На море в Гърция 2024 - I

• 65 138
  • 769
  •   2
Отговори
# 645
  • София
liu jo, кога ще почивате на Лесбос? Ще возите ли кола?

# 646
  • СОФИЯ
Аз се чудя защо си го причинявате, но явно няма друг достъп, което е аргумент.

# 647
Според мен и да няма други, няма особен риск да изчакате до края на април-1 май. Обикновено дотогава са публикувани всички разписания за лятото.  
Не знам дали знаете - има и 1x седмично курс от Солун. На отиване е нощен в неделя, на връщане е дневен в събота. Така че с него стават 4. Но е по-дълъг, вероятно и по-скъп.
Иначе пожелавам безветрено и спокойно пътуване. Ферито си е емоция, дано на половинката да му хареса.

# 648
  • София
На мен ми е много приятно да пътувам с фери. То това си е обичайният транспорт до островите и може би затова ми е любим. Несравнимо е вълнението от пристигането на острова по море. За разлика от самолетите, на кораба не изпитвам никакъв страх. Имам и следната, леко куриозна случка:
Като пътувахме към Икария сутринта, минахме Лимнос и сме в почти открито море - нищо не се вижда наоколо, аз си чета книга на палубата и изведнъж - някакъв ужасен шум и трясъци, викам си - нещо стана с кораба, сигурно някакви подводни скали, обаче корабът (Нисос Миконос) си се плъзга по водата най-спокойно и никой не се тревожи и тогава аз загрявам, че шумът идва от небето - 2-3 изтребителя минават над нас.

liu jo, пропуснах да напиша, че ако сте с кола на ферито, е хубаво да си приготвите една чанта с багаж за вас за самото пътуване - тънки якета заради вятъра, шапки (с връзки), слънцезащитен крем и т.н., защото достъпът до гаражите по принцип е ограничен - евентуално може да си вземете нещо, когато корабът е спрял, но процедурата не е много лесна, по-удобно е всичко да е при вас. На кораба има ресторант и кафенета, но може да се консумират и внесени отвън неща.

Последна редакция: пн, 01 апр 2024, 13:24 от миленка_д

# 649
Аз се чудя защо си го причинявате, но явно няма друг достъп, което е аргумент.
До повечето острови няма друг достъп, а с кола пък съвсем няма друг Simple Smile

Също така е приятно в повечето случаи, да. Anytime предпочитам 10 ч. на ферибот пред 10 ч. в автомобил или 10 ч. в самолет.

# 650
liu jo, кога ще почивате на Лесбос? Ще возите ли кола?
Мисля от 25.06.,тогава има фери от Кавала,преди това не можем,аз предпочитам колкото се може по рано  юни месец,но няма да можем.С кола ще бъдем,да.Много хубаво разказвате за пътуването с кораб,благодаря и за практичните съвети.

# 651
  • гр. София
Здравейте, да попитам и аз за цените на ферибота от Волос за Скиатос. Гледах цени преди 2-3 седмици със Sea Jet отиване и връщане за 4 човека и кола - около 340 евро.  Преди 2-3 дена беше около 380 евро май.... Сега е 447 евро. Гледам за началото на септември. Защо така се качват цените? Уж има отстъпка за кола, но цената на човек се покачва. Говоря за ferryhopper.

# 652
Честно казано, не помня по-ниската цена за пътник и не мога да кажа какво се е случило. Цените като правило са фиксирани и предварително обявени за целия сезон. Но понякога има промоционални оферти за определен брой билети/срок, които са трудно предвидими. Може по-евтините да са дошли от това (само гадая, не съм попадала на такава оферта).

ОБАЧЕ в момента Сийджетс по тази линия имат 25% намаление на цената за кола при покупка на двупосочен билет. Ако то отпадне, реално ще станат още по-скъпи.
Също така, понякога има поскъпване от първоначално обявените цени ПРЕДИ същинското начало на сезона. После през него стоят едни и същи, но сега сме в този период, в който всичко е възможно.

П.П. Намерих си този пост от 19 март, явно наистина са ги вдигнали - било е с над 100 евро по-евтино за вашата конфигурация!
От Волос до Скиатос същата комбинация с Blue Star е 367 евро. С по-евтиния превозвач - Seajets, по някаква причина във Ферихопър не могат в момента да се избират намаления за деца. Въпреки това дори за 4 възрастни е с 26 евро по-евтино. Ако се спрете на този вариант, пробвайте и през сайта на компанията.

# 653
  • гр. София
Да, знам за намалението за кола. Но ме учудва плавното покачване на цената на човек. Беше 24€ или 24.50€, а сега е 34.70€. Вероятно и цената за колата е вдигната.

# 654
Някой от вас да знае Актуална цена за ферито >>
за Кемпер + 2 възр, + 2 деца - каква в цената Кавала -Тасос или Керамоти Тасос - за този уикенд питам

# 655
  • София
Освен промяната на цените за пътници, Експрес Скиатос е изчезнал от вариантите. Вероятно нещата са свързани. В англоезични форуми за фериботи пише, че имало слухове, че корабът ще премине към Seajets. Явно отново се случва някакво преразпределение на пазара между големите играчи. Ще има и други промени вероятно. Доста е неприятно за пътниците - аз съм го преживяла през 2018г., когато Блу Стар погълнаха Хеленик Сийуейс, тогава се правеха промени до последния възможен момент. Наистина аз успях да пътувам на ниските цени, на които купих веднага след обявяване на разписанието, но ми струваше доста нерви. Но сега, даже и аз, която обичам да купувам предварително, нямаше да купя през март билети за септември. Наистина повишението е съществено, но нищо не можете да промените. За годините, които следя цените на фериботите, такива промени не са характерни. През 2022г. имаше съществено покачване преди активния сезон, но то се дължеше на войната и цените на горивото и беше повсеместно.

# 656
  • гр. София
Ужасно.....непредвидено за нас. Сега пътя ни се оскъпява с около 200лв, но ще трябва да приемем. Вече имаме резервация за настаняване и дните са такива, че не са удобни за полетите до там.

# 657
  • София
Да, знам за намалението за кола. Но ме учудва плавното покачване на цената на човек. Беше 24€ или 24.50€, а сега е 34.70€. Вероятно и цената за колата е вдигната.

Погледнах си резервацията от 5 май за периода юли-август 2022 г. и виждам, че цените са били 24,50 евро на човек и 69 евро за колата. Пътувахме с Annes. Ако цените не са променяни 2 години, то е нормално сега да се вдигнат, друг е въпроса (и не ми се обсъжда) с колко и по мое мнение е доста, но да сезона е все пак само 4 месеца и това обяснява много.
Не си купувайте билети за септември толкова рано, може да са набримчили цената и да тестват дали ще се купуват и ако не вървят - ще я свалят предполагам.

# 658
  • София
Някой от вас да знае Актуална цена за ферито >>
за Кемпер + 2 възр, + 2 деца - каква в цената Кавала -Тасос или Керамоти Тасос - за този уикенд питам
http://www.thassos-ferries.gr/bg/tickets.php

# 659
  • София
veka, проблемът в случая е, че ние на 19.03.2024 дружно проверявахме цените и ги коментирахме тук и оттогава са минали по-малко от 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт