Нашите кухни - тема 96

• 39 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Е как ще стане под мивката, освен ако не е кубче? Нали мивката потъва в шкафа. Няма височина.

# 166
А дали може плот с двойка котлони да се монтира успоредно на гърба? Никога не съм виждала такъв вариант, което ме навежда на мисълта, че не може Simple Smile

# 167
А дали може плот с двойка котлони да се монтира успоредно на гърба? Никога не съм виждала такъв вариант, което ме навежда на мисълта, че не може Simple Smile
Може. Аз така го бях направила в старото жилище. Даже е доста удобно, но все пак е за хора, които не готвят много.

# 168
Даже има плотове с такова управление - по дългата страна, точно за такъв монтаж предвидени. В България не знам дали внасят, но в Италия и Испания ги има.

# 169
Може. Аз така го бях направила в старото жилище. Даже е доста удобно, но все пак е за хора, които не готвят много.
Защо пък за хора, които не готвят много?

На мен би ми било много по-удобно да са ми един до друг, тъй като често ползвам и двата едновременно и не ми допада да се пресягам за вътрешния.

# 170
Защо пък за хора, които не готвят много?

На мен би ми било много по-удобно да са ми един до друг, тъй като често ползвам и двата едновременно и не ми допада да се пресягам за вътрешния.
Защото на нас и 4 котлона не ни стигат:joy:. В началото исках 2, но ММ беше непреклонен, та сега разбирам. Иначе е много удобно, да.

# 171
Е, от тази гледна точка, да. В такъв случай не готвя чак като за 4 котлона Simple Smile Дори не ми е важно къде е управлението, щом има такива варианти за монтаж.

# 172
Може разбира се. Помислете само от коя страна да са ви копчетата.

# 173
С двойката не се ли спестява повече място на плота с вертикално разположение? Предполагах, че изобщо такъв му е смисълът, да спести място в широчина.
Като гледам последната снимка, с този вариант ширина не се спестява, а остатъчното място зад и пред плота е на практика почти неизползваемо и каквото и да се сложи там, ще се замърсява при готвене. Недостатъчно е да се ползва и за поставяне и рязане на продукти, за съдове...На практика по този начин едни 30 см остатък се разделят на две части по 15 см.
Ако плотът се изтегли максимално към гърба, пък ще е далеч за готвене (освен за готвач над средна височина), макар и пред него да се освобождава вече по-прилична площ. Аз като бъркам в тенджера или тиган на последния котлон в дъното на плота, едва стигам и се надигам на пръсти. Той обаче е и най-малък и го ползвам рядко за неща, които изискват чести манипулации.   
Питащата, значи, да вземе предвид и собствените си мерки, ако е готвачът в къщата. 

# 174
Аз като бъркам в тенджера или тиган на последния котлон в дъното на плота, едва стигам и се надигам на пръсти.
Кубратова, ти пък се направи на голям миньон Grinning Stuck Out Tongue Winking EyeSunglasses
Чак не мога да го повярвам.... да не са ти вдигнали плота повечко?!? Аз даже се навеждам, я за да разбъркам, я за да огледам и т.н.

Иначе показаните по-горе двойни котлони заемат мястото на 4-ка и затова според е по-добре направо такъв да се сложи. Така или иначе ще се изгуби едно и също място, поне да има полза. Някой път пък може да влязат в употреба повечко котлони.

# 175
То има опция да се сложат и по-напред, тогава отзад ще остане място което примерно може да се ползва за рафтче с подправки или друго.

# 176
Аз си ги представях в дъното с идеята да не пръска по пода дори в редките случаи на пържене. Не съм ниска, така че би ми било ок, а и така ми изглежда симетрично 🤣 благодаря Ви!

# 177
За нищо не бих ползвала мястото зад котлоните, освен в процеса на готвене.

# 178
Това и аз го мислех.Ако,така и така ше ми бъде заето мястото,бих сложила още един котлон.

# 179
За два котлона е по добре да се монтират с тясната страна,т е да са един зад друг.Моите са така от години.Спестява се място на плота.
Готвя много и цял живот,никога не съм ползвала 4 котлона наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт