Чакането ще приключи, чудото вече ще се случи. ~бебеправене 427~

• 34 430
  • 934
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте, мили борбени момичета!

Първо, няколко думи за мен - следях и пишех активно в групата 2018-2020, имаше тогава доста култови образи и си бяхме спретнали женска дружинка.
Общо пет години ние нямахме дете, като най-трудно взе да ми става след третата, когато почнахме да действаме целево, а не просто да не се пазим. Определено вече бяхме готови за тази стъпка.
2020 г. забременях от първо инвитро (след четири неуспешни инсминации) и родих. Родих на 35 г.
Сега съм след втори ЗЕТ на ембриони още от тогавашната стимулация, първият ЗЕТ ми беше неуспешен.
С променен ник съм, тъй като тази борба беляза мен и семейството ми завинаги и исках да започна на чисто.
Поводът да се включа е, че съпреживявам вашите истории, чета колко сте тъжни, обезверени и знам какво е. Искам да ви окуража!
Минах през това и цялата палитра от емоции, която продължи и след като забременях и родих. Защото до последно треперех нещо да не се обърка.
При нас конкретно нямаше причина да не става и прекарах едни две години в препикване на тестове и надежда всеки месец, което в един момент взе да скапва отношенията ми с моя мъж. Получавах обвинения, че не съм на себе си и само цикля на телефона, което беше вярно.
Той имаше отклонения в СГ, но не драматично. Двама млади хора в перфектно здраве, без вредни навици, и бебе йок. Съчетано със стресова работа и тих натиск от близки и да наблюдаваш как всички покрай теб една по една забременяват...лепкаво гадно блато.
От това блато ме вадеше само форума и подкрепата на дамите тук. А, и плановете - този месец това, другият другото,после кога ще излезе заповедта, кога ще започнем, първо чхг, второ, живееш от преглед до преглед.
Ясно е, че всичко е до психика, но моята в това отношение пропука определено.

Искам да споделя с вас някои поуки, които взех по трудния път.
Първо - не отлагайте посещение при репродуктивен специалист, на каквато и възраст да сте! Златното правило е да се потърси помощ при неуспешни опити над една година за жени под 35, и шест месеца за жени след 35. Направете го ако трябва и преди този срок, за ваше спокойствие.
За жените в България пък особено - ние сме привилегировани в това отношение.
Подбирайте внимателно и ако нещо ви смущава в клиника/лекар, сменяте, докато не усетите вашето място.
Действия и изследвания, изследвания и действия - търсете причина защо не става.
Същевременно, не се вманиачавайте в самоизследвание и добавки - вместо едни излишни пари по тези параграфи, може да вадите яйцеклетки на ЕЦ, което нито е толкова скъпо, нито толкова травмиращо.
Стоп на предразсъдъците и страховете!  Аз за себе си съжалявам, че не тръгнахме към инсета и инвитро по-рано, щях повече да се съхраня. Когато не става без причина, се води неизяснен фактор, но това не бива никой да успокоява, защото причина може и никога да не се намери. Инвитро-то и то е донякъде терапевтично - проследява се лигавица, нарастване на фоликули, овулация, хормони, неща, които при обикновен АГ или на принципа на самоанализа не можем сами да направим.
Живеем във времена, в които времето тече бързо, малко хора имат психиката и търпението да чакат чудото по спонтанен начин десетилетие, че и да се съхранят същевременно.
Действайте!
Бъдете мили и съпричастни една към друга, моля ви, всеки има своята борба и вие не знаете коя през какво преминава. Жена с два месеца опити може и има право също да е съкрушена, както и тези с две години зад гърба си, макар че знам - неизмеримо е.
Тези жени, които се надпреварват да забременяват покрай нас, може и те да си действат по един или друг начин, но да не искат да оповестяват. На трансфера онзи ден само за един ден имаше едно трийсет жени. 30х30...
Подкрепа с партньора - постигане на разумен баланс между това да не ги жалим, но и да им спестяваме някои прекалени наши вглъбявания и изтрещявания по темата. Мъжете са устроени различно, гръмва им главата след едно определено време правене на любов по график. Хващаш го за ушите и отива на изследвания, но му спестяваш цялата емоционална част и нон стоп бъбрене по темата. Това разбирам под баланс.
За жалост, битката ще продължи и след забременяване и раждане, дай Боже. Следя родителски групи и една камара хора се разделиха, и то баш такива, минали по трудния път за дете. Жалко, но това е реалността.
И да завърша с нещо позитивно - мисля, че всичко дами, за които се сещам и пишеха тогава, забременяха отдавна и родиха.
Та, само без отказване и всяка по реда си нали Simple Smile)))

# 751
  • На изток от Ада
Браво на Минзухар!
Понякога и с прогестерон става аборт. Аз съм бил три пъти на прогестерон... Еми не не помогна ,даже удължи агонията...

# 752
Вики, при мен на 8ми ден имаше два фоликула по 13 мм и доктора каза, че са супер. Овулацията ми беше сутронта на 13ти ден.

Момичета, със сигурност всички изпадаме в емоционални моменти, но е важно да са “моменти”, а не перманентно състояние. Трябва да сме здравомислещи през 95% от времето, колкото и да е трудно. На мен също групата ми помогна много и психически, освен с неща, свързани със здравето 🙂

Ще разчупя темата за емоциите с конкретен въпрос, извинете ме! Днес ми е 9ти ден, О последните месеци е на 13ти ден. Днес най-големия фоликул беше 14мм, според вас има ли шанс изобщо този месец да порастне достатъчно за О, реално има още 4 дни, може и повече? След няколко дни ме викат пак, но док. каза, че може и да не го бъде този месец.. Нямам наблюдения колко бързо растат фоликулите, едва за втори път съм на фоликуметрия. Ако някой има наблюдения, некс сподели 🙂

# 753
Мерена ми е дебелина на лигавица и е достатъчно дебела да поддържа имплантация, или поне в онзи момент е била. Специално това правих, попитах и коментирах на последния си преглед.

Не става въпрос за споделянето на насоки, за което съм благодарна, а за ненужно грубия тон и коментарите какво се изисквало за ставснето майка. То и според мен се изискват възпитание и емпатия, за да възпиташ качествен човек, ама виж колко хора и така си стават родители.

Моята лекарка взима еквивалента на около 230лв за преглед с вагинален ехограф, та можеш да си сметнеш сама кое колко. Тях така или иначе си ги плащам от джоба всеки път като ходя, защото не се покрива.

ПП: съншайн, не се отнасяше за теб Simple Smile

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 14:31 от Анонимен

# 754
Прекрасни думи Кукуруку,  с всичко мога да се съглася, и най- вече се радвам че имате детенце, дано и второто скоро ви зарадва! Единствено не мога да се съглася с това че да се вади Я на ЕЦ не е особено скъпо.' Вадила съм в две клиники, за по- актуално ще дам пример с втората- пункция 750, анестезия 200, няколко прегледа от втори ден на Ц до пункция ( 70 лв един преглед), изследване на хормони 2-3 пъти по 60-70 лв, накрая замразяване на Я 500 лв. Та кое е евтино тук? Като се самофинансираш сумата от 1700-1800 лв на месец не е никак малка, мое мнение.

# 755
Вики, мисля, че с 2 мм на ден средно растат, тоест след 4 дена ще е 21 мм, което за мен е сравнително ОК за О.
Точно това щях да напиша 😁 Аз имам безброй фоликулометрии и при мен с толкова растат.
Рейна, напълно те разбирам. Както казах и по-рано, АА просто е по-рязка, но каквото и да казва, го казва за добро. Аз също съм много чувствителна и този тип обръщения ми действат много зле и съм ѝ го казвала. Хора всякакви, различни характери, но без значение от тона, тук всички пишем с една цел - взаимна подкрепа ☺️❤️❤️❤️
kukuruku1234 ❤️ За съжаление аз още съм тук 😅

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 14:39 от Kactus

# 756
Благодаря Ванила! Знаеш, че ти стискам много силно палци да ви е успешна този път! 💚

Kukuruku много хубави неща си написала, хубави и верни! Наистина доста мотивиращо ми подейства! 😊

Кактус 💚

# 757
Cinamone cookie не разбрах вметката за изпусналите влака кариеристки. Какво искаш да кажеш?
Коментарът ми беше насочен към това флауър да не се самообвинява, тъй като ин Витрото е болезнено и с трайни последствия на тялото и е нормално жената да пробва по естествен път преди да се насочи към него. Също така не е гаранция , че ще е успешно . От форума познавам жени с по 11-12 процедури , женени от млади , с опити на по 25 и пак нищо не става.

# 758
Кукуруку, името ти ме развесели, точно както и написаното от теб✌🏻😁

# 759
  • Замък сред облаците
Рейна, имаш характер, харесва ми Simple Smile Значи, момиче, спасяването на давещия се е в ръцете на самия давещ се. Действай Simple Smile Ама поработи над комуникацията ти с мъжа ти, все пак. Аз бях 20-годишна пикла когато имахме такива кой какво му е криво и да се приеме за грешно от другата страна. Бременността и имането на дете обръща двойката с хастара навън дори и в най-стабилните семейства, та инвестирайте усилия в тази посока.

Кактус,
Скрит текст:
едно птиченце ми нашепва, че си пред пункция, пожелавам ти успех!

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 14:45 от АА

# 760
Прекрасни думи Кукуруку,  с всичко мога да се съглася, и най- вече се радвам че имате детенце, дано и второто скоро ви зарадва! Единствено не мога да се съглася с това че да се вади Я на ЕЦ не е особено скъпо.' Вадила съм в две клиники, за по- актуално ще дам пример с втората- пункция 750, анестезия 200, няколко прегледа от втори ден на Ц до пункция ( 70 лв един преглед), изследване на хормони 2-3 пъти по 60-70 лв, накрая замразяване на Я 500 лв. Та кое е евтино тук? Като се самофинансираш сумата от 1700-1800 лв на месец не е никак малка, мое мнение.

Не съобразих, че цените са различни от тези през 2020... Не става въпрос за всеки месец, а и има хора, които ще го дадат за спа уикенд, но не и за процедура. Понякога с налага да избираме и да скъпо е, но на много хора проблемът им е в предразсъдъците - аз такива адресирах.
Както и да е, няма да се включвам повече, защото не се знаем и може да се подразни някой от обсъждане на въпроси, които може би не им е времето и мястото.
Успех на всички.

# 761
Cinamone cookie не разбрах вметката за изпусналите влака кариеристки. Какво искаш да кажеш?
Коментарът ми беше насочен към това флауър да не се самообвинява, тъй като ин Витрото е болезнено и с трайни последствия на тялото и е нормално жената да пробва по естествен път преди да се насочи към него. Също така не е гаранция , че ще е успешно . От форума познавам жени с по 11-12 процедури , женени от млади , с опити на по 25 и пак нищо не става.

Е кое не разбра, казах го съвсем ясно. Хора, които не са имали досег с инвитро, нито техни близки не са наясно с фактите. Инвитро не е универсалното решение за прекалено дълго чакали, и не е плащаш там едни пари и хоп бебче.
Изобщо не визирам някой от тази тема. Не ми е и минало през ума, да правя каквито и дае препратки, още повече ще щом някое момиче е тук очевидно не лежи на тази мисъл.
Не знам ти колко процедури си минала, но мен не ме е боляло при нито една от тях.
Освен в последната, но там имах придружаващ проблем, който нямаше общо с инвитрото.
Трайни последствия зя тялото също не забелязвам. Отрази ми се обаче чудесно имането на дете, виж без инвитрото не е ясно дали щях да го имам.

# 762
  • Замък сред облаците
Мисля че Емпати визираше последствия като форсирано изчерпване на ЯР (не конкретно за НЯР, а дори при нормален резерв намаля драстично в сравнение с изцяло естествено забременяване) и вдигане на нивата на ФСХ необратимо в тази връзка (като това повече зависи от ЯР и брой стимулации). Отделно разбъзикването на хормоналния фон като цяло.

П.п Шантал май спомена за Алисън. Те не са ли на профилактичен преглед на детето в Турция, стори ми се че наскоро спомена че тряба да ходят?

# 763
Не разбрах каква е връзката с контекста на това, че е нормално човек да пробва естествено преди да се насочи към ин витро. На кратко това което си написала няма абсолютно никакъв смисъл.

# 764
Мисля, че Cinnamon Cookie имаше предвид, че за хората, които не са навлезли в тематиката, инвитрото изглежда като "даваш 10 000 лева (образно, вероятно вече са повече) и имаш 100% гарантирано бебе". Поне така е по филмите - жена след 40-те с успешна кариера решава, че сега й е момента за дете, плаща и "хоп" - бебе. Не визираше никой от форума, просто сваля розовите очила и за това, че и да се тръгне по този път, това не е shotcut, който да спести всички тревоги. Понякога и за това си трябват няколко опита, докато се стигне до успешен. Допълнително, ако проблемът не е забременяването, а износването - едно инвитро не ти спестява нищо от блъскането в търсене на причина.

Общи условия

Активация на акаунт