират иначе тези така приятни цени! FlushedLaughingGrin

# 666
  • София
Здравейте,
Аз съм отново с няколко питания Simple Smile
1. Дъщеря ми започна работа, ще работи 4-5 месеца през тази година. Може ли да си направи застраховка и да я спре юли? От средата на юли до началото на февруари другата година, живот и здраве, няма да е в Холандия.
2. Има ли някакви помещения, контейнери, които може да се наемат за същия период юли- февруари, става въпрос за Амстердам.

Благодаря предварително на отзовалите се!

# 667
Здравейте! От APV housing ни отговориха, че може да изберем от няколко опции за настаняване в Middelburg. Кандидатствахме и в HZ и ни приеха още през месец ноември миналата година. Според вас кой е по-добрият университет за специалността информационни технологии - HZ или Saxion? И за saxion има ли значение дали искането за общежитие се подава чак в края на април?

# 668
  • София
Здравейте,
Аз съм отново с няколко питания Simple Smile
1. Дъщеря ми започна работа, ще работи 4-5 месеца през тази година. Може ли да си направи застраховка и да я спре юли? От средата на юли до началото на февруари другата година, живот и здраве, няма да е в Холандия.
2. Има ли някакви помещения, контейнери, които може да се наемат за същия период юли- февруари, става въпрос за Амстердам.

Благодаря предварително на отзовалите се!
Anelima, на обмен ли отива твоята дъщеря?
За застраховката - мисля, че може да се спре, но не знам от опит.
За помещения за съхранение, виж тези: https://www.shurgard.com/en-nl/self-storage-in-the-netherlands/amsterdam
Също не съм ползвала такива, но се интересувах преди.
Дъщеря ти е в SE, спомням си от разговорите ни. Нали знаеш, че SE имат studio sitting услуга, която позволява преотдаване на студиото за период от 3 до 6 месеца (мисля беше). За обмен е идеално.

# 669
  • София
Благодаря за отговора. Да, на обмен отива.
И да, ще преотдаде студиото си през СЕ Simple Smile

# 670
Здравейте! От APV housing ни отговориха, че може да изберем от няколко опции за настаняване в Middelburg. Кандидатствахме и в HZ и ни приеха още през месец ноември миналата година. Според вас кой е по-добрият университет за специалността информационни технологии - HZ или Saxion? И за saxion има ли значение дали искането за общежитие се подава чак в края на април?
Да попитам относно това - някой знае ли и дали, ако договорът с APV housing се откаже преди 1-ви юни ще бъде върнат депозита или не? Зачудихме се дали биха ни върнали депозита, ако решим да се откажем от студиото. Ще съм много благодарна някой да отговори на нашите въпроси!

# 671
  • София
Да попитам относно това - някой знае ли и дали, ако договорът с APV housing се откаже преди 1-ви юни ще бъде върнат депозита или не? Зачудихме се дали биха ни върнали депозита, ако решим да се откажем от студиото. Ще съм много благодарна някой да отговори на нашите въпроси!

От проведената кореспонденция с тях ни увериха, че ако се откажем до 31.05.24 г. ще ни възстановят напълно депозита. Синът ми няколко пъти говори с тях. Аз платих депозит, защото имаше време да мислим и даже да отиде да види на място какви са условията. Той е с добри впечатления, така че това е най-важно за мен. Аз също питах в темата дали възстановяват депозита и не помня дали тук или на лично ми бяха отговорили положително.

# 672
  • София
На моя позната преди 2 г. дъщеря й се отказа в края на м.04. и напълно им възстановиха депозита - за Влисинген става въпрос, но те са същите.

# 673
Аз им писах по имейл- надявам се и да отговорят. Радвам се, че при ваши познати са върнали депозита - би следвало и при нас, ако решим да сме в друг университет. Дано да са коректни. Благодаря ви много за отговорите! А какво мислите по въпроса за университетите - HZ или Saxion е по-добър университет за специалността ICT?

# 674
  • Варна
Цитат на: ronniekk
link=topic=1622103.msg47883180#msg47883180 date=1712951023
Аз им писах по имейл- надявам се и да отговорят. Радвам се, че при ваши познати са върнали депозита - би следвало и при нас, ако решим да сме в друг университет. Дано да са коректни. Благодаря ви много за отговорите! А какво мислите по въпроса за университетите - HZ или Saxion е по-добър университет за специалността ICT?

Дъщеря ми ще учи в HZ ICT ,тя смята че е по-добра програмата.  А и само тук предоставят 4 г общежитие.Днес си кореспондираха с общежитието,казаха и къде и е стаята,връщат ни 50 евро от депозита,приспадат от  първия наем,защото стаята се оказа с 25 евро по-евтина от първоначалната цена.Да,връщат ,ако се откажем.Моята дъщеря ще живее във Влиссинген.Ходихме на място,говорихме с управителя който е българин и с още един служител българин.Поне знаем къде я пращаме.

Общи условия

Активация на акаунт