Случи ми се нещо странно XXIX

• 86 113
  • 817
  •   1
Отговори
# 150
Понякога има такива сантименти. Когато ремонтирах и изрових цялото жилище, което беше на моите родители, в един момент, на почти недостъпно място, намерих една моя кукла. Донесена е от Америка, през 60-те години от роднина на баща ми. Първият ми порив беше да я изхвърля. След това я снимах и сложих в темата за снимките спомени. Пак тръгнах да я изхвърлям, след това се замислих колко години е оживяла, беше дори с оригиналната си рокля. Накрая я пъхнах в един плик и я сложих на същото недостъпно място. Ако не е придобила антикварна стойност, някой след мен ще я изхвърли тържествено. Не би ми дошло на ум да я аранжирам в спалнята, но и не мога да обясня защо я запазих.

# 151
  • Deutschland
Надявам се поне да не е плашеща като куклата в моята история. Обещавам да я снимам когато ида в България, понеже както писах съм сигурна, че е прибрана обратно в къщата.

# 152
# 153
Фрау С, можеш да снимаш цялата къща.
Ние тук ще коментираме, хаха..

# 154
  • Deutschland
Ако се появи някой дух на двора, докато си пуша цигарата, с удоволствие 😉

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 14:19 от Фрау С

# 155
  • Перник
Моето момиче, на 14, я е страх от куклите, които съм имала като малка, бяха за украса върху леглата на село, а не я е страх от нещата,които гледа по интернет и днешните анимационни филмчета.
Не си спомням дали съм разказвала за преживяванията на моя позната като например жена в бяла рокля, която видяла да скача от моста в реката, а като се затичала да й помогне, долу нямало никой и напълно спокойна вода. И други са я виждали на различни места в градчето.
Има и още странни случки, преживени от нея.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 20:27 от Билка

# 156
И какво, някаква си статия от български сайт. Откъде може да знаете, дали някой някога не е казал на Ален Делон, че има лоши очи, или че е урочасал някого.
Веднага готови с определенията.
Не случайно куклите по филмите са със сини очи. Например Чъки.😁

# 157
Свекървата е влязла в стаята (за нещо) докато детето спи и е обърнала куклата,
за да е всичко подредено.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 18:26 от M.

# 158
  • Deutschland
Не бих се учудила.

# 159
И какво, някаква си статия от български сайт. Откъде може да знаете, дали някой някога не е казал на Ален Делон, че има лоши очи, или че е урочасал някого.
Веднага готови с определенията.
Не случайно куклите по филмите са със сини очи. Например Чъки.😁
Аз като ви казвам, че страховете идват не от куклите и очите на някого, а от поверия, филми, книги, игри и интернет Simple Smile
Ами със сини очи ще са по филмите, нали трябва да има нещо впечатляващо и по-рядко срещано.
Това дали някой някога бил казал нещо си предполагаемо на Ален Делон дори не е за коментар. 

П.П. Нямам сини очи, нито друг от семейството ми, но това с цвета на очите вече доби откровено инфантилен уклон, сякаш някой не е учил генетика или я е позабравил.
Изгледът (зловещ или друг) не е до цвят на очите, а до изражение.

# 160
Като говорите за сини очи, се присетих преди години за една жена, която трябваше да обслужа. Та тя беше със сини очи и като ме погледна, направо се ужасих и стреснах. Имаше нещо в очите й, не мога да обясня какво, нито помня подробности, което силно ме стресна, дотогава нито оттогава насам не съм срещала подобен ужасяващ поглед. Мъжа е със сини очи, но това няма нищо общо, нито други хора които съм срещала със сини очи, това беше нещо друго, не знам, и помня че го видях в очите й, не в цялостното изражение на лицето, а тя ми се усмихваше дори.

# 161
  • София
Искам само  да вметна ,  че за страха няма възраст и на 50  да стана има неща , които ме плашат и не мисля, че ще ги надмогна.
Аз съм чувала,  че хората със сини очи много урочасват и клетвите им много хващали. Междудругото и  аз съм със сини очи, но не вярвам, че мога да урочасам някого Grinning .
Някой може ли  да каже как се разбира,  че си урочасан, какво усещаш ?

# 162
На мен черните/тъмните очи са ми много по-въздействащи
Сатани, Мефистофели, Луцифери и тн. винаги са със смущаващо тъмни очи.
Има и някаква идея в западната култура, че вещицата примерно е със зелени очи
Схващания всякакви

# 163
Това е голяма глупост за цвета на очите😊
Както се вижда от различните споделяния,не цвета,а излъчването е било притеснително.То може да идва и от моментното състояние,чувствителност и впечатлителноста на споделящия.

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 10:15 от red soul

# 164
  • Plovdiv
Не знам защо се изненадвате, че 18-годишно момиче го е страх от кукла. Аз имах една кукла, от която до днешен изпитвам неподправен ужас. Сънувах и кошмари с нея. Понастоящем куклата отдавна е история, но преди може би две години я бях сънувала. събудих се със страшно сърцебиене.

За сините очи знам, че урочасват доста, а и от медицинска гледна точка хората с такива в повечето случаи имат проблеми със зрението.

Общи условия

Активация на акаунт