Избор на телефон - 2 тема

• 45 740
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
Питах и в друга тема, но да питам и тук. Oт години ползвам телефони Samsung, сега е ред да си купя нов, то този път съм решила да ги сменя. Ужасни батерии и разбити букси, стига толкова.
Сега обаче съм в дилема xiaomi, google pixel, motorola или huawei. Не познавам тия марки, но доколкото разбрах Huawei не поддържат Google play за сваляне на приложения на Google. А как е с другите две марки? И въобще ако някой е правил проучване и е запознат с тия марки телефони да сподели разлики,  предимства и недостатъци. Все от някъде трябва да започна избора си. Държа да има хубава камера и да няма тъпи проблеми със зареждането на батерията (да се зарежда бързо и да държи поне цял ден)... Моля за съвети от личен опит, благодаря.

Между другото в един магазин за телефони ми препоръчаха на подобна цена Айфон 13. Това не е ли старичък модел или още е актуален? Аз не държа на Айфон, но понеже горните марки въобще не са ми познати, та наистина не знам коя марка си срува парите. Или трябва да купувам на сляпо...Laughing

# 376
...Моля за съвети от личен опит, благодаря.

Между другото в един магазин за телефони ми препоръчаха на подобна цена Айфон 13. Това не е ли старичък модел или още е актуален? Аз не държа на Айфон, но понеже горните марки въобще не са ми познати, та наистина не знам коя марка си срува парите. Или трябва да купувам на сляпо...Laughing
iPhone получават актуализации 8 години след излизането им на пазара  (гарантирано от производителя).
За след това не знам, но спре ли да получава актуализации, вече е "старичък" Wink .
Моят е 11, ползвам го почти 4 години, нямам нито една причина да го сменя.
Нищо общо с Андроид. Минах от Самсунг на iPhone и мога с две думи да обобщя - стабилни са, работят. Казвала съм и друг път: Никога вече Андроид (за себе си говоря)
За камерите е ясно, няма какво да се обяснява там.
Така че между iPhone 13 и кой да е Андроид, аз бих си взела iPhone.
Ако все пак ти е важно да имаш глезотиите на Андроид, препоръка за Google Pixel.
Аз не съм го ползвала, отзивите (след сравнения с други телефони) са от дъщеря ми, която държи на марката (не е пробвала и и не иска да пробва iPhone Grinning Grinning Grinning)

# 377
  • Мадрид / София
И аз съм за iphone. 13 все още има няколко години стабилен живот. Но всеки си знае предпочитанията.

# 378
  • до най-прекрасния мъж
Моторола не са лоши машинки. Миналата година заложихме с ММ на марката. Сменихме Самсунг. За парите си предлагат доста повече, отколкото Самсунг. С приложенията нямам проблем, всичко си работи. Пъргав е (имам наблюдения над модел от G серията и на такъв от Edge серията), не забива, зарежда се бързо. Ако нямам бюджет за висок клас Самсунг, не бих се върнала на тях повече. Чист Андроид е и ми допада. Уточнявам, че години наред сме били със Самсунг. Нямам поглед над Айфон.

# 379
Определението разбити букси и калпави батерии не знам за кой модел на самсунг се отнася. Аз имам доста стар такъв Galaxy M20 и батерията все още държи по два дни ако не я мъча, букса на никой телефон не ми се е разбивала. Имах по едно време Xiaomi, не ми допадна.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 22:49 от amini

# 380
Xiaomi прави каквото си иска и кигато си иска. "Килва" приложения, сменя настройки. Аз имах проблем с отговарянето на обаждания. Минал е и през сервиз - "работи си, 'къв ви е проблема".
Липсата на отделни настройки за сила на звука на видовете натификации. И още много неща, които не са пипнати, защото се гони бюджет и  андроида е хибриден.

# 381
Xiaomi прави каквото си иска и кигато си иска. "Килва" приложения, сменя настройки. Аз имах проблем с отговарянето на обаждания. Минал е и през сервиз - "работи си, 'къв ви е проблема".
Липсата на отделни настройки за сила на звука на видовете натификации. И още много неща, които не са пипнати, защото се гони бюджет и  андроида е хибриден.
Не слагай всички под един знаменател. Това, че твоят е проблемен, не прави всички такива. Моят си работи прекрасно. За затварянето на приложенията си има опция "Икономия на батерия", като се изключи вече не ги затваря... толкова грубо.
Отделните настройки не са фабрична опция в Android. Не всички производители са внедрили такава. Какво ознавачава "андроида е хибриден"? Thinking
Понеже моят не е с оригиналния ROM на Xiaomi и не съм сигурен кое го има и кое го няма. Ето снимка от интернет:
Доколкото виждам си има отделни настройки. Има и опция всяко приложение индивидуално да му се настрои силата на звука.

# 382
Определението разбити букси и калпави батерии не знам за кой модел на самсунг се отнася. Аз имам доста стар такъв Galaxy M20 и батерията все още държи по два дни ако не я мъча, букса на никой телефон не ми се е разбивала. Имах по едно време Xiaomi, не ми допадна.

Цялото ми семейство години наред бяхме със Самсунг, различни модели. Е как на всеки ни се случи да се скапи първо батерията, подмяна 60 евро, след няколко дни новата батерия вече не се зарежда, оказва се, че не прави контакт от буксата, хайде нови 50 евро. После пак проблем, зарядното вече не зарежда така бързо както в началото, хайде оригинало зарядно още 40 евро. Ами то за тия пари нов телефон щях да взема. И ММ и децата бяха с такива повреди. Накрая те минаха на Айфони и се реши проблема при тях. Писна ми честно с тая марка. Проверих и на новите им модели от 1200 евро батерията е 4500 mAh, а на евтините китайчета е 6000 mAh. Какво да говоря повече?

# 383
Скрит текст:

Цялото ми семейство години наред бяхме със Самсунг, различни модели. Е как на всеки ни се случи да се скапи първо батерията, подмяна 60 евро, след няколко дни новата батерия вече не се зарежда, оказва се, че не прави контакт от буксата, хайде нови 50 евро. После пак проблем, зарядното вече не зарежда така бързо както в началото, хайде оригинало зарядно още 40 евро. Ами то за тия пари нов телефон щях да взема. И ММ и децата бяха с такива повреди. Накрая те минаха на Айфони и се реши проблема при тях. Писна ми честно с тая марка. Проверих и на новите им модели от 1200 евро батерията е 4500 mAh, а на евтините китайчета е 6000 mAh. Какво да говоря повече?
Може ли информация кои са моделите или поне коя е серията? Мисля, че ще е полезно. Аз, например, телефон от А серията на Самсунг не бих си взела. По мои впечатления са чупливи и бързо се скапват.

# 384
На евтините китайчета характеристиките им са уникални, но само на хартия. Ако сравниш и мегапикселите на камерите при един нискобюджетен телефон от китайски производител с тези на iPhone, ще си кажеш, че нискобюджетният снима кристално и в пъти по-добре от Apple, но изобщо не е така. Не се лъжете по цифрите. Специално при нискобюджетните модели и марки те звучат примамливо, но е икономисано откъм бързина на процесор, софтуерна поддръжка, камера, изработка, материали и пр.

Относно Samsung - зависи кой модел/кои модели сте използвали вкъщи, защото има голяма разлика дали използваш A05s, A15, или A55. Всеки производител, изключая Apple, има нискобюджетни модели, които са орязани откъм представяне и качество, така че това трябва да се отчете. Допреди два месеца бях с А34 - телефонът беше прекрасен, с 256 GB памет (вградена). Отскоро съм с iPhone 14 (чистата версия) - не намирам кой знае каква разлика, само по-доброто качество на снимките и видеата. Разлика в цената обаче имаше - двойна, че и малко отгоре. Допреди това съм била само с Android (от 2011 съм със смартфони), смея да кажа, че вече свикнах и с iOS.

Конкретен съвет никой не може да даде по марка, по-скоро правилият подход за мен е по ценови клас: има телефони, които са от нисък ценови клас (със слаби процесори, кофти камери, малка софтуерна поддръжка, калпава изработка), телефони от среден ценови клас (с много добри, към отлични процесори, хубави камери, стандартна софтуерна поддръжка и добра изработка), както и телефони от висок ценови клас (отлични процесори, отлични камери, голяма софтуерна поддръжка и солидна изработка). Изяснете си за какви цели ще използвате телефона - ако ще е за снимки и социални мрежи, устройва ви телефон от среден ценови клас (отиващ към границата на високия). Ако сте човек, който активно упражнява професия, предполагаща използването на дигитални приложения и въобще, прекарване на достатъчно време пред екран, заложете на висок клас смартфон.

Най-важното - не се ръководете от това кой какво е казал произволно в нета, а направете информирано проучване. Ако си харесате някой конкретен модел, изгледайте в YouTube клипчета, тип unboxing/compare with и пр. Сайтът gsmarena предлага също добри опции за съпоставка на конкретни модели, мнения на потребители от цял свят, както и снимки, направени с устройствата, към които проявявате интерес.

# 385
  • Мадрид / София
Да добавя, че ако има възможност избрания модел  и на живо да се види и в ръка да се подържи е още по-добре.

# 386
Липсата на отделни настройки за сила на звука на видовете натификации. И още много неща, които не са пипнати, защото се гони бюджет и  андроида е хибриден.
Това сайоми явно е минало през ръцете на някой разбирач преди да ви го продадат. Прилича ми на проблеми с фирмуеъра щом и с ресет не е е оправило.

# 387
На мен едно Поко ми правеше проблем от време на време ghost touch и беше кофти, че изненадващо полудяваше и започваше да прави наистина каквото си иска къде ли не. На 4г е и майка ми го ползва, скоро не е правил дивотии това дърво. Работи и не се отказва. Това не ме спря да си купя пак Xiaomi и да нямам проблем с него вече 2 години. Три поредни апарата са ми Xiaomi и освен това с Покото други неща не е имало. Имам чувството, че някои хора са предубедени за Ксиомитата или ако са имали един път проблем край, като че ли другите марки са застраховани да не им се случва нищо.

# 388
Xiaomi Mi 10T Lite 5G и Xiaomi 12 са двата проблемни модела, които сме ползвали. На 12-ката батерията даде фира на 1-та година и се сменя. И двата нови от Технополис. Просто толкова си могат, няма да отегчавам с подробности. Със сигурност имат почитатели. Сещам се и за кое Поко става въпрос - подобни проблеми. С удоволствие се върнахме към Самсунг.
Само за пример: На Xiaomi Нофикациите и Рингтона са с обща настройка на силата на звука - не ми харесваше това. При Самсунг са отделно. Даваш преференции за определени приложения, запаметяваш и после не ги изпълнява и т.н.
П.П. Redmi серията се държеше далеч по-добре откъм функционалност и безпроблемност - с уговорката, че е бюджетен модел със съответните характеристики.
Споделям личен опит.

# 389
Кое е Покото, за което се сещаш?

Аз съм 2+ години с 12ка и освен, че мисля, че ми пада бързо батерията(което е възможно да е и нормален темп, но на мен да ми се струва така, защото предишният държеше много) друг проблем не.

Общи условия

Активация на акаунт