Нашите кухни - тема 96

• 39 603
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Хъм аз съм десничар, но повече ползвам плота в ляво при готвене. Може би защото основния ми котлон е от ляво на плочата. Но и от двете страни имам 60-тки
Ползваш лявата част, защото и ти заставаш вляво от котлоните и сигурно пак движението ти е надясно Simple Smile
При теб е идеалният случай с разположението.

# 136
  • София
Май повече, за да не капя с нещо останалата част от котлоните😆

# 137
Не е добре за хладилника да е до фурна и котлони .Оставете поне  30см шкафче.

# 138
Правилното подреждане е хладилник, плот, мивка, плот, печка. Иначе ще изминавате километри на ден в кухнята от неправилно подреждане на уредите. Идеята е :
- Вадиш нещата от хладилника върху съседния плот
- миеш ги
- подготвяш ги на следващия плот
- готвиш.

# 139
Правилното подреждане е хладилник, плот, мивка, плот, печка. Иначе ще изминавате километри на ден в кухнята от неправилно подреждане на уредите. Идеята е :
- миеш ги
- готвиш.
То е ясно правилното подреждане, но въпросът е, че не всички помещения и особеностите им позволяват то да се спази точно в този вид и се налагат компромиси. Въпросът е какви да бъдат те, така че неудобствата да са минимални, ако не могат съвсем да се избегнат.

# 140
- миеш ги
- готвиш.

Да, и Кубратова това е казала - като няма как да ги подредиш по "правилния" начин, се мъчиш и нагаждаш според както можеш.
Да, и не всичко, което вадиш от хладилника, трябва да го миеш. Но обикновено трябва да го сложиш на плот, където нещо да го "изманипулираш" - да го нарежеш, настържеш и т.н.

# 141
За да се подредят по правилния начин ви трябва не повече от два метра и 60 см. Каква е тая кухня под 2,60 широка.
Мандаринке за това има втори плот до печката за обработка на продуктите.

# 142

Здравейте! Искам да попитам има ли някой който ползва фурна на ъгъл, и ако може да ми каже предимства и недостатъци? Също на какво растояние най-много може да се постави аспиратора от отвора в стената?

# 143
  • Варна
Empathy, ми моята Simple Smile Широка 1,35, дълга 2 метра Satisfied
Затова хладилника е извън кухнята, което се пада точно зад гърба ми, ако съм с лице към... хм, всъщност с лице към каквото и да е - мивка, плот, котлони Satisfied
Майтапя се. Хубаво е да се спазва подредбата, ноооо... ако имаш място.

bibikota, имам мивка в ъгъла и е доста удобно. Мисля, че това пространство, което е зад фурната така или иначе ще го губите - без значение какво ще сложите в ъгъла - мивка, фурна, шкаф - винаги не можете да бръкнете най-отвътре, така че решението с чекмеджето е оптимално.
Аспиратора би трябвало да няма проблеми с изсмукването, ако е съобразен с кубатурата на помещението.

# 144
Ъгловата фурна заема по най-малко 90 см от двете страни на ъгъла и съответно плотовете. От двете и страни остават празни триъгълни неизползваеми пространства и плотът трябва да е с ширина 90см за да не е на много парчета. Ъгловите аспиратори са по-скъпи.
За предимства не се сещам😆

# 145
И моята е Г образна. Дългата част е 2.10, а късата е 1,60. Като късата има шанс да стане 1,90. И пак не знам как да ги въртя и нареждам. Давайте идеи

# 146
За да се подредят по правилния начин ви трябва не повече от два метра и 60 см. Каква е тая кухня под 2,60 широка.

Дълга или широка?

Ето, предлагам ти да разпределиш правилно моята кухня - външно Г, т.е. с външен ръб, а не с вътрешен, както е обикновено. 1,60 м.х1 м.
60 см. "плот", за мен не е плот.

# 147
Ами всякакви кухни има в днешно време,  при това студийно проектиране на жилища особено...
И не е само до площ, а и до особености - не случайно писах и това - разположение на врати, прозорци, комини, чупки, ВиК, електро. Зависи и на какъв етап е помещението - старо или в проект, в блок или самостоятелна сграда, която на етап проектиране дава много възможности без нито един компромис.

# 148
Хубаво е така да се подредят уредите като последователност. Това са ви 3x60 - 180 см за уреди. И каквото остане между тях е плот.

# 149
Е, аз предпочитам поне 1,20 м. (2х60 см.) като работна площ, вместо 3х60 см. разпокъсани между отделните уреди.
Принципно, в 96-та поред тема за Нашите кухни, с пусната в първия пост на темата полезна информация всякаква за кухните, някак е странно да се появи потребител, който да спусне истината от последна инстанция, за което досега пишещите въобще не са и предполагали.
Иначе доста се говори и за триъгълник. Което пък за мен е по-удобно. И това не е заковано като абсолютна истина, разбира се. Вместо да търча, примерно, 5 м. напред и назад, може пък 3х2 м. на Г или с остров/полуостров, да е по-удобно за някои хора.

Общи условия

Активация на акаунт