Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 659
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
И аз знам две истории за това предлежание, едната е стара, за раждането на мъжа ми, който едвам са спасили ония години, а другата е по-скорошна, която завърши със спешно секцио.

# 571
Всъщност бебето се завърта няколко пъти когато започне самото раждане. Няма особено значение в каква позиция е в момента, а при започнало раждане.
Довери се на акушерката и лекаря.

# 572
  • София
Абе, като бях при Хедра спомена, че на моя бандит позата отдясно по принцип малко усложнявала раждането, защото трябвало да направи завъртане с по-голям градус. Но и каза, че в никакъв случай сама по себе си позата не би била показание за секцио.
Повече по върпоса не знам, ама сигурно е и по-добре да не знам Simple Smile

# 573
Зависи каква е позата точно. Защото има едни бебочета дето се забиват лееееко на страни така деликатно хем са с главата на долу хем така деликатно ти казват че са легнали така как им е кеф и не им пука 😀и това леко странично прави цялата схема по трудна. Абе не знам и аз каква поза ги е притеснила в нейния случай точно . Има лекари които и за двойна увита врък филмират родилката да секцио а това па ептен нее показател. Просто може при напъване да се връща обратно ако не се потрудиш добре де го извадят я в форцебс я с разрез

# 574
девойки, моля споделете какъв е дневния планинг, т.е. през деня ще оставяте бебоците в кошарите или в люлки (нещо подобно?) покрай вас?! 🤔

# 575
Дневния планинг за 4 тия триместр е да си гушкам максимално бебето и то да е до мен.Защото то 9 месеца е било близо до сърцето ми и има нужда от поетапна раздяла Simple Smile Ще се кърмим сигурно час с смяна на памперси и всякакви оригваници , и до следващо хранене ще се носим в слинг , ще лежим един до друг , ще се радваме на каката , ще излизаме на вън и ще сме максимално заедно.
След 3 тия месец ще почна да оставям бебето повече само с ще го уча на самостоятелно заспиване Simple Smile Това е. Пък план с тия деца не можеш да имаш като цяло.

# 576
Да, права си, бочи, но аз съм в чуденка какво да взема, че да е около мен като си върша нещо вкъщи - не съм убедена, че от съвсем рано ще можем да се носим в слинг; пък некст ту ми-то няма как да го разнасям по стълбите...
замислих се за кош/ел.люлка/или просто да е на дивана в гнездото, обаче пък така не знам четириногото дете да не досажда... 🤷‍♀️

# 577
Freziya, аз с първото дете имах шезлонг/ много ми беше от полза и детето си кротуваше/, сега пак съм набелязала, но още не съм го поръчала- хем люлка, хем шезлонг, в гнездо също става докато си свършиш нещо и да го наглеждаш..дано да са спокойни и кротки децата🙂

# 578
Моят план е да нямам план, че предния път от много плануване накрая пак без план останахме Grinning и разбити илюзии Smirk

# 579
Моят план е сходен на този на Бочи - да се гушкаме максимално, да се опознаваме, кърмим и сменяме памперси, в слинг и т.н. Имаме едно гнездо подготвено за дремки на дивана и по-натам ще вземем и шезлонг

# 580
Моят план е да нямам план, че предния път от много плануване накрая пак без план останахме Grinning и разбити илюзии Smirk
Подкрепям, че и ние бяхме така с първото.
Сега само се моля да сме здрави, аз да се възстановя бързо и да почнем с напасването.
Freziya шезлонг или гнездо ти е идеален вариант. То четиринлгото ако реши, навсякъде ще се намести 🤣 Нашата котка много харесваше next2me-то
Иначе е ясно. Яко гушкаме, опити за кърмене, приспиване. Първите три месеца ще сме като скачени съдове

Момичета, да ви разсмея. Никога не съм хъркала. Обаче от известно време се случва. Снощи мъжО ме събужда към 3ч да съм се завъртяла. Изненадаха се, но се мръдна. След малко пак. Накрая ме разбуди и вика:"Пиле, много хъркаш и не мога да заспя. Май ще ходя при Самуил да легна" 🤣🤣🤣🤣🤯 УЖАС! ДАНО мине след раждането и тази придобивка

# 581
+1 с хъркането … особено де засили след вируса от декември, който изкарах.
Носа е запушен, спя с отворена уста и е отвратилено 😒

Подкрепям, че и ние бяхме така с първото.
Сега само се моля да сме здрави, аз да се възстановя бързо и да почнем с напасването.
Freziya шезлонг или гнездо ти е идеален вариант. То четиринлгото ако реши, навсякъде ще се намести 🤣 Нашата котка много харесваше next2me-то
Иначе е ясно. Яко гушкаме, опити за кърмене, приспиване. Първите три месеца ще сме като скачени съдове

Момичета, да ви разсмея. Никога не съм хъркала. Обаче от известно време се случва. Снощи мъжО ме събужда към 3ч да съм се завъртяла. Изненадаха се, но се мръдна. След малко пак. Накрая ме разбуди и вика:"Пиле, много хъркаш и не мога да заспя. Май ще ходя при Самуил да легна" 🤣🤣🤣🤣🤯 УЖАС! ДАНО мине след раждането и тази придобивка

# 582
Моят план е да си спинка в кошарата, когато е буден в гнездото на нашето легло и кърмене на поискване. Отделно имаме люлка и шезлонг. С каката процедирах така - вечер спеше в нашата спалня на кошарата и ставах да я кърмя на поискване. През деня като съм в хола е с мен, на шезлонга, местя в спалнята като ще чистя и проветрявам. Даже в банята съм си носила шезлонга в началото. Зависи от това какво е жилището и какви са праговете ви на безпокойство и смяната на хормоните. Бебефон не съм имала и с времето си спеше изцяло в спалнята сама, на отворени врати. Но с условието, че никога не повръщаше и както я сложа да спи , така си я намирах. Всичко е от значение, спокойна мама-спокойно бебче. 🥰

# 583
ааа за това ако питаш да ние имаме шезлонг Simple Smile в кухнята ползвам стоке стола с приставка за новородено. В хола си е в кокуната или в шезлонга Simple Smile

# 584
Момичета , включвам се с един въпрос към вече раждалите. Вчера ми беше 6 ден от секциото, вече сме си в къщи и вечерта преди да легна видях че глезените ми са леко надути, покрай кокалчетата. В единия крак усещам леко мравучкане.
На какво се дължи това отичане, някакви идеи? През бременността и сега непосредствено след самото раждане не съм имала такива проблеми.
П.п отделно вчера бях цял ден на крак , като кърмя пък съм седнала и висят надолу краката. Общо взето цял ден не съм ги вдигала ама едва ли е от това.

Общи условия

Активация на акаунт