Февруарчета 2024 - Тема 11

• 44 611
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Мен никой не ме проверява,защото някак си всички са приели,че явно трябва да се ражда в деня на термина,пък до моя има още 12 дни.Но виж,ако преносиш с 1-2 седмици тогава сигурно започват да досаждат Grinning На тия дето ви е първо може и да ви плашат с ще видиш как никъде няма да ходиш и нищо няма да правиш,ама аз съм гърмян заек и мен ме знаят как на 4 месеца помъкнахме с мъжа ми бебето из цяла България,по планини,после и в чужбина-да живее ергономичната раница,и сега никой нищо не смее да каже по въпроса Grinning

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 19:59 от nieves85

# 136
Вашите бебета как са с кг? Снощи бях на преглед в 36+0 и го измериха 3.250кг. 🫣 ами че то още 3 седмици ако качва така, ще стане над 4кг това бебе..
Като се има предвид брат му, който се роди 1.700кг, това направо ми изглежда супер много..
Иначе имам си контракции, докторът каза, че е добре преди секцио да има леки контракции, защото там изтънявало нещо си и било добре, шийката е започнала да се скъсява от 3.5 сега е 2.7 и така. Ако устискам датата за секцио, която е 39+1(жестоко се съмнявам де), супер, ако ли не имам готовност.

Аз пък бях в притеснение,че бебката върви дребничка.Точно в същата седмица,като теб беше 2,700 кг.И постоянно си мислех,че ако може да поостане още мъничко вътре,за да порасне още малко.Колкото повече наближава съм с толкова смесени чувства.Хем искам да излиза,за да я видя,хем искам да си стои максимално дълго вътре,защото ще порасне още мъничко,а явно вътре й е хубава все още!
Вече усещам много леки тип,,менструални болки” предимно вечер,в 36+3 съм.Няма идея,но лекарката каза,че това са контракции,но за момента минават бързо и не са адски болезнени.Описа контракциите,като менструални болки,но в пъти по-силни.Аз,като се сетя как ме болеше кога ми дойдеше цикълът……😬 Страх ме хваща,като си представя тези какви ще са!
Момичета,Вие подготвили ли сте стаи на бебоците,защото аз се запънах и пожелах,като има стая,която ще е нейна да си я подготвим.До колкото се познавам няма да я оставя и ден,даже и час да спи сама там,но все пак реших,че ще е готино да си ома нейна стая!😁

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 19:54 от Мария 1

# 137
  • София
Нашият ще има стая не по-рано от есента. Преди това няма да искам да го оставям сам, а татко му ще ползва стаята за офис Simple Smile Ние с бебето ще превземем хола!

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 20:18 от ToniShu

# 138
Имаме отделна стая за бебето, да. Освен дървена кошара, там са гардероб, скрин, килим за игра, люлка, гимнастики и т.н. Това няма как да влезе в нашата спалня. Там е едно легло нект ту ми и това е. През деня планувам предимно в бебешката стая да си е, там ще си прави дневните дремки, люлка, гимнастика.. всичко си му е там. Разбира се, люлката ше си я взимам до мен, докато се гримирам 😜😜😜
Но.. това са сметки без кръчмаря. Ще видим малкото бебе какво ще мисли по този въпрос. 😀

# 139
Kristina и аз с тази бременност имам менструални болки и контракции и до сега не сме стигнали до никъде даже на моменти доста переодични са ми чак се замислям за ги засичам ли. Такива имах и когато ме стимулираха за раждане. Но истинските контракции бяха различни. НО има хора как то виждаме и тук с по 5-10 см не разбират как са се случили макар и рядко има такива с менструални болки и контракции та това което знам е че ако са фалшиви те ще намалеят иище отшумят , или ще са не равни интервали примерно 5 минути после 15 после 7 после 10 и някакви такива хаотични. Ако са истински то зачестяват и интервалите са еднакви ( не до секунда разбирасе вма в един диапазон )

# 140
Факт е, че ежедневието с дете се променя и то по-скоро, защото вече искаш да лишиш себе си от нещо, дори просто, за да го гледаш как спинка, а не защото детето ти "яде" времето. Променят се нещата, но към по-хубаво и не не значи, че няма да се къпеш, ще ходиш като клошар и ще се занемариш. Даже напротив детето трябва да те мотивира да си свежа, да се чувстваш добре. Ще има и дни и дни, но винаги трябва да правиш нещо за теб и за вас, като интимни партньори преди децата. Това е пламъка и двигателя, да се намери една среда, в която да лавираш. Днес ще е така, утре иначе и това е нормално.

# 141
Относно поддържането и хапливите коментари аз строго осъждам жените, които са влезнали в роля на мъченици доброволно и после обвиняват целия свят. Осъждам ги, защото аз също бях влезнала в тази графа за кратко, тъй като нямам баби под ръка, мъжа ми работи и общо взето сама гледам дъщеря си, която беше много ревливо и не спящо бебе (все още е 😅), аз възприех това за моя мисия и някак дори в малкото мигове в които  мъжа ми е на разположение или майка ми може да пътува до Бургас, аз отказвах помощ и после се държах лошо и хапливо с тях защото видиш ли не знаят колко съм крива и недоспала, а майките със спящи бебета и баби да не знаят много…
Но не е така, дупе знае 2 и 200, на всеки му е трудно за него си. Въпрос на възприятие и добра организация, ако искаш детето ти да ти е теглило и гледаш на него така, то ще бъде. Ако успееш да си малко по-търпелива и дори малко по-“перде”, това ще доведе до твоето спокойствие, а щом майката е спокойна повярвайте и най-кривото бебе се успокоява. Аз осъзнах че моето напрежение го предавам на нея и сме си взаимно токсични. Отказвах срещи с приятелки, женски вечери, гримове и нови дрехи. В името на какво?! На детето?! Никое дете не е щастливо със сърдита на света мърлява майка с не мити зъби от месец и коса не къпана от години. Ние сме жени и пример-на момичетата личен пример, на момчетата пример за избора им някой ден. Осъждам такива постъпки защото тази токсичност е едва 30% за тяхна сметка, 20% е за сметка на хората около нея и 50% за децата им. Аз направих избор да имам деца и искам да бъда най-добрата за тях, най-добрата Аз! Да не говорим че се държат с мъжете си все едно ги мразят за това че са им го причинили това. Мачкат и тровят и после се чудят защо и дали си имат любовници. Никой нормален човек не би живял в тази токсична среда, ако има избор. А детето няма!

# 142
Аз тази сутрин се събудих с ужасна болка ниско в ляво и нали не съм имала контракции досега, (с дъщеря ми разбрах какво е контракция чак като ми предизвикаха раждането) та се притесних и газ към спешното. Там ми направиха преглед за разкритие и установиха, че нямам никакво ( в 38+4 съм), води има, бебето е добре, не му се излиза. Пуснаха тонове, не им харесаха, пих кола, пак пуснаха тонове и ми казаха да си ходя. На апарата се оказа, че вече имам контракции, наистина ги усещам като менструални болки и то за пръв път от снощи, но може би сега се успокоих и не е така силно като сутринта. Утре пак тонове и да видим докторът дали ще ми даде някаква яснота, но сигурно ще чакаме още.
Относно питането "Не роди ли вече" - ние сме казали на много тесен кръг от хора и понеже ме познават, не смеят да питат. 😂 Имам 2-3 приятелки, които питат ден през ден, но знам, че го правят съвсем добронамерено. Изобщо не обичам да ми се бъркат в личното пространство и рядко позволявам.
Относно подмятанията, че няма да спим, да се сресваме и т. Н., ми се иска да кажа нещо от опит.
Всичко е въпрос на организация и приоритети. Никога не съм оставала без закуска, защото за мен е важно и не мога да функционирам иначе, както и никога не съм пила студено кафе, или пък да не си измия косата, да не говорим за зъбите. В началото е трудно, защото е ново. Затова аз приемам помощ било то съпругът ми да помага, смекърва ми да сготви или пък майка ми да поседи 2 седмици с нас, за да помогне с бебето.
После, както вече са писали тук, се намира ритъм и е хубаво да не поставяме себе си съвсем на последно място, а да намерим баланса с бебето. Да, не е леко, но съжалявам за крайното мнение, но тези клишета са за успокоение не знам на кого..
Най-вече е важно и психически мама да се запази, така че мислете и за това.
Детска стая си имаме на каката. Лошото е, че тя не иска да спи в нея и направо не ми е ясно как ще се случат нещата като се появи и бебето, но това са си моите лични борби сега. Бебето ще спи в кошара в спалнята, но понеже отчитам като грешка, че не свикнахме каката да спи сама в стая овреме, ще опитаме да научим бебето по-раничко да спи само. Има много време дотогава, разбира се.. 😂 Спирам, че стана много дълго..

Бтв, Ивон, написах този коментар преди да прочета твоя, но съм много съгласна, препокриваме темите малко. 😊

# 143
Оо такива дето ги мързи да си измият косата, моля Ви не ги слушайте..
С мъжа ми буквално нямаме грам помощ, НО всеки месец съм на козметик, на фризьор и на зъболекар съм ходила с бебето даже и то не веднъж.
Отделно от както се е родила (2 г. и 3 м.) не сме плопускали гости, заведение или някакво събиране с приятели (тя и за това стана много социална).
На планина сме я водили, имаме самар, на море сиг поне 5, 6 пъти. В Испания 2 пъти.
Най ми е интересно като започнат да се оплакват такива дето го тръшват на баба и отиват да веят байряка.
Въобще не се плашете, единствено трудно е първите няколко седмици недоспиването, но се преживява.

# 144
Абсолютно съм съгласна с Ивон!
Децата възприемат и в последствие възпроизвеждат не думите, които им казваме, а нещата които правим и начина по който живеем живота си. Не може ние самите да ядем боклуци, да не се грижим по никакъв начин за физическото си състояние и външен вид, единственото забавление да ни е винцето и цигарката, а да чакаме децата да са здрави, да спортуват и да четат книги. Е от къде да го види този модел на поведение детето, та да го последва? Грижата на майката за себе си е непряка грижа за детето. Пък някой да изкаже мнение, че все пак нещо някъде бъркаме, винаги ще се намери 🥲

# 145
Благодаря ви, мами! По едно време мислех, че повредата е в моя телевизор. Чувствам се много добре, успокоена и дори мотивирана, благодарение на вас. ❤️

# 146
Живота става по-хубав след детето не се притеснявайте! Много е важно вашето ментално здраве за вас, за детето и за мъжът Ви, за това обръщайте си внимание без угризения! Стига да го искате, ще го направите, всичко зависи от Вас и вашата нагласа!
Отностно стаята, ние сменихме на баткото стаята от бебешка за голямо дете и там ще подредя бебешките дрешки, а стаята на бебето ще я оставя все още гостна стая, ако се наложи някой да дойде в нас с приспиване, защото то ще спи при нас до към 6тия месец след това ще преценя дали да не ги събера за малко в една стая, един психолог ме посъветва, че така ще изградя по стабилна връзка между двамата, отделно баткото за сега много иска да са в една стая и бебето да спи при него даже в леглото му ако може 🤣 и не искам да му чупя ентусиазма , ако реша че не е подходящо да са в една стая ще сменя обзавеждането набързо и в бебешката стая.

# 147
Момичета, след преглед днес бебчо отново се е завъртял главично! 🤭🤷🏻♀ Голям щурчо е! До последно ще ни държи в напрежение. Провериха ме и за разкритие, при което се установи, че шийката ми е мека, скъсена и с 1 см разкритие. По принцип може да се задържи така 1-2 седмици, но вече сме в очакване…

# 148
Тони, ти ли изпращаше инструкции за пик на нои?! Проспах ги предния път, защото мислех, че пик на нап и нои е един и същ, понеже 1 такъв имам, но явно високи очаквания съм имала 🤦‍♀️

# 149
Моята нагласа като се появи бебето е да се организирам и стегна максимално, защото нямам на кой освен мъжа си да разчитам. Не ми тежи домакинска работа, активен човек съм, ще си взема ергономична раница и планирам до няколко месеца и ние да обикаляме насам натам.. а това с къпането звучи повече от смешно 🤣 всмисъл, не могат да намерят 10 минути докато бебето спи ли? От 24 часа? Трудно ми е да си го представя.

Hesperus, хайде честито, благородно завиждам за обръщането 😁 ти коя седмица си?
Моя доктор мисли, че при мен няма да се обърне... по принцип понеже съм имала някакви предишни интервенции на матката, може би си била изменила формата и затова и било трудно на малката, ама дрън дрън.

Общи условия

Активация на акаунт