Нашите кухни - тема 96

• 39 589
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм много доволна от пластмасовите разделители.Продават се различни размери.
Имам в два шкафа,всеки по 80 см и почти съм събрала дреболиите.

# 121
  • Варна
hblagoeva, точно такива големи пластмасови съм се навила да си вземам, но с тая кухня нюню, единственото място за чекмеджета беше 60 см и вътре чекмеджето стана 58. Голям цирк е.
Гледах дървени разтегателни, но не съм ги набарала на живо.
Дръжки гледах в Алиекспрес, но пак не може да се прецени, докато не пристигнат.

# 122
  • София
Има такива пластмасови, които са с малко по-голям борд, който се отрязва по размера на чекмеджето

# 123
Има такива пластмасови, които са с малко по-голям борд, който се отрязва по размера на чекмеджето

Моите също ги ряза малко майстора откъм борда,но го направи професионално и незабележимо.Визията не се наруши

# 124

Моите също ги ряза малко майстора откъм борда,но го направи професионално и незабележимо.Визията не се наруши
Моят не знам дали ги е рязал, ама докато аз си допивах кафето, току чух "Ела да си видиш чекмеджето" и беше готово и безупречно Simple Smile
В градското жилище не ми стигат чекмеджетата обаче - малка ми е кухнята и нямаше друг начин - имам само един шкаф с чекмеджета - 2 плитки и 2 дълбоки и са като дядовата ръкавичка, ама нали се стремя всичко да е на ниско и да ми е под ръка...
В селската се надявам да ги докарам до двойно количество и дано вече ми стигнат.

# 125
Здравейте, предстои ми правене на кухня за вилата. Спряла съм се за сега на кухни диалог. Има ли някой който ги е ползвал и доволни ли сте от тях? Качествени ли са като изпълнение? До сега съм използвала само Метрон, доволна съм много като качество, но нямат стила, който искам за вилата. Представям си я в стил бял винтидж. Ще се радвам и на други препоръки.

# 126
Има ли проблем вградена фурна до вграден хладилник? Или фурна (вградена) с котлони отгоре  до вграден хладилнк? Всякакви такива съчетания приемам като съвети

# 127
  • София
По принцип за котлони съм чувала някои хора да им награват адски много хладилника.... Което ако е много може шкафа да не пази. За фурната има термо фолио, с което отвътре се облепя шкафа... Все пак по-добре да има малко шкафче помежду им. Но пък някой хора нямат проблеми и с не вградени уреди един до друг, но като цяло по-добре да не са залепени. То за мен не е и удобно котлоните да са залепени в ъгъл.

# 128
По принцип за котлони съм чувала някои хора да им награват адски много хладилника.... Което ако е много може шкафа да не пази. За фурната има термо фолио, с което отвътре се облепя шкафа... Все пак по-добре да има малко шкафче помежду им. Но пък някой хора нямат проблеми и с не вградени уреди един до друг, но като цяло по-добре да не са залепени. То за мен не е и удобно котлоните да са залепени в ъгъл.
Зависи какви са котлоните - индукционните не загряват нищо. Пипали сме шкафчетата около фурната при пиролиза - дори тогава не ги загрява чак толкова. Все пак да се гледа според мен и упътването на производителя за хладилника. Има фурни и фурни, както и хладилници и материали. 
Болдваното обаче е особено важно и е добре да се помисли, ако се касае за котлони -  първо се ограничава свободата на движение на самия готвач, което при боравене с горещи течности, дръжки на тигани и тенджери може и да доведе до неприятни инциденти, освен неудобството и второ - страницата на този шкаф постоянно трябва да се защитава или чисти от манджи.

# 129
Права сте не се бях замисляла затова. В такъв случай дали шкаф 20-30см би бил достатъчно отстояние хладилник-котлони? Или да ги слагам в двата края на кухнята и да не го мисля повече

# 130
  • София
30-40 мисля ок...

# 131
Права сте не се бях замисляла затова. В такъв случай дали шкаф 20-30см би бил достатъчно отстояние хладилник-котлони? Или да ги слагам в двата края на кухнята и да не го мисля повече
По стандарт е 40 см, при мен в едната кухня е 30 см и бих казала, че е ОК.

# 132
По стандарт е 40 см, при мен в едната кухня е 30 см и бих казала, че е ОК.
Не съм се интересувала от стандарта, но аз имам в селската къща точно такъв шкаф 40 см вдясно от котлони и ми е удобно. В градското жилище свободният плот вдясно от котлоните е 80 см и ми е по-удобно.
Бих препоръчала на дамата готвачът в къщата да направи проби с кашони и съдове с дръжки, ако трябва - да види какво пространство заема, докато готви, какви движения извършва...На мен 40 см са ми достатъчни, но съм дребна, докато синът ми е висок, с дълги ръце и съответно му е необходимо повече свободно пространство около котлоните, а той готви в неговото семейство. Необходимо е място и за поставяне на съдовете от и покрай готвенето.
За мен около котлоните трябва да има или плот с ширина най-малко 40 см отдясно или свободно пространство.  За левичарите да се гледа отляво.

# 133
  • София
Хъм аз съм десничар, но повече ползвам плота в ляво при готвене. Може би защото основния ми котлон е от ляво на плочата. Но и от двете страни имам 60-тки

# 134
Много сте прави, не се бях замисляла за това. Бутнах плота с котлоните точно до единия висок шкаф, обаче ако ги отместя пък, ще ми разделят плота и няма да е удобно като свободна площ... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт