Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 572
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Да, просто предполагам, че като сте с планово секцио и поне най-близките ви знаят коя е датата. Аз не вярвах, че ще се напрягам за такова нещо, защото знам, че хората се вълнуват, но честно даже с майка ми и баща ми като се чуваме все едно само това ги вълнува. Аз съм си решила, че като тръгна да раждам няма да бия тъпана, отиваме двамата с мъжа ми и освен ако нещо не се забави извънредно много раждането, ще се похвалим след като живот и здраве родя.

# 121
Струва ми се, че сте доста деликатни 😆 изрепчете им се 1-2 пъти и се оправдайте после с хормоните. Така хем агнето цяло, хем вълкът сит 😁

# 122
Ох, да, то проблемът е, че не ме проверяват само приятели, ами и най-близките - родители, свекърва, сестрата на мъжа ми и т.н. Все едно няма да се похвалим като дойде събитието. Аз имам рожден ден в четвъртък и казах, че сигурно иска да изчака да мине рождения ми ден и тогава 😃

# 123
Мене пък ми писна да ми говорят как нямало да спя, как нямало да ходя на кафе близките 5 години, вече нямало да има почивки.. сякаш ме кълнат 😡 и го намират за много забавно обикновено..
Въобще, ако може никой да не ми говори би било страхотно.. 😁

# 124
По тоя повод .. Отивам преди някакво време болничен да нося на работа и една колежка ехидно ми вика - тая коса няма ли да в режем.
Само да кажа, че моята коса е много гъста и е до кръста дълга. Обаче аз, неопитната, мисля, че ми говори, че ще пречи на бебето и й отговарям, че ще я нося на кокче вкъщи и няма да му влиза в очите докато му сменям памерса. И тази, моля ви се, започва да се хили. Потупва ме по рамото и супер мазно ми казва - оптимистка, мисли си, че ще има време да се къпе, че чак и кокчета ше си прави. 🫥😶😶😶😶 Аз останах без думи. Друга се включва - и ще кажеш чао на мазилата си. Демек, че няма да имам време за грим.

И последно пиша, че се "разприказвах". В една ФБ страница меме мама останах в потрес как пишат и обсъждат майки, които ходят с рокли/поли и грим и се хвалят коя не се гримирала от 2 години, коя слагала рокля само за рд на детето. Потресена съм.

# 125
Малко ми става жал за такива жени, които видно не са имали помощ от мъжете си и сега се чудят как да си избият комплексите върху бъдещите майки..

# 126
Моята най-добра приятелка е с бебо на 9 месеца. Първо че не е спирала да работи ( макар и от вкъщи повечето ), второ че си прави винаги косата перфектно, гримира се и изглежда чудесно, скоро ходи на ботокс и поддържащи терапии. Бебето го гледа тя, няма баби, понякога вика за 2-4 часа жена и нито веднъж не ми се е оплакала или да ми е казала, оо ще видиш. Иначе това като го чуя от майки с вече големи деца ми става лошо направо, като че ли искат да ти натрият сол и ще видиш ти сега

# 127
Ох, да и мен много ме дразнят “пожелания” от типа на “ще видиш сега как няма да имаш време за нищо” и обяснения кое как се променяло като станеш родител. Аз се надявам да успеем да напаснем детето си на нашия начин на живот (без разбира се да сме безотговорни). А и много такива родители, в частност майки, според мен оправдават мързела си с детето.

# 128
  • София
Мене пък ми писна да ми говорят как нямало да спя, как нямало да ходя на кафе близките 5 години, вече нямало да има почивки.. сякаш ме кълнат 😡 и го намират за много забавно обикновено..
Въобще, ако може никой да не ми говори би било страхотно.. 😁
На ММ баба му съвсем наскоро се опита да ми ги приказва такива и буквално й казах, че не съм на 20, а на 40 години и нямам нереалистични представи, понеже деца вече са расли край мен, та ако обича да не ми ги говори такива. И учудващо проработи Simple Smile Може да се е оплакала на свеки, ама пък свеки най-много да й е казала, че много дрънка където не й е мястото Joy И не че не я обичаме бабето, ама си е чешит и ако й пуснеш гювеч, става все по-зле и по-зле; и това всички са го установили на собствен гръб, та аз не смятам да повтарям грешката им Simple Smile

# 129
Ех, какви женища има бе...през периоди всякакви ще минаваме, ама ще се къпем, ще се гласим..то като влезнеш в ритъм всичко си идва на мястото, живота става по- хубав с децата,жената разцъфва, а такива комплексирани "патки" има навсякъде.
Криси и и Nieves, аз също взех да се вълнувам покрай вас...всичко ще е наред
Тони, аз с първата бременност имах пак много контракции, които си усещах, но на един от прегледите док вика имаш много контракции, а аз в същия момент не усещах нищо, нямаше го типичното втвърдяване на корема и на мен тогава ми назначи леглови режим, 8ми месец бях тогава

# 130
  • София
Аз наистина още не знам какво е това контракция. Опъва ми, бодежи имам, понякога усещам все едно цялата ми мускулатура е напрегната - винаги минава след ходене по голяма нужда. На два пъти мисля, че съм усещала контракция може би (макар че може и заради черва да е било пак) - болеше пробождащо и налагаше да легна, нямаше как да се движа из стаята. Минаваше като полежа 15-на минути. Менструални болки също нямам,може би днес да имах нещо напомнящо на онзи тип дискомфорт, но в никакъв случай не бих казала да ме е боляло.
Единствено не си вярвам, защото имам висок праг на болка по принцип.

# 131
Аз също досега не съм имала типична контракция с т. нар. “стягане” или “втвърдяване” на корема. От няколко дни имам болки ниско долу тип менструални, също разни други бодежи, придърпвания и усещания, но не и контракции такива каквито би трябвало да бъдат.

# 132
Бел, аз да не те объркам, ама май точно тип менструалните болки са истинските контракции. Втвърдяването е подготвителна, не е притеснителна.

# 133
Да, чувала съм, но все още не са регулярни и толкова болезнени.

# 134
Да,мен никой не ме пита дали не съм родила,но това със спи сега,защото ще видиш какво те очаква,а и от рода на толкова гримиране,правене на прически и обличане май ще останем на заден план,като се роди бебето.И още куп други тъпотии от сорта наистина ме дразнят доста!Така го казват,като че ли ти обясняват как ти няма да се справиш!Ако не сте се къпали няколко години докато децата Ви са били малко и не сте сложили грим,а за прическа и чисти,спретнати дрехи не Ви е останало време,аз пък ще дам всичко от себе си да не съм майка-мъченица(клошар)!
И да,да гледаш с над смешка над жените,които и с деца са съумели да изглеждат добре и в приличен,да дори и приятен вид,защото ти не си успяла е направи антиженско!
А и щом всички са си изгледали децата и всв пак са оцелели,значи че и ние ще успеем! 😁🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт