Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 696
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Да се оплача и аз😕Приеха ме за задържане заради контракции...
Това гледане за разкритие беше страшно,викам няма да боли ама уви😃

# 541
  • София
При мен го изписаха, заради хемоглобин(118), хематокрит, еритроцити и феритин, като всики са ми със съвсем малко под долната референтна. Може би трябва пак да пусна едни кръвни, за да видя дали нещо изобщо се е вдигнало, ама едва ли. Трябваше да пия 2х1 Фолгама, ама последните десетина дни съм го спряла, че имам и други проблеми, които се влошават от желязото.

# 542
Имай предвид че ако вит в12 , Д , Цинк не са ти ок трудно ще качиш и желязо , феритин и хемоглобин Simple Smile

# 543
  • София
Моята доки каза, че за секцио й трябва минимум хемоглобин 110, аз на ПКК от онзи ден бях със 135. Другото може да ми е зле, но хемоглобинът е супер. Решихме в сряда да пусна в Токуда и жлъчни киселини (това е най-сигурното за доказване на холестаза), и ако пак са зле изследванията, мисля да вляза за следене в болницата поне за няколко дни.

Йонс, в коя седмица беше ти? Колко време трябва да устискаш? Бла бла нали и тя лежа наскоро, мисля, че вече си е окей, така че има полза от престоя и вливките - стискай зъби Wink
Съжалявам за прегледа, че  е бил гаден, дано не съм те подвела като писах, че моят беше просто неприятен и да си очаквала нещо по-щадящо от това, което ти се е случило Sad

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 13:51 от ToniShu

# 544
На излседванията от декември, желязо & феритин бяха ок; само хемоглобина беше пак 117.
В интерес на истината, феритин не е пускан този път. Просто ми омръзна от хапчета, въз много са...

# 545
  • София
Хаха, ела да пробваш тия за черен дроб как са... всичко си ми беше окей, а сега разстроен стомах, киселини - всички екстри накуп. В листовката на едното пише възможен страничен ефект главоболие, разстройство, сърбежи... и ей тука вече паднах! Аз нали го пия да ги спра тия сърбежи, бе!!
Ще изкараме още малко, айде дръжте фронта, момичета!

# 546
Пий го това желязо. По-добре много хапчета, отколкото дефицити.
И на мен колко ми писнаха тия витамини, не е истина. Постоянно гледам минаха ли 2 часа от магнезия да го пия това желязо. И Сорбифера беше хап, глът и айде, а сега една Билкова кръв и Малтофер пия, където са тоооолкова отвратителни на вкус, че ми се реве като им идва времето 😀😀😀

Наистина малко ни остана. 🤞🌺😊

# 547
  • София
Имай предвид че ако вит в12 , Д , Цинк не са ти ок трудно ще качиш и желязо , феритин и хемоглобин Simple Smile
И тях пия още преди да забремениея, тъй като Д беше ниско, а В12 трябва мет.форма, за цинк само не знаех, благодаря!
Иначе да .. багън от хапчета вече ..
Успех на всички!

# 548
и на мен ми писна амаааа ще ги пия и след това за да не се чувствам зле 🤷♀

# 549
Тони в 36та съм,иначе за прегледа просто си беше супер бързо,нито беше бавно,нито внимателно..даже казах че не издържам и не искам повече такива прегледи😕

# 550
Йонс, какви са причините да те оставят за наблюдение и задържане в 36 г.с? Извинявай, ако си обяснила вече, аз съм пропуснала пак нещо.... Sad къде те следят? Пожелавам ти всичко да се развие по-най добрия начин.

Анастасия, защо смени Сорбифера? Аз съм от 7 месец 1х1, обаче по мое усмотрение пия понякога по 2. Ако е ставало на въпрос и за това, моля да ме извините, може и да пропускам някой теми, извинявам се.

# 551
BatMum във Варна ОБ дойдох,имах менструални болки от няколко дни като от вчера си ги усетих като болезнени контракции.
Вечерта се събудих два пъти от бая силни такива и си казах че няма да издържа да чакам

# 552
Аз бях на 2×1, но желязото не се повлия особено. В средата на стойностите е г-д. Феритина го вдигнах много над граница с вливка. И сега докторът ми е дал 2×20 Билкова кръв + 2 × 20 капки Малтофер.

# 553
BatMum във Варна ОБ дойдох,имах менструални болки от няколко дни като от вчера си ги усетих като болезнени контракции.
Вечерта се събудих два пъти от бая силни такива и си казах че няма да издържа да чакам
Йонс, много харесвам д-р Папазов. Вярвам, че си в добри ръце Simple Smile

# 554
Витамините и аз си ги пия и определено се чувствам много по-добре от първата бременност по това време. Пия Диаспорал-магнезий , Сорбифер - желязо,  б12  , д3-вигантол. Ще ги пия до края,само магнезия до 37 г.с. Хемоглобинът ми е 135,но в последния триместър нуждите са огромни, а аз бях на долни граници и зарди тромбофилията и по-трудно усвоявам и хематоложката каза да не ги спирам. Като родя ще пусна да видя кое на къде е и ако не са ок ще продължа.
Колкото до проверката за разкритие - изцяло зависи от способностите на лекаря. Някои са по-груби. На мен ми е правена в седми месец, в осми също зарди силни контракции и кръвотечение. Но моята Аг е със златни и нежни ръце и нищо не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт