МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 471
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Дами, някоя от вас застрахована ли е към Уника с покритие за раждане?
На нас сега ще ни го включват от края на месеца, аз ще раждам ноември, живот и здраве. Чудя се каква е сумата, която покриват за раждане? И имат ли претенции  какво да бъде вписано във фактурата, т.к. например в Надежда няма опция “избор на екип”, и т.н?

Зависи от пакета, доколкото знам, моя пакет включва еднократна сума в размер на 1200 лв за раждане и доколкото видях се изисква само епикризата, също имах 800 лв за изследвания и прегледи към пакета, аз ще раждам в края на този месец.

# 676
Ще добавя само, че в болницата са си наясно как се оформят документите, само им кажете, че имате допълнително здравно осигуряване.
Аз раждах февруари 2023.
Дами, някоя от вас застрахована ли е към Уника с покритие за раждане?
На нас сега ще ни го включват от края на месеца, аз ще раждам ноември, живот и здраве. Чудя се каква е сумата, която покриват за раждане? И имат ли претенции  какво да бъде вписано във фактурата, т.к. например в Надежда няма опция “избор на екип”, и т.н?

Зависи от пакета, доколкото знам, моя пакет включва еднократна сума в размер на 1200 лв за раждане и доколкото видях се изисква само епикризата, също имах 800 лв за изследвания и прегледи към пакета, аз ще раждам в края на този месец.

# 677
Има ли смисъл от пакетите за проследяване за ЖК. Все си мисля, че или няма да използвам всичко или ще се наложи нещо допълнително и няма да има смисъл от този пакет. Вие какво мислите ?

# 678
Има ли смисъл от пакетите за проследяване за ЖК. Все си мисля, че или няма да използвам всичко или ще се наложи нещо допълнително и няма да има смисъл от този пакет. Вие какво мислите ?
Аз вчера вях на 1ва ЖК и от основен пакет до 24 г.с. пуснахме почи всички изследвания. Остана прегледите мисля,че бяха 2, кр.захар,тъй като е на гладно, ПКК и урина по още един път и мавография.Така,че мисля,че ако се пращат изследванията отделно да мн повече пари и за мен си заслужава 100 про.

# 679
Аз вчера вях на 1ва ЖК и от основен пакет до 24 г.с. пуснахме почи всички изследвания. Остана прегледите мисля,че бяха 2, кр.захар,тъй като е на гладно, ПКК и урина по още един път и мавография.Така,че мисля,че ако се пращат изследванията отделно да мн повече пари и за мен си заслужава 100 про.
Ама сега ако са пуснати, няма ли пак да се наложи да се пускат до края на пакета, се чудя ?

# 680
Нищо не съм доплащала след изчерпване на основния пакет и не са ми пускали повторно извън пакета вече пуснати изследвания. За втората половина по препоръка на следящата ме докторка пуснах разширения пакет, но родих 1 месец преждевременно и останаха много неизползвани неща от пакета. Примерно, оползотворих тонове само веднъж, а май имах право на 5-6 броя. Това е риска на втората половина от следенето. Реално изгорях с доста пари от пакета.

# 681
Не ги разбирам тези пакети особено. Платила съм основен пакет до края, но ЖК ми е веднъж в месеца напоследък, докторът ми погледна едни кръвни изследвания от преди 2 месеца, каза, че са добри и няма да пускаме нови (а те не са ли част от пакета, и поне хемоглобина няма ли да го следим, за 2 месеца нещата се променят?) и всякакви такива неща.

# 682
Ама сега ако са пуснати, няма ли пак да се наложи да се пускат до края на пакета, се чудя ?
Не до края пускаш само това което е останало. Ако има вече някакви проблеми и странични симптоми за нещо ще се наложат изследвания,но ако всичко си е в норма мисля, че не е необходимо да ги пускаш толкова често.

# 683
За мен единствения плюс беше, че не вися на каса след всеки преглед. Платих си основен пакет до 24 г.с. Имах два пъти кръвни и урина. И май два пъти преглед + мамография. Единия месец си го изкарах без преглед и без кръвни.
Исках да си платя за разширен пакет, но преглед имах чак в 31 г.с. и докторката каза, че няма смисъл да давам пари, защото няма да мога да ги използвам и скоро ще раждам.
Та, аз втори път не бих платила пакет. Или поне в сезон на отпуските, където даже и час не успях да си запиша за преглед.

# 684
Аз си платих пакета и си ми пускаха абсолютно всичко по него. За мен е много по-удобно, отколкото да плащам всеки път за прегледи и за изследвания.

# 685
Момичета, аз не съм видяла правилно цената за пакета. Помислих, че е много по-висока. При тази цена, според мен си заслужава. Последния път платих около 200лв само за кръвни в една болница, така че пакета е съвсем ок.

# 686
  • София
2023 раждах и се следях и аз така бях - до 24 г.с. основен, след това разширен, тъй като се налагаше да ми се следи ИР и там имаше такива изследвания.
От него не успях да си усвоя всички УЗ и тонове тъй като родих в началото на 9 месец....а имах още няколко прегледа и тонове, но няма как да се предвидят нещата за да си направиш сметката да плащаш за пакет или всеки път на каса прегледа.

# 687
Според мен си заслужава. Сега имах направени част от изследванията още преди първия преглед ЖК и затова не платих, но мисля после втората част да я. Един преглед УЗ е 70 лв, микробиология+цитонамазка около 100 лв, ПКК май беше около 20 лв. Явно е индивидуално, вече имах 3 прегледа УЗ и реално ми излиза поотделно по-скъпо, основния пакет 1 част е 360лв. Болничните отделно също си се плащат.

# 688
Цената на пакетите е супер бих казала, плащайте го и да ви е мирна главата, единствено наистина в последните месеци не може да се предвиди нищо, защото всичко е динамично, но аз от първия пакет си използвах от-до всичко, след 24 седмица си платих и за останалата част от пакета. Също е супер, че не увеличават цената, ако е двуплодна бременност.

# 689
Цената на пакетите е супер бих казала, плащайте го и да ви е мирна главата, единствено наистина в последните месеци не може да се предвиди нищо, защото всичко е динамично, но аз от първия пакет си използвах от-до всичко, след 24 седмица си платих и за останалата част от пакета. Също е супер, че не увеличават цената, ако е двуплодна бременност.

А да ви питам в коя седмица правихте ехомамографията? И вие ли си записахте час или следващия ЖК ви каза да отидете и кога?

Общи условия

Активация на акаунт