МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 292
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
При мен беше след 30 седмица. АГ ми напомни, че го имам включен в пакета.

# 691
Добре де,ама нали е в пакет основен до 24 г.с. и като е платен сега не трябва ли да е до 24 г.с. прегледа за да не го загубя?

# 692
На мен ми казаха, че се губи така, че питайте доктора си или направо си запишете час
Добре де,ама нали е в пакет основен до 24 г.с. и като е платен сега не трябва ли да е до 24 г.с. прегледа за да не го загубя?

# 693
Губи се да. Но аз бях пропуснала прегледи, заради липсата на часове. И отидох на мамография преди да платя втората част.

# 694
На мен следящата лекарка ми каза, че има право на такъв преглед при мамолог. Аз си записах час през регистратурата. Дадоха ми час за д-р Ненова-Балаценко за след няколко дни.

# 695
Мисля, че бях в 22-23 седмица по време на прегледа. Преди това от регистратурата ми казаха, че имам такова неизползвано и ме питаха дали искам да ми запишат час, казах, че искам и ме записаха за същата седмица даже. Та от първия пакет си използвах абсолютно всичко.

# 696
Здравейте! В 26+5 г.с. съм. В сряда бях на преглед и ми пуснаха и платих втора част на пакет Ж.К., който е разширен(в първата част беше основен). АГ пусна изследвания урина и всички кръвни, но не и глюкозотолерантен тест. Може ли да споделите в коя седмица ви го пуснаха това изследване? Навсякъде пише, че се прави в периода 24-28 г.с., а следващия ми преглед ще бъде чак в 31 г.с. и не знам дали да чакам до тогава...

# 697
А защо чакате и питате непрестанно следящите си лекари дали да пуснете или не дадено изследване?
То е включено в пакета, който сте платили. За обременяването с глюкоза е малко специфично, защото зависи дали има предпоставки или не, но все пак в доста европейски страни е задължително изследване през бремеността.
Отивате на регистратура и си го заявявате за лаборатория. Няма нужда някой друг да го прави вместо вас.
Бъдете вие активните страни, питайте, интересувайте се. Следящите ви АГ вероятно имат достатъчно пациенти, за да следят и всеки дали си е пуснал или не дадено изследване.

Ето, д-р Арабаджикова директно ме питаше пуснала ли съм нещо или не. Ако не съм, да го пусна. Но се е случвало да пропусне, тогава аз съм я подсещала какво сме се разбрали.
Понеже съм си патила при първото проследяване на ЖК от неглижиране и очакване, едва ли не, някой лично на мен да обърне персонално внимание (грешка тотална, при наличието на 40 жени за преглед в конкретния ден, примерно), си следях какво и кога трябва да се пусне и съм го коментирала с АГ.
Отделно от регистратура могат да ви издадат справка какво сте и какво не сте използвали още от дадения пакет.

Аз възстановявах разходи с допълнително здравно и ми беше важно да съм употребила всичко възможно от пакета, за да ми възстановят сумата, но това не е била основната причина.

# 698
Аз съм в 30 седмица, на мен ми казаха, че няма нужда от такъв тест, защото няма предпоставки за него. Иначе следящия АГ си ми казва кога да пусна кръв и урина, за другите неща си ги следя и ако нещо изпуснем говоря с хората на регистратурата.

# 699
Beelove, той е специфичен тест и се пуска сутрин на гладно. Отидете сама да си го заявите. Реално, ако прегледа ви е бил следобед няма как да ви пуснат такова изследване тогава. Аз такъв тест си пуснах без да се консултирам с АГ и си изпратих резултатите на ендокринолог. През тях минавах доста жени и не съм и очаквала някакво лично отношение и да ме помнят даже.

# 700
Здравейте! В 26+5 г.с. съм. В сряда бях на преглед и ми пуснаха и платих втора част на пакет Ж.К., който е разширен(в първата част беше основен). АГ пусна изследвания урина и всички кръвни, но не и глюкозотолерантен тест. Може ли да споделите в коя седмица ви го пуснаха това изследване? Навсякъде пише, че се прави в периода 24-28 г.с., а следващия ми преглед ще бъде чак в 31 г.с. и не знам дали да чакам до тогава...

На мен не ми го пуснах изобщо, така си остана

# 701
А аз да питам наскоро раждалите в Надежда, каква е цената на фотографа за изписването? Спомням си, че преди 2-3 години беше 300, но сега не мога да намеря актуална информация. И също всички кадри ли ви дават или само няколко?

# 702
А аз да питам наскоро раждалите в Надежда, каква е цената на фотографа за изписването? Спомням си, че преди 2-3 години беше 300, но сега не мога да намеря актуална информация. И също всички кадри ли ви дават или само няколко?
В началото на август ни взе 150лв за всички кадри, бяха около 110 кадъра. Имаше оферта и за албум, но не знам колко струва, ние си взехме само снимките, като ги праща и на имейл.

# 703
В началото на август ни взе 150лв за всички кадри, бяха около 110 кадъра. Имаше оферта и за албум, но не знам колко струва, ние си взехме само снимките, като ги праща и на имейл.
Може ли подробности как процедира фотографът, че се чудим дали има смисъл.
На изписването ни се очаква да сме само ние и майките ни. Мислим да не каним никого, освен тях. Има ли значение колко души са за броя снимки или за албумчето след това? Фотографът дава ли идеи кой как и къде да застане и какво да прави, или както си се наредим ние, ако ще 10 еднакви снимки да станат, това е? Че не сме много изобретатели откъм фотосесии... Ще ни трябват напътствия Joy

# 704
И аз имам въпрос към скоро раждалите в Надежда. Има ли опция след секцио бащата да остане за 1-2 дена или до изписването? И ако да помните ли какви да цените и условията, защото в сайта търсих, но не можах да намеря нещо. Има малко информация ако родилката желае бащата да присъства в самата зала, но мен ме интересува за следродилна помощ и компания. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт