МБАЛ Надежда - тема 24

• 65 276
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз също се бях интересувала, мисля, че е към 1000лв допълнително към самостоятелната стая (още 1000лв). Моето АГ ми каза, че не вижда много смисъл, тъй като от 4 нощувки, които си там, само за две може да е и бащата (една се губи преди самото секцио и една си в реанимация), а паричките са бая. Най-добре питайте на регистратура, но мисля това ви е вариантът.

# 706
В началото на август ни взе 150лв за всички кадри, бяха около 110 кадъра. Имаше оферта и за албум, но не знам колко струва, ние си взехме само снимките, като ги праща и на имейл.
Може ли подробности как процедира фотографът, че се чудим дали има смисъл.
На изписването ни се очаква да сме само ние и майките ни. Мислим да не каним никого, освен тях. Има ли значение колко души са за броя снимки или за албумчето след това? Фотографът дава ли идеи кой как и къде да застане и какво да прави, или както си се наредим ние, ако ще 10 еднакви снимки да станат, това е? Че не сме много изобретатели откъм фотосесии... Ще ни трябват напътствия Joy

Ние също бяхме много малко хора само ние и майка ми и баща ми. Фотографът ни казваше кой къде да застане и кой с кого да се снима. Всичко става много бързо, но не съм особено впечатлена има някои идеи за снимки, как да погледнеш и какво да направиш, но не изпипва много нещата да застанеш по-добре примерно. Не съм разпитвала дали има значение колко човека са на снимките, но сигурно кадрите зависят от броя на хората. Предполагам че с повече хора ще има повече комбинации за снимане. На нас просто ни каза цената за снимките и че има вариант с албум, но не го питах за цената, понеже албумчето беше с по-малък размер на снимките

# 707
И аз имам въпрос към скоро раждалите в Надежда. Има ли опция след секцио бащата да остане за 1-2 дена или до изписването? И ако да помните ли какви да цените и условията, защото в сайта търсих, но не можах да намеря нещо. Има малко информация ако родилката желае бащата да присъства в самата зала, но мен ме интересува за следродилна помощ и компания. Благодаря

При секцио бащата не може да присъства в операционната. Той стои при майката допреди да я извикат за операция. Като придружител в болницата, мисля че може да бъде само за VIP единичните стаи, които се плащат допълнително. Но за по-сигурно попитайте на информация.

# 708
Здравейте! Някой има ли информация, която да обясни почти невероятно ниските цени на процедури в МБАЛ Надежда? Сравнявам ценоразписите на три клиники:

Надежда: https://nadezhdahospital.com/wp-content/uploads/2024/07/Cenorazp … 2.07.2024-1-1.pdf
Щерев: https://shterevhospital.com/docs/default-source/default-document … sed.pdf?sfvrsn=10
Селена в Пловдив: https://agselena.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/%D1%86%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B0/

Почти всички стъпки от процеса на замразяване на яйцеклетки са на горе-долу половин цена в Надежда: пункция на фоликули — 270лв вместо 750-1000лв на други места; замразяване до 9 яйцеклетки - 565лв вместо 1000-1500лв на други места. И тн.

Какво става тук?

# 709
Здравейте! Някой има ли информация, която да обясни почти невероятно ниските цени на процедури в МБАЛ Надежда? Сравнявам ценоразписите на три клиники:

Надежда: https://nadezhdahospital.com/wp-content/uploads/2024/07/Cenorazp … 2.07.2024-1-1.pdf
Щерев: https://shterevhospital.com/docs/default-source/default-document … sed.pdf?sfvrsn=10
Селена в Пловдив: https://agselena.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81/%D1%86%D0%B … 0%B5%D0%BD%D0%B0/

Почти всички стъпки от процеса на замразяване на яйцеклетки са на горе-долу половин цена в Надежда: пункция на фоликули — 270лв вместо 750-1000лв на други места; замразяване до 9 яйцеклетки - 565лв вместо 1000-1500лв на други места. И тн.

Какво става тук?

Нарича се пазарна икономика.
Дали бихте била по-спокойна, ако и в Надежда станат двойни цените?
По мои впечатления пък за последните няколко години и в Надежда се вдигнаха значително и още малко и ще станат процедурите трудно или дори недостъпни за обикновени хора със средни доходи, които не са по фонд. Дано не се случва, защото не всеки има апартамент или бъбрек за продаване в името на това да се сдобие с рожба.
Не разбирам идеята на питането Ви, честно

# 710
Не ми се гледат ценоразписи, но съм останала с впечатление, че в Щерев е малко по-скъпо (не много), даже раждането май е по-евтино? Не помня покрай пункцията колко се плащаше, но май имаше и допълнителни неща, та беше повече. Да не би там, където е 1000 лв, да включва и оплождането примерно, което в Надежда се заплаща отделно?

# 711
Здравейте! Ще започна с простете невежеството ми, но не мога да се ориентирам след подробно преглеждане на ценоразписа, който е качен в сайта на болницата. Предстои ми планово раждане в болницата октомври месец, ще добавя и че там се следя, здравноосигурена съм. Каква е цената на плановото секцио? До колкото разбрах нощувките са 5 като включват и деня преди самата операция. Благодаря ви предварително и се извинявам ако задавам въпрос, на който вече е отговорено!

# 712
Привет! Секциото в болницата е 3070 лв, без значение дали е планирано или не. Ценоразписът е доста объркващ, в действителност.
Здравейте! Ще започна с простете невежеството ми, но не мога да се ориентирам след подробно преглеждане на ценоразписа, който е качен в сайта на болницата. Предстои ми планово раждане в болницата октомври месец, ще добавя и че там се следя, здравноосигурена съм. Каква е цената на плановото секцио? До колкото разбрах нощувките са 5 като включват и деня преди самата операция. Благодаря ви предварително и се извинявам ако задавам въпрос, на който вече е отговорено!

# 713
Много ви благодаря за отговора! Хубава вечер!

# 714
Здравейте, аз пак не разбрах - избор на акушерка може само Надежда Стаменова или всяка една друга акушерка ?
За раждалите естествено - правят ли акушерките масаж на перинеума по време на раждане за да не се получат разкъсвания ? Знам, че има акушерки, които го правят, но дали са всички или си зависи от конкретната акушерка ? Мерси !

# 715
При раждането ми направиха масаж, да. Нямах разкъсвания, но и детето беше малко. Нямам представа дали е практика или съм попаднала на такава акушерка.

Здравейте, аз пак не разбрах - избор на акушерка може само Надежда Стаменова или всяка една друга акушерка ?
За раждалите естествено - правят ли акушерките масаж на перинеума по време на раждане за да не се получат разкъсвания ? Знам, че има акушерки, които го правят, но дали са всички или си зависи от конкретната акушерка ? Мерси !

# 716
Нощувките при секцио са 4, като едната е вечерта преди секциото.
Може да се избират и други акушерки. За Надежда Стаменова май се плаща повече, не съм сигурна.

# 717
Здравейте, дами. Някоя от вас ходила ли е на празника на Болница “Надежда“ в манастира Св. Мина? Интересува ме дали се носи нещо. Май съм мяркала от предишни публикации маса с погачи. За първи път ще ходим, за да представим нашето момиченце на доктора ни и да му занесем подарък за спомен и се чудя дали се носи още нещо. Blush

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 16:08 от Bobby®

# 718
  • София
Здравейте, дами. Някоя от вас ходила ли е на празника на Болница “Надежда“ в манастира Св. Мина? Интересува ме дали се носи нещо. Май съм мяркала от предишни публикации маса с погачи. За първи път ще ходим, за да представим нашето момиченце на доктора ни и да му занесе подарък за спомен и се чудя дали се носи още нещо. Blush
не се носи нищо, те са приготвили всичко.
Но не се надявай да се докопаш до доктора, конкуренцията е жестока.

# 719
Мамите, раждали в Надежда: знаете ли каква козметика използват за бебенцата и какъв крем за подсичане?

Общи условия

Активация на акаунт