За изхождането, закаляването и кърменето на поискване - част 2

• 27 014
  • 426
  •   1
Отговори
# 405
  • Пазарджик
estrella за хващането на пишитата и акитата - май просто съм и научила вече режима. Ние практикуваме ЕБХ от както беше на 20 дена, та вече свикнахме май. Изпишквам я след сън, тя си показва около 30-40 мин след ядене и ако будува след около час пак, но пак си показва (става нервна и проплаква). Не винаги я изхождам на гърда, само когато търси. А иначе за обличането - стандартно. Вкъщи с памучни пелени, нагътани като гащички, боди (щото вече захладня, а и тя започна да се врътка - да и е покрит кръста) или камизолка с гащи, ританки или гащеризонче, дето има копчета на крачолчетата и винаги си има чорапки, които не свалям, за да са и топли крачетата. Хамалогията е малко дълга и понякога за едно пиш я събличам и обличам по 3 пъти, но какво да правиш. Иначе у нас сме на 21 градуса. Смятам цяла зима така да я гледам. Е, разбира се не я държа по 15 мин - обикновенно за 1-2 минути си свършва пиш-а, ако има аки максимум 5.
Анна, идеята е супер. Ще взема да поръчам на прабабите (че нашите баби са скарани с плетката  Laughing ) Благодаря ти   bouquet
IvelinaAtanasova, ами тя не е само с гащички. Аз нагъвам бархетни пелени като гащички, т.е. като памперс изглеждат, тъй че пак си и е доста плътно на дупето.

# 406
Наистина би било далеч по-удобно с дрешки с цепка-такива съм виждала,че ползват в Китай;
но предложението на Анна в. за калцунките е много добро,не се бях сещала досега.
Щото наистина е хамалогия това с разсъбличането,особено в по-студено време...

# 407
   Ако шиете, мога да ви дам упътване как се шият такива панталонки. Аз нямам машина.

# 408
Анна и Mimsat, Granny Weatherwax благодаря ви за отговорите. Успокоих се. То и аз си мислих, че е нормално, ама като четох, че повечето бебета на тази възраст акат доста по-рядко и се зачудих...
Иначе все още сме с памперс. Докато бях бременна купих от гащичките и памучните пелени на Bambino Mio, но не започнах  веднага с тях, а сега вече ще трябва да взема по-големия размер гащички ... още не съм се наканила.
Анна , идеята за калцуните наистина е прекрасна! И аз ще се сдобия с тях, че в момента голямо събличане и обличане пада. Ние си се обличаме със стандартни дрешки – боди и ританки или боди и гащеризонче.

# 409
А откъде могат да се купят?Никога не съм виждала по магазините newsm78

# 410
За Bambino Mio ли питаш? http://www.bambinomio.com/
Аз ги взех оттук:
Магазин БЕЙБИ-НОВА
кв. Павлово, бул. “Пушкин” бл. 34
София
02/955-56-21

# 411
Благодаря момичета

Анна В. да точно така близнаци чакаме, даже днес ще ходим да ги гледаме.
Страхотна идея с калцуните,изглеждат ми като гети които носихме като по малки деца, а и нашумяха покрай един филм, ако не те затруднява да изпратиш упътването как се шият такива панталонки, моята майка е добра шивачка.

# 412
  • София
   Да знаеш че с близнаци е малко по-трудничко  Simple Smile
   От сега ще ти дам един съвет, да измислиш различни думички за пиш на двете защото при мен това се оказа проблем. Т.к като се събудят заедно и докато казвам пиш на едната и другата слуша и върши работата  Simple Smile

# 413
   Да знаеш че с близнаци е малко по-трудничко  Simple Smile
   От сега ще ти дам един съвет, да измислиш различни думички за пиш на двете защото при мен това се оказа проблем. Т.к като се събудят заедно и докато казвам пиш на едната и другата слуша и върши работата  Simple Smile

Laughing Мога само да предполагам, а за думичките съм чела и други твой постове и за тях също знам.

Благодаря ти!

# 414
   Granny W.. Simple Smile, и аз чорапките ги купих от нета - немски сайт. В магазина намерих само късички, до коленцата.
Обаче с 5 куки ще станат чудни и по-дебелички за зимата. Направо ми иде да си купя куки и да започвам. Simple Smile
Аз плета гащи в момента. Simple Smile Вече завърших един чифт памучни, но вълнени няма да е зле - че да е топло на дупЕто. Simple Smile
После ще потърся и за панталонките, estrella.

# 415
Здравейте и от мен.
Искам да се присъединя към вас,защото ЕБХ е страхотно преживяване,което и двете с дъщеря ми обожаваме.Четох за това още докато бях бременна и много ми се искаше да опитам,но се престраших чак когато Кали стана на 40 дни.Помня как се просълзих когато я видях как пишка над легенчето.Бях толкова горда с моето умно момиче!
От тогава почти не е акала в памперс.Известно време бяхме без памперси (а дори и ден-два без пелени),но се върнах към памперсите,защото съм адски заета (карам магистратура) и не мога да следя кога и се пишка,а и тя в началото не подаваше сигнали.Усетих първото "имам пиш" чак когато времето захладня,но и сега не дава всеки път сигнал.Дори ми се струва че дава сигнал след това.Проблемът е че и се ака предимно нощем или много рано сутрин и (понеже спим заедно) ми прилага едно яростно ритане насън докато не ме събуди и не стана,а тогава се събужда и тя и няма доспиване за мама...
В това отношение да кажа,че нашия татко се справя с пишкането и разпознава сигналите и по-добре от мен понякога...
Aila ,аз приканям да се пишка с лекичко докосване на устничките и (долните) и понякога тя ме разбира без да и казвам "пиш" или "а-а" (особено ако устата и очите ми са залепнали в просъница Simple Smile ),но има и нещо друго-едната като чуе шума на другата в гърнето и тогава го прави.Също като ефекта на съвместното пишкане в тоалетната.Не знам какво да те посъветвам,но Кали някак разбира,когато направи беля.Може би заради езика на тялото ми,които става спонтанно нервен при вида на "изпускането"и после известно време е по-внимателна къде какво прави.Друга "тактика" е че понякога и обяснявам някои неща сякаш е възрастен човек.
И малко в страни:някой да е попадал на фройдизъм за ЕБХ?

# 416
   Ето това е накратко описанието за панталона с цепка:

Нужни размери, като се оставят и резерви за шева (и за уплътнението на косия ръб):
1.обиколка на коремчето, измерена 2 пръста над пъпа
2.дължината от 1. до чатала
3.странична дължина (от 1. докъдето искате да е дълго)
Правят се четири еднакви части, които се съшиват.
Хубаво е на косия ръб, където се разтваря панталонът, да се сложи лента за укрепване.
Областта на корема и дупето могат да се подплатят отвътре. За мен най-удачната материя е полар.
Ето примерна снимка:

Има и pdf със снимки и подробно описание, но авторката не разрешава публичност и ако някой иска,
ще му дам на лични съобщения.

# 417
   Здравей, dimitriana! Simple Smile Добре дошли в "клуба на имащите много време". Simple Smile
Какво имаш предвид с фройдзма?

# 418
  • София
   Моите отдавна вече са големи и почти нямаме проблеми с еднаквия сигнал.
   Това за потупването го знам, но е основно за малки бебета, често от самата поза за ихождане се сещат и вършат нещо, но смисъла на сигнала е да го правят само когато го чуят, защото има възможност да се озоват в поза близка до сигнала, а да не става въпрос за изхождане.
   Изобщо не става шивачка от мен и да си призная нищо не схванах от обяснението за панталонките, особено в частта четири части и как се съшиват?

# 419
  • Пазарджик
В интерес на истината като се замисля сега май нито калцунките, нито този тип гащи са много подходящи за нас. Защото аз я държа легнала на бедрото ми (няма как иначе) и доста често опикаваме всичко наоколо, а аз че постоянно съм все едно аз съм се напикала, няма да ви казвам. Ама подлива пустото дупе  Mr. Green Та може би са добри решения за по-големички деца, когато може да сядат вече. Не знам. Пък може и аз нещо да не я държа правилно.

Общи условия

Активация на акаунт