Нашите кухни - тема 96

• 39 693
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
По-добре нормален котлон тогава, на задните, ако не се готви може да се слагат горещите тенджери без опасност от стопяване на плота.

# 181
Много по красиво, удобно и практично за мен е котлон 3-ка или 4-ка !
Двойката ми е несъразмерна и ако се готви често никак не е удобна, но това е лично мое мнение! На свободната площ държа мултикукър, като вадя тави от фурната пак е много по лесно да ги сложа на голяма площ ! 2-ката става за ваканционни жилища, но за активно готвене за мен не е достатъчна Simple Smile!

# 182
  • София
Да не говорим, че на двойките, които гледах трудно или невъзможно се събират 2големи съда, напр голям тиган и тенджера, разстоянието между двата е малко.

# 183
Това изобщо не е валидно за всяка двойка. А и… дължината на двата вида плотове е стандартна, около 59 см.

# 184
  • София
Това видях по магазините докато избирах, да еднакви са, ама и управленията трябва да са им някъде, а на 4-ката мога по диагонал да сложа. Ако двойката е един зад друг както би трябвало да се сложи, за мен е неудобно да се пресягам през предния съд, за да правя нещо на задния, а предния и топлина бълва, ако не е с капак, изобщо за мен това е голям компромис, хем не съм велик готвач

# 185
Адрийм, вярно ми е трудно да надничам или бъркам с прибор в съда на котлона зад първия. Не ми е висок плотът, даже е максимално снижен, колкото позволяват вградените уреди. Може ръцете ми да са къси, знам ли...
Затова предпочитам тройка (котлони, уточнявам, не се разсейвате) - задният е малък и го ползвам по-рядко, а има и 28 см, което е идеално за голям тиган или голяма тенджера, когато варя конфитюр. Същевременно мога да ползвам и трите едновременно, не си пречат съдовете.

# 186
И аз не го разбирам това с двойката котлони. Въобще не спестява никакво място. Остават две местенца по 15-20 см -  я има, я няма толкова, за какво се ползват? Ако ти е плочата 60 см и да не ползваш всички котлони, можеш да си сложиш/ преместиш топлата тенджера/ тиган, не пречи да си сложиш и дъска, върху която да режеш, ако толкова няма място. Въобще не е е удобно, поне за мен, да се оперира на двойка, независимо колко котлона ползваш наведнъж. Тенджерите се допират, поне на тези, на които съм виждала, особено ако сложиш по-големи съдове. Бутоните са сгъчкани и се нагряват...За естетическата страна на нещата няма да споменавам въобще.

А най-удобно е индукция без определени зони, с една обща - слагаш си съдовете където решиш.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 16:29 от Alia1

# 187
  • Варна
Двойката е подходяща за хора като мен, които нямат място и не готвят кой знае колко. Различни са по големини зоните, това не ми пречи. Горещите тенджери/тигани отиват на дъската отстрани. Два съда се събират нормално и да, пресягам се за задния съд. Въпреки че съм запъртък не е неудобно, освен когато се опитвам да правя 5 неща едновременно, но това ми е начина на готвене на мен  Simple Smile

# 188
Готвя много и ежедневно. В тази си кухня съм с двойка котлони и са ми съвсем достатъчни. Всичко е въпрос на организация.

# 189
  • на последния етаж
Готвя много всеки ден. В предишното ни жилище бяхме с двойка котлони, в сегашното - преди да ремонтираме кухнята бяхме с четворка и категорично реших, че в новата кухня искам двойка. Никога не съм ползвала повече от два котлона едновременно, а когато е така - то на задния варя нещо, а на предния - пържа, задушавам, бъркам.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 10:00 от Лита

# 190
Лита, е, как по три пъти!?! Ходиш на работа, нали? Дори и най-бързото нещо отнема поне 30 минути.

# 191
  • София
Здравейте:) В търсене на кухня съм и аз. Обаче не мога да се ориентирам, кои видове плотове са подходящи за мивка под плот. Относно котлоните- по навик предпочитам четворка, но пък аз винаги готвя на задните два Joy Предните не ги ползвам, защото имам чувството, че са много близо до ръба и ме е страх да не ги бутне някой. В тази връзка имам питане и за абсорбаторите. На няколко кухни на познати, на които съм била на гости, забелязвам вече, че са на нивото на горните рафтове, което ми се струва изключително неудобно. Пречат на видимостта и мога да си ударя главата. Има ли варианти, при които това да се избегне? Тоест, да бъде по-високо разположен или и аз не знам? В моята кухня сега е малко по-високо абсорбаторът, но е стара, а при издърпване напред за да се включи, пак ми става неудобно. То аз не ползвам котлоните там, а на терасата и не ме дразни постоянно, но ако ще се прави нова предпочитам да реша този проблем ако е възможно.

# 192
Просто не си вземаш такъв с издърпване, а за пълно вграждане.

# 193
За мивка под плот - гранит или технически камък. Не знам някои сравнително нови материали дали са подходящи. Тук пишат и двама майстори, може да кажат най-точно или пък някой с опит, различен от моя - аз съм с гранитен плот и монтирана мивка под него. 

# 194
  • София
Имат си абсорбаторите изисквания за мин и макс разстояние от котлоните.

Общи условия

Активация на акаунт