Студенти в Нидерландия - 20

• 69 016
  • 735
  •   2
Отговори
# 630
Моят младеж вчера потвърди една стая в Хага през room.nl, пак ще пътува, но много по-малко и за по-малко пари. Предстои преместване от Амстердам, след като DUWO потвърдят, че всичко е наред и изпратят договора.

# 631
  • София
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/home/home линка за декларациите
Охлювче, честито, много си е близо Хага до Делфт, с колело, влак, трамвай има даже със спирка близо до унито. Значи си струва тази регистрация. Моят не си е направил и смята, че няма смисъл за толкова пресни.

# 632
Линк към групите има в мейла, с който се потвърждава приема.
Обикновено в тези групи излиза по-рано и информацията за старта на лотарията за жилище, а по-късно активно обменят и учебни материали. LaughingBlush
Значи след като е приет безусловно, защото към момента е с условен прием и такъв линк няма ...

# 633
  • София
Аз ги проверих вече лалетата, там са Simple Smile

# 634
Красота!

# 635
И ние сме на " лалета", но чак след нашия Великден. Може и прецъфтели да ги гледаме Simple Smile  Падасе последната възможна седмица в който градините посрещат посетители.
Декларацията се подава дори да не си работил през годината . Поне моя син я подава така. В секция моите данъци я вижда, тя става активна когато започва периода на подаване . Казвали са ми, че и в БГ е така. Сега като влезе, вижда заработените си пари от заплати нанесени автоматично - от работодател . Няма заработки от неговия малък бизнес , но трябва да подаде  дори да са нула. Не съм наясно защо не го затвори този малък бизнес, той му вършеше работа когато правеше разнос към Убър.
Охлювче, много добро развитие при младежа, браво.

# 636
# 637

И аз бях при лалетата вече, по-скоро при нарцисите и зюмбюлите, защото лалетата едва започват, но е голяма красота, и аромат се носи на метри около полетата. Моите разходки бяха по фермерските полета около Хилегом.
Прекарах една фантастична пролетна седмица със сина ми, въпреки неприятното време. По полетата, разбира се - сама....момичешки работи били.

# 638
  • София
Тези декларации, за които говорите, само за работещи на територията на Нидерландия ли се подават?
За данъчни декларации ли става дума ?

И няма нищо общо , но покрай тези декларации се сетих = сега като завършат 12-класниците, за периода докато станат студенти какво се подава, за да не се прекъсват здравните права ?
После знам, че се подава нещо в НОИ и данъчното, че са студенти.

# 639
Здравейте,
Моето момче ще бъде втори курс в Хага /THUAS/. Първата година наехме квартира през DUWO, но сега трябва да я освободи и сме в интензивно търсене. Регистрирахме се в room.nl преди месец, но като гледам шансовете за там са нищожни Disappointed. Търсим интензивно в сайтове и ФБ групи, а съветите прочетени тук много ми помагат. Flowers Tulip

# 640
Hazel, в момента има две стаи в Xior за Хага

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 15:26 от bunovа

# 641
Здравейте,
търсим   стая в Утрехт и ако някой може да  помогне, ще
 сме благодарни. Може и в близко населено място, ако има удобен транспорт...... младежът ще пътува. 
Магистратурата е  една година и навярно това ще е престоя  в Утрехт.

# 642
Тези декларации, за които говорите, само за работещи на територията на Нидерландия ли се подават?
За данъчни декларации ли става дума ?

И няма нищо общо , но покрай тези декларации се сетих = сега като завършат 12-класниците, за периода докато станат студенти какво се подава, за да не се прекъсват здравните права ?
После знам, че се подава нещо в НОИ и данъчното, че са студенти.

за месеците между завършване на средното и започване на висшето образование си плащате вие осигуровките. Така правата не се прекъсват. Това по мои спомени, но нека миналите по скоро по този път се включат със съвет.
Ние пуснахме искане за Е041 от Нидерландия за периода след като е спрял да бъде студент . Като дойде ще  го отнеса в НОИ за да не му са прекъснати правата, а да излиза - осигурен в държава от ЕС. Такъв съвет ми даде дамата от НОИ  като я питах какво следва сега, след като той работи в друга държава.  Няма да ползва в БГ българска застраховка, но във всеки момент , прехвърли ли се на БГ  работодател, правата му автоматично ще се подновят.

# 643
  • Бургас
Да, завършващите училище подават декларация в НАП и си плащат сами вноските за юли, август и септември, преди да станат студенти
https://nra.bg/wps/portal/nra/osiguryavane/zdravno-osiguryavane/studenti

# 644
  • София
Да, завършващите училище подават декларация в НАП и си плащат сами вноските за юли, август и септември, преди да станат студенти
https://nra.bg/wps/portal/nra/osiguryavane/zdravno-osiguryavane/studenti

Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт