Февруарчета 2024 - Тема 11

• 41 650
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Хора, аз спах цяла нощ без сърбежи (само киселини ме държаха будна по едно време)! Добър знак е!
А планът ми е да видя какво човече ни се.е паднало и или ще сме нон-стоп на ръце и гърди, или ще ползваме и гнездото подарък от майка ми Simple Smile Имам слинг, но не знам как се ползва;  имам и хибридна раничка за след 3-4 седмична възраст.

# 586
Ние гнездо нямаме. Така и не взех, защото не виждам (за момента, нали 😂) за какво може да ми е. Но шезлонг имаме и мисля (бебе, дано и ти така си мислиш...) да го използваме активно - в кухнята, докато си оправям нещо или в спалнята, докато отделям 20-30 минути за себе си (🙏😀).

Отделно бейби камерата ще я слагам и използвам докато е в стаята си в дървеното легло, или ако спи, а ние вечеряме.

Големи сметки без кръчмаря. Надявам се да е живо и здраво бебето, пък ще се намесим както дойде.

# 587
  • София
Аз бях чела, че или гнездо, или шезлонг взимаш отначало и се надявал да си уцелила Simple Smile хахах, може да си разменяме след някой месец, ако не сме познали 😂
Не знам само защо гнездото е някакво огромно. Това нормално ли е? Не мисля, че има как да се смалява, има една възглавничка вътре - може би идеята е да я слагам до бебето и да се чувства гушнато? Или мама ми е взела грешното гнездо?

# 588
Моят план е, че нямам план. 😃 Даже ми се струва немислимо да си правиш каквито и да било планове, относно друго човешко същество, което предстои да се появи, пък било то и собственото ни бебе. Единствено се надявам да е спокоен като батко си и да не плаче по цял ден и цяла нощ.
През деня кошарката некст ту ми е при мен във всекидневната, съответно там ще си стои бебчо + понякога на дивана. Вечер местя кошарата до нашата спалня и това е.
Снощи бяхме на преглед в 37+0. Моят доктор продължава да не ме пуска на тонове, не знам защо, казва, че не е фен, не било много Ок за бебето, при положение, че всичко си е наред. Вярвам му и не се притеснявам. Нямам разкритие за сега, но шийката стремглаво се скъсява, вече е 2.1см и според него деня ще е следващата седмица. Няма да дочакам датата за секцио, която е след точно 2 седмици от днес. В петък ме вика пак да видим какво е положението.
Коремът ми вчера се смъкна, след падането и на тапата. Просто усетих как се подпира върху краката ми, когато седна.

# 589
за подуването на краката , след секциото обичайно се подуват . Не ти ли слагаха хепарин инжекции ?
Пиши на доктора може да ти предложи варианти Simple Smile

# 590
Според мен има значение и факта, че са ти висяли краката и не са били вдигнати. Това понякога и на здрави нераждали със секцио хора може да е фактор, пък какво остава..

# 591
gvendolinka При всички родилки го има този момент, от хормоните е и много често срещано явление. Ще отшуми. По спомен го карам, ти не беше ли на аспирин и фракси? Аз ще раждам естествено и ще бъда 21 дена на фракси 0,4, но докато не родя не мога да кажа дали фракси помага при това. С каката имах огромни глезени и отоци по тялото, не знаехме за тромбофилията още. Но и около мен родилките повечето бяха така.
Качвай краката на високо на възглавници, дълго не стой права, внимавай със солта докато отмине всичко и пий повечко вода да се чисти тялото. Това е на първо време,което се сещам.

# 592
Тони гнездата изглеждат големи само първия месец. Изведнъж като дръпнат бебетата и го изпълват направо. Някои модели имат връв в едната част, с която може да го затегнеш малко

Прилагам снимка на баткото на 2,5м
Ние слагахме гнездото в next2me-то, защото обичаше да му е тесничко и гушливо.
Тук са целият катун - гнездо, кошче, бебе и котка 🤣

За сравнение тук е на две седмици

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 10:00 от Мама Еднорог

# 593
Тони гнездата изглеждат големи само първия месец. Изведнъж като дръпна бебетата и хонизпълват направо. Някои модели имат връв в едната част, с която може да го затегнеш малко

Прилагам снимка на баткото на 2,5м
Ние слагахме гнездото в next2me-то, защото обичаше да му е тесничко и гушливо.
Тук са целият катун - гнездо, кошче, бебе и котка 🤣

За сравнение тук е на две седмици

Привет,
От къде ви е гнездото?
Много е сладурско🩵

# 594
  • София
Мерси много, Мама Еднорог! Има връзка и нашето, но не ми изглежда да го смали особено, та се зачудих. Мисля, че е горе-долу съшият размер като вашето  гнездо!
Картичката ви е мееега яка 😂

# 595
благодаря, момичета, ще погледна за някой и друг шезлонг 🤔 няма вариант бебе да е без надзор, четирикракото е към 25кг и много щуро, та затова търсех идеи как да не ги изпускам и за секунда от поглед (или поне докато не установим някакъв режим в по-големите месеци).

Тони, много се радвам, че си успяла да поспиш, голямо облекчение, нали?

И на мен ми съобщиха, че хъркам неотдавна, ма сега поне сме квит 🤣

gvendolinka, четох че се случва след секцио, и отшумява, но все пак си го консултирай с док.
аз пък започнах да се будя от изтръпнали ръце - не всяка вечер, но през няколко и макар да пия магнезия точно преди лягане.

# 596
  • София
Направо съм си нормален човек днес, даже ММ отбеляза Simple Smile
Ръцете целите ли са изтръпнали или само дланите? Аз нали съм наплашена, та да уточним… мен започнаха да мин изтръпват пръстите и после станаха болезнени. Мислех, че е Карпатов синдром (или както там се казваше), а се оказа, че от дроба и това е симптом.

# 597
аз от седмица не мога ба спя никак освен на ляво и съня ми е мираж. Ако спя 3 часа е страхотно. Легна ои на дясно бебето не му е удобно и аре чао на спането. А само на лято то ми изтръпва всичко каквото може да ищтръпне .Но аз вече си броя дните до секциото

# 598
Sunshine беше ни подарък и няма етикет, та не знам откъде е. Но е удобно, сега и девойката ще го ползва.
Тони мерси 😄 импровизирани те подаръци в последната минута са ми специалитет. Особено откакто се появи малчо

# 599
Тони, целите ръце изтръпват, но и аз много се кекерча като спя 🤭 глезените ми стават на пънчета, ако седя (над) час без да стана; добре, че си се разхождаме с кучето все още, та успявам криво-ляво да балансирам

Общи условия

Активация на акаунт