Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 679
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
И аз ще си пия добавките (магнезий, желязо, д3, б12, селен, омега 3) до секциото. Там няма да нося добавки. А за обезкосмява - мъжът ми ми помага 😀

# 526
Аз няма да спирам дрбавки и докато кърмя защото не искам да съм в дефицит и кърмата ми да няма от тези витамини. Така че магнезия ще го сменя с друга форма сигурно , де го спра само временно заради секциото .В група няма да спирам изобщо даже си поръчах друг В комплекс. Д и омега няма да спра никога.Как то и ще включа вит А и други подобни. Желязо ще си направя нова вливка защото не мога да пия орално.
Не само кърменето е причината да не спра добавките а и паданетоина хемоглобина след секцио е значително повлияно от витамините в12 , д и разни други. Ще приемам и вит С след раждането също.
Вече съм поръчала пробиотик да мен и бебето и каката , вит Д за бебето.

# 527
Together_forever, аз ходя на кола маска, до една седмица ще си запазя час. Тази бременност космите ми не растат, за разлика от миналата бременност🤣, била съм само веднъж, че в началото док не разрешаваше заради зацапване , но козметичката ме " успокои", че след раждането всичко е по старому

# 528
С епилацията се справям с козметичката ми 🙏 не съм спряла да ходя на кола маска
Лягам по гръб и се въртя само на страни, не съм имама проблем до сега.

# 529
С едно огледало в банята такова, което се върти и стават нещата, но аз преди това ходех на лазерна епилация, та космите ми не са болка за умиране.

# 530
Момичета,ще се разпаднем май всички вече!😮💨
Стискайте зъби много мина,не остана!
Пърпъл,стискаме палци за бебока!❤🍀🙏🏻
Тази седмица съм в сряда на женка консултация,за направление за очен,а в четвъртък за същински преглед за разкритие и всички екстри при доц.Нашар.Имам хиляди въпроси,вчера четох в групата на Токуда за раждания и хем ме хваща страх,хем чета страхотни неща за нея,а самата аз съм с много добри впечатления от нея!
Относно косата,Цвети,на мен и косата и всички други косми спряха да ми растат.Не съм се еоилирала от може би повече от месец!😬
Бикини и подмишници съм с лазерна епилация и почти няма никой,но все пак трябва да видя контролно и там как стоят нещата.
Относно добавките,аз от както съм бременна живея и се храня супер  здравословно.Не пуша,пия по 3/3,5 литра вода,храня се с месо,риба и яйца и всякви протеин регулярно.Пия протеин,Очега,пектин,витамини Б,витамин Д и с изключение на Фраксипарина всичко друго е супер!Почти не ми се пие кафе,което е странно за мен,аз обичам да пия капучино!Попринцип работата ми е доста динамична и натоварена,тоест спокойствието често е мит,а сега съм направо дебилна!Стана дълго!😁

# 531
Здравейте, момичета!
Чудя се при нормално раждане как се случват нещата с клексана? Принципно, ако си секцио се спора 24 часа преди раждане, но като си естествено какво правим с този клексан?
Някой има ли идея?

# 532
НямаСмисъл, аз съм със същото жълтеникаво течение от седмица. Бях на частно,  страх ме беше да не е от серклажа. Казаха, че той държи. Водите в норма, микробиология чиста, плацента 2 степен. Какво е - не знам, но още си потича слабо от време на време и ми вкарва притеснения. Секциото ми е чак след 10тина дни. Обаче вече имам подготвителни контракции, особено вечер.
Пропуснах да попитам кога да спра желязото, магнезия, фолиевата. Някой случайно да се е сетил да попита? И още нещо (малко неудобно) - как се справихте с епилацията? Колко време преди раждането трябва и успяхте ли без чужда помощ?

При мен всичко спряхме в началото на 36 седмица само желязото ще продължа до края да го пия,че ми е много нисък хемоглобина, а относно фолиевата киселина още лятото спрях там след една определена седмица след което веднага почнах с магнезия..
А относно епилацията много трудно сама не мога да се справя и си ходя на кола 🤷🏽‍♀️😅

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 10:42 от Sunny_94

# 533
Аз имам идея , на мен и АГ и хематолог с префщдната искаха да ми го спрат 10-14 дена преди термин но аз отказах и за това правих индукция.НО като цяло нее драма да не го спреш. Измести го за сутрин защото масово ражданията са вечер. Така ше имаш повече време след поставена инжекция. И просто ги предупреждаваш кога си си го слагала последно
Здравейте, момичета!
Чудя се при нормално раждане как се случват нещата с клексана? Принципно, ако си секцио се спора 24 часа преди раждане, но като си естествено какво правим с този клексан?
Някой има ли идея?

# 534
Аз имам идея , на мен и АГ и хематолог с префщдната искаха да ми го спрат 10-14 дена преди термин но аз отказах и за това правих индукция.НО като цяло нее драма да не го спреш. Измести го за сутрин защото масово ражданията са вечер. Така ше имаш повече време след поставена инжекция. И просто ги предупреждаваш кога си си го слагала последно
Здравейте, момичета!
Някой има ли идея?

Много благодаря! 🥰

# 535
Аз до колкото знам единствения проблем ако има сложена инжекция при започване на раждане е,че няма да разрешат епидурална. И ако в хода на раждане се наложи секцио ми казаха на мен,че ще ме сложат под пълна упойка. Но ако са минали 12 часа от инжекцията няма проблем. Ако някоя сутрин се събудиш с болки или съмнения ,не слагай и така.

# 536
Връщам се аз от ЖК, дадоха ми и направление и въпросната обменна карта; магнезия от другата седмица ще го спираме..
Та чудно как заради "мерки", LaFilleDeLaMer, не са ти издали нищо от тия документи, сякаш ще чакаме да приключи грипа и ще ги носим тия бебета до април... 🤦‍♀️

И пак на въпроса за желязото - изписа ми някакъв нов препарат (не че и стария го пих де...), защото на последните изследвания хемоглобин (отново) ми е 117, при долна 120.
Но! имам едни изследвания, които бях правила в МД и според техните референтни, за раждащи долната е 108; а за "нормални хора" си е 120.
Док, която ще изражда е хепи със 117 и рече, че не съм за железен препарат. Та вашите при какви стойности изписват желязо?!

За епилацията - ходя си на козметик. Док отхвърли варианта, гъбите които бях прихванала да са от там, така че тия дни ще си запиша час за преди деня Х.

За жълтеникавото течение - имам си го, при чиста МБ и всичко наред. В старата тема бяхме обсъждали с бочи, че то това може да са си и малки количества урина, която ние не усещаме, че изпускаме...

По-късно съм на последна кардио консултация, взех и направление за алерголог, дано няма изненади на финалната права.
Ах и да измрънкам - ударила съм +18кг 🥺 т.е. за последните 2 месеца съм качила толкова, колкото за всички предходни взети заедно...скандално просто...

# 537
Аз пия желязо, заради ниски стойности на желязо, а не на хемоглобин. Моят хемоглобин е малко над 120.

# 538
Цитат на: Freziya link=topic=1622544.[video
msg47542850[/video]#msg47542850 date=1706523097]
Връщам се аз от ЖК, дадоха ми и направление и въпросната обменна карта; магнезия от другата седмица ще го спираме..
Та чудно как заради "мерки", LaFilleDeLaMer, не са ти издали нищо от тия документи, сякаш ще чакаме да приключи грипа и ще ги носим тия бебета до април... 🤦♀

И пак на въпроса за желязото - изписа ми някакъв нов препарат (не че и стария го пих де...), защото на последните изследвания хемоглобин (отново) ми е 117, при долна 120.
Но! имам едни изследвания, които бях правила в МД и според техните референтни, за раждащи долната е 108; а за "нормални хора" си е 120.
Док, която ще изражда е хепи със 117 и рече, че не съм за железен препарат. Та вашите при какви стойности изписват желязо?!

Моят АГ(фетална морфология) държи освен стойностите на хемоглобина да са в норма и то даже на горна граница и тези на феритина да са пак на горна граница.Много често хемоглобина е в норма,а феритина нисък,а е много важен показател за състоянието на желязото.Но всеки лекар си има подходи!

# 539
Фрезия, нуждата от прием на желязо не се определя от нивото на хемоглобина само. Щом са ти го изписали, според мен си го пий, не знам защо не искаш. Ще ти помогне да се възстановиш по- бързо и да се чувстваш по- добре. На бебето също. 
Ако искаш си пусни един феритин, той ще даде по- ясна представа какво количество желязо имаш в организма. Трябва да е около 70-100 за да е добре.

Разбира се, може и без добавки, ако така си решила и имаш някакви съображения. Simple Smile

Аз пия желязо в момента, защото феритина ми за 2 месеца от 90 беше станал на 8, хемоглобина и преди и сега все си е между 127 и 130. Назначено е от лекар, не самолечение, но АГ ми каза, о с този хемоглобин нямаш нужда от желязо... нямах и предния път според нея, а накрая не можеха да ме изпишат, защото ми падна на 70. 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт