Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 677
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Йонс дано се повлиаеш от вливките. Мен ме хоспитализираха в сряда до събота бях 35+3, издумкаха ми хиляда и сто банки с магнезий и папаверин и ме пуснаха. Още имам контракции но лежа и не мърдам, вече поне са с повече време отстояние и са нерегулярни.
Аз при първото раждане преди индукцията ми направиха преглед за разкритие, който имаше за цел да създаде такива, грубо, дълбоко и агресивно, за да предизвика контрахиране, даже два такива и това беше по-гадно от раждането честно. Но сега при хоспитализирането ми миналата седмица, тъй като ме пазеха да не тръгне раждане, даже не разбрах че ме преглеждат за разкритие. Явно зависи кой го прави и дали има за цел да създаде по-голямо разкритие (поне според моите случаи). Или другия вариант е да ми се е вдигнал прага на болка 😅

# 556
Обаче големи сте късметлийски всички,които имате някакво разкритие вече (тези,които се гласят за нормално). Аз при приемане нямах изобщо и цял ден и нощ се мъчих за някакви 2 см .Чудно ми е как жени отиват в болницата вече с по няколко см и тайничко се надявах поне този път да съм и аз така ,ама не. За мен това означава спестени няколко часа (при мен и цял ден) от дълго раждане и че по-бързо би приключило всичко.
Февруари наближава. Леко раждане на всички.🥰

# 557
Момичета, искам да попитам, раждалите със секцио и по-точно тези, които са били с пълна упойка, как протича подготовката, кога после ви показаха бебенцето, кога го показаха на бащата, как се чувствахте вие?

# 558
Аз също при първото бях с 0 разкритие, дълга шийка и никакви контракции. Странното е че сутринта почнаха нерегулярни контракции. 12ч ме вкараха в родилна зала с 2см разкритие и ми сложиха системите с окситоцин, 15:16ч дъщеря ми проплака, което от 0 до 10см си е топ. Сега лежа с менструални болки, но доки каза че това е хубаво защото ще улесни раждането още повече тъй като аз бях с над 5см шийка преди 20дни, а все пак е второ и то породено… надявам се като спра магнезия и влезна в 37 да отида и да го извадим за времето на рекламите по тв. Повикайте си го хубаво, хубаво ще бъде! Прегръщам ви!

# 559
И аз като лежах за задържане прегледът за разкритие не го усетих, спекулума от цитото болеше повече 🤣 Иначе като раждах… майко мила 😀
Доки ми спря Утрогестана, според нея след 34та нямало данни да помага, а и с това разкритие ме е страх да бъркам, да не си докарам нещо. Страх ме е малко, ама щом казва…
На всички лежащи мами а и не само - изпращам ви цялата си позитивна енергия. Ще избутаме. Утре и аз влизам в 35, не остана! 😊

# 560
Бих казала просто на мамите да кажете предварително че ви е страх и да бъдат внимателни,някои наистина са късметлийки,но все пак предупредете😁
На мен ми казаха от 37ма ще я вадим малката,една седмица толкова ще изчакам де,та успех и от мен на всички да удържим мъничко още

# 561
Ивон, и моето първо "нормално" раждане започна по същия начин, това предизвикване на контракции е брутално. Дано не се случва на никого.
Аз съм още на утрогестан, аг каза да мине 36 г.с., че спра ли го и ще започнат контракциите. Мразя го, вече 9 месеца ми се повдига от него.

# 562
Здравейте прекрасни, постоянно ви следя и научавам много полезни съвети от вас. Честито на всички вече родили маминки и бързо възстановяване, много здравички и с много късмет да са бебенцата. Бих искала да ви попитам на какви столчета за кола сте се спряли? Или първоначално ще ползвате кошници? Има ли други, които да са се затруднили в избора на столче?

# 563
С дъщеря ми ползвахме на Макси кози модел сити, сега пак ще сме с него. Някъде около втората година взехме на Сайбекс Палас, което е до много голяма възраст май до 14 г. И от двете съм много доволна, като второто сме ползвали най-дълго време и все още ползваме, нямам забележки.

# 564
# 565
Момичета,някоя известно ли й е нещо за задно тилно предлежание. В 38 г.с съм и чакаме да тръгне естествено,но АГ - то ми спомена,че в тази позиция ще е трудна работа естественото раждане и може да се наложи спешно секцио...

# 566
На мен ми е известно и биз да навлизам в подробности, ако аг ми каже, че е застанал така, няма да се замисля дори за миг за секцио, никога не бих го причинила отново на себе си и най-вече на детето.

# 567
Каза,че има някакъв шанс при родова дейност да застане както трябва и че ще изчакаме,но общо взето ако това не се случи,ще настоявам за секцио. Отделно започвам упражнения,ако мога да му помогна да се завърти.
Благодаря Ви за отговора.
На мен ми е известно и биз да навлизам в подробности, ако аг ми каже, че е застанал така, няма да се замисля дори за миг за секцио, никога не бих го причинила отново на себе си и най-вече на детето.

# 568
Аз до колкото знам единствения проблем ако има сложена инжекция при започване на раждане е,че няма да разрешат епидурална. И ако в хода на раждане се наложи секцио ми казаха на мен,че ще ме сложат под пълна упойка. Но ако са минали 12 часа от инжекцията няма проблем. Ако някоя сутрин се събудиш с болки или съмнения ,не слагай и така.

Благодаря много!
Май ще се посъветвам с хематолога утре, за да ми е по-спокойно.

# 569
Алекс не биз си причинила такова нещо. Раждах дъщеря си с една дама на която лекари и каза изрично че с тая позиция просто ще е мъчение. В крайна сметка на напъните се наложи да вадят бебето с спешно секцио а това е много много трудна операция защото е слезнало в таза. И се бяха събрали 20 лекаря.Не искам да те плаща по никакъв начин, просто споделям че ако се съмняваш в мнението на лекаря иди на второ мнение , или се довери на лекаря си.
Защото има и истории в които лекарите казват за позицията но тя не се оказва вярна. За да не звучи толкова негативно че тая мадам едва я спасиха 5 лекаря.Ще разкажа и друга история , в която една позната беше ходила при много много известна лекарка в токуда няма да назовавам имена но тя е доктор -секцио. Даже не знам дали и изражда нормално. Беше казала на едни мои приятели че бебето е с дупето и трябва секцио. На другия преглед те отишли но с съмнения за казаното. Отишли при нея пак казва същото. Отиват 1 час по късно в майчин дом на второ спешно мнение , и бебето е в топ поза с глава на долу. Е ясно е нали какви са били намеренията на Токудската. Така че може би имаш 2 варианта или вярваш на лекаря или вземи второ мнение и прецени своя личен усет как ще си най спокойна защото важно е и твоя усет какъв е Simple Smile

Пс казах 20 после 5 бяха 5 реално , 20 беше с всички акушерки сестри и кой ли не. Цяла реанимация се чудихме кво става . Накрая момичето лежа 3 дена в реанимация и я видях на изписването а бяхме заедно в пред родилна и родилна зала. Тя разбирасе обвини за всичко шейново но за мен добре че беше там защото по намеренията и да е в Св лазар не знам какво щеше да се случи пу пу пу

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 20:05 от bochinka1

Общи условия

Активация на акаунт