Студенти в Нидерландия - 20

• 70 472
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
kassii, виж под самата обява дали няма такава възможност, ако е scam

# 226
kassii, виж под самата обява дали няма такава възможност, ако е scam
От ФБ е обявата. Няма възможност. Още не ми е отговорила на молбата да ми изпрати документа от регистъра. Май отиваме на scam Sad

# 227
  • София
Онзи ден разнищвах една такава скамаджийка от Fb. Помагах на бъдеща първокурсничка.
Първа червена лампа- "наемодателката" се беше свързала с момичето, в отговор на обява от нейна страна, че търси- да и предложи чудесна стая. В NL в 99.99% от случаите наемателите преследват наемодателите, а не обратното.
2.- цената е доста прилична. От гледна точка на опитен човек се вижда, че не е реалистична цена, но е точно на ръба- точно като някой да си помисли, че е ударил в десетката и да няма търпение да наеме. Too good to be true.
3. (Беше случайност)- собственичката изпраща погрешка образец на договор, в който е описан имот в друг град. Като й се обръща внимание, казала, че се е объркала и всъщност предлага два апартамента, а не един- единият е на баща й, а другият на майка й. Да, бе, да.
4.- при проверка в кадастър излиза, че собственик е някаква фондация и има ограничения в ползването на имота
5.- при проверка на фейсбук профила в различни групи за наеми се вижда, че въпросната персона е регистрирана във групите за поне още два града, освен в градовете, където "майка й и баща й имат апартаменти", и то наскоро. А профилът й иначе не издава нищо нередно, има 700 приятеля (но явно с тролене).
6,- Блъфира, че може оглед, но явно като усети, че издиша, а може би някъде другаде вече е била прибрала пари, профилът й бе изтрит и изчезна от ефира.

И още доста дребни детайли имаше, които говорят скам...

Та така, ако внимателно се проучва пазарът от рано (не непременно да се наеме от толкова рано), човек се научава да ги разпознава скамовете кажи-речи веднага. Е, никога не може да бъде абсолютно сигурен докато не си види стаята отвътре с ключ в ръка.😁

# 228
Здравейте,
На дъщеря ми ѝ поискаха от ДУО да качи  няколко документа в системата, но след като качи първия, бутона за upload изчезна. Преди това се е опитала да качи zip - не могло. Изпрати zip-a на мейла - отговориха ѝ, че не могат да го отворят. Изпрати нов zip, обади им се,  уж потвърдиха, че всичко е наред. Ноооо днес  получи ново искане за същата информация.
Някой има ли опит с качване/изпращане на няколко документа? Отчаяла се е вече 🙃

# 229
  • София
По спомен имаше възможност за качване на много документи, имаше няколко полета за upload едно под друго. Само pdf приемаше системата. Бутон от рода на Submit имаше най-долу за финалното подаване.
Но щом са и писали пак да качи документите, сигурно пак има активен линк, където да го направи.

# 230
Вместо компресиран файл с много документи - да обедини всички в един и да го качи.

# 231
  • София
Някой успял ли е да вземе жилище от Плаза ?
Колко е трудно, чака ли се дълго и изобщо става ли някога ?

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 11:59 от Сойка Присмехулка

# 232
  • София
Аз ги проучвах, но не сме взели от тях. Хубави са им жилищата, но много скъпи (поне според мен) - по-скоро ги имах за резервен вариант, ако не намерим друго. И между другото, миналата година до началото на август имаха свободни на сайта.
Иначе пише, че първият, който е проявил интерес за конкретното жилище, ако отговаря на условията им, той ще го вземе. Не правят списък с чакащи. Препоръчват предварително да си качил всички документи в профила си при тях. Така по-бързо ще ти отговорят. Но какво значи по-бързо, не знам.

# 233
  • Варна
Здравейте,който лети от Варна,кога е добре да се купят билети за август,предполагам сега е рано,а и са адски скъпи.Сварих за  началото на февруари евтини ,месец преди полета,но август сигурно ще държат висока цена.

# 234
Много благодаря, Перуанка и Червенокоска! 🌷

# 235
Kasssi,
Какво се оказа?
А физически оглед на място има ли кой да пратите да направи?

# 236
Rosss, Тцъ! Няма оглед Sad Отказвам се. Не били в момента там, снимките са със затъмнени стъкла, не се вижда нищо през прозорците, щели през март да се приберат ...
Иначе изпратиха договор с данни, които не съвпадат с кадастър.нл Simple Smile и още не са ми изпратили тяхната справка.

# 237
Моето момче днес за първи път е било на лекции в Делфт. Харесало му е, пътуването от и до Амстердам обаче май, ще му дойде в повече, трябваше да се организира по-добре с търсенето на квартира. Дано да е  взел  правилното решение с това преместване.

# 238
  • София
Охлювче, добре дошъл в Делфт на твоя младеж, след Амстердам ще му се стори доста спокойно красивото градче. Той като е магистратура пробва ли за общежитие, моят син е основно с такива наоколо в общежитието, което е за първи курс бакалаври и за магистри?
Аз имам чувството, че моят се мотае с търсенето на квартира за втори курс (разбира се, ако стигне дотам), а той няма опит в такова търсене досега предвид общежитието и ще трябва да си припомня сайтовете за квартири за Делфт като попреглеждам и аз, наред с това основната активност там да е негова, от място. Или оставяте студентите там сами да си се оправят и с квартирния въпрос?

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 00:47 от bora

# 239
Не можело да кандидатства за общежитие, защото е завършил бакалавър в Нидерландия, т.е. не е за първа година в страната. Така каза, не съм проверявала.

Общи условия

Активация на акаунт