Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 12

• 44 406
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, колко време след прием на АБ ви  се облекчават болките и падението?
Такова чудо скоро не е било. Обикновено още с първия прием на една таблетка и до ден максимум има ефект. Сега не е така.
Дали не бързам много? Досега винаги ефектите е бил бърз.
На работа съм, ходя през пет минути, много боли и смъди, не се издържа. Направо вече целия кръст ме заболя. Гледам, че и самия АБ е в друга опаковка. Не е същия, който преди съм пила.

# 676
Споменах и по-горе, усетих облекчение след няколко дни. В моя случай Е.коли и Аксеф т.е. цефуроксим 2х1 на 12 часа.
Може да зависи от много неща, не знам.

# 677
Скрит текст:
Да, вече изследвах стерилна + антибиограма. Само Е.коли излезе наистина, което май е добре, че можеше и нещо по-екзотично и упорито. Днес имах записан вторичен преглед, само дето тъкмо ми отмениха часа че докторът отсъствал 2 седмици. Търся да отида при друг да ми изпише АБ, че абсурд да чакам толкова дълго. Иначе Цистостоп рапид пия сега, а за после взех Цистон на  Хималая.

За миризмата на мен ми беше сефте, но вече ще знам. Мерси!
Здравейте, при мен има продължение. Първо ми изписаха 2 дози Монурал по схема. След лаб.резултат  започнах и Аксеф /Цефуроксим/ за 10 дни + Уроцист. Към средата имах серизоно облекчение, на 10-ия ден /миналия понеделник се пада/ вече нямах никакви оплаквания. Реших, че сме я убили. Три дни по-късно се започна наново - първо миризма, после другите симптоми. Пуснах нова стерилна - пак Е.Коли много висок растеж 10^5. Unamused Чакам антибиограма и пак при уролога.

Може би е фактор, че докато имах оплаквания се въздържах от секс, но след облекчението си позволих 1-2
контакта, след това се започна. Може ли с това да съм прецакала нещата или съвпадение?  Може ли бактерията да е и във вагинален секрет и да се трансферира т.е. да посетя ли и АГ  /досега при цистит съм се справяла само с уролог и не съм достатъчно в час/?
Задължения трябва да посетите АГ, нещата са взаимосвързани, веднъж като се пропука защитата там. Бих ви препоръчала след като се излекувате отново, да изчкате един период от време и след това, след секс да взимате по 2т. цистостопрапид няколко месеца. Е. Коли е ужасна бактерия, веднъж като порастне явно се разпростира и прави големи бели. Нали знаете, че тя не може да бъде напълно унищожена, но за сметка на това естествената ни защита може, следствие антибиотиците. Посъветвайте се и за вагинални пробиотици, да засилите защитата в тази област.

# 678
Аз също с две ръце за цистостоп рапид след секс или поне вечерта преди лягане. Аз до ден днешен си го ползвам и засега държа положението под контрол.
Caroline_Bingley, препоръчвам да пиете ужаааасно много вода, така като пишкате ще има повече урина и поне малко по-леко ще минава, иначе е ужас!

# 679
Ох, проблем ми е това с водата. Никаква вода напоследък не пия. А знам, че трябва да пия, но като ставам по сто пъти нощно време и не смея да пия, то така или иначе пак ходя през пет минути.
Имах някъде и мечо грозде чай.

# 680
Пробвай това ако решиш. Знам че повечето пият по-сериозни добавки, но на мен тези ми помагат.
ЕКВИЗЕТУМ ХИЕМАЛЕ 5 СН

# 681
Пих но шпа макс и много ми облекчи.
Сега е една идея по-добре от през деня.
Не ходя вече и толкова често до тоалетна.
Аз нямах вяра на тези хомеопатични хапченца, но успях да махна ечемик на детето, който стоеше половин година с тях. А бяхме пред дилема да ги махаме лазерно.
И съм убедена, че тези помогнаха. Давам много упорито.
Така, че нямам против да опитам. Благодаря!

# 682
Повечето така сме били. Аз не че нямах вяра, но да кажем, че бях предубедена от прочетено по темата.
Просто веднъж ми изписа доктор, пих, помогнаха и така се случи, че съм пила най-различни преди години,за различни заболявания.
Вземи си да имаш. След басейн, море, секс, 5 гранули под езика.
При остри симптоми 3х5 гранули на ден.

# 683
Caroline_Bingley, на мен също ми помагаше Ципрофлоксацин много пъти, но последния път не помогна съвсем. А и аз имам синузит и не се обаждаше тук от есента, защото дадох носен секрет в микробиологията, откриха бактерия. И интересно, че в антибиограма е било написано, че съм резистентна към Ципрофлоксацин...аз ли, бактерията ли. А бяха изредени антибиотици като подходящи, които никога не пих. Та може би и ти си станала резистентна към този антибиотик. Аз вече не го пия, защото не ми помага за нищо. А иначе сега се разболях така, както никога не боледувах при живота. Силен задух, суха кашлица, отпадналост, хрема и просто умирам. Не знам, какво е това. Знам, че много вируси измислиха вече след ковид.

# 684
Все по-тежко се карат вирусите и все някаква опашка влачат. Последните години на "мода" са отитите. Тъкмо спреш да бършеш сополи и се почне кашлица 2 - 3 седмици. Тъкмо се отървеш от всичко и бам- отит.

За Ципрофлоксацин поне 6 месеца трябва интервал, ако ще се пие пак той. Уж така казват. Аз еднакви за цистит не съм пила. Май само веднъж се пробвах с Ципрото, но смених с Цитерал. По-добре понесе на стомаха май. Питали са ме какво съм пила последно и колко време е минало. Като цяло май от нито един АБ или химиотерапевтик не съм доволна. Нищо не излекуваха от-до. Все влачим някакви опашки с билки, добавки, ваксини и не знам си какво, за да се долекуваме.

# 685
Страдам от цистит поне през 2 месеца.
В събота рязко се активира пих монурал с болки дискомфорт и силна болка като ток през тялото в края на уринирането.
Днес пуснах изследване, микробиологията още не е готова.
На мен винаги Монурал ме е спасявал, но този път не успя.
Ходих днес на уролог, гледа на ехограф, нищо няма притеснително, но болката и дискомфорта са на лице.
Изписа Ауглументин, спазмалгон и но шпа.Спомена за ваксина / незнам колко би помогнала/
Понеже не мога да търпя тази лудост си позволих да изпия и второто прахче Монурал.
С пожелание за бързо възстановяване на всички.
С пожелания

# 686
Резистентна съм към Ципрофлоксацина със сигурност. Но ми помага. А и никога нищо друго не ми е било изписвано за Цистит никога.
Дори този в спешното ми каза, че варианти много няма и масово това се изписва.
Последното правих Антиобиограма миналата година и пак ми изписа това ЛЛ.
Аз се съмнявам да нямам песъчинки. Ако не с е подобря до два, три дни отивам да видим бъбреци и пикочен мехур.
Имах период с цистит през 20 дена.
Загледах се кога последно съм писала тук. Март, миналата година.
Значи от една година съм нямала.
Пих повече от три месеца Д Маноза.
Аз мисля да питам ЛЛ за ваксина. Тя ми предложи и миналия път.
Не знам на какво се дължи вече.
Освен, че при мен след секс и понякога след басейни и СПА ми с е получава.
И от студенти крака.
Сега ще взема и уробиотик и Д Маноза че пия поне половин година.
Тя всъщност може ли да се пия дълго време?
Има ли някакви странични ефекти?
Какво са ви наблюденията?

# 687
Аз съм пила Феманоза. Тя се пие максимум месец като профилактика, а при лечение е във високи дози.
За другите добавки с Д-маноза не знам.
Бях пила една скъпа добавка пак с Д-маноза, ама забравих как се казваше. И тя беше май за 30 дни. Не бях я изпила цялата и близка сподели за цистит та и дадох остатъка. И макар да имаше месец до крайния срок, каза че бързо и е подействала и помогнала заедно с АБ.
Сетих се какво беше. Урикод саше 30 броя. От игра на бг мама спечелих. Много помага. Има Д-маноза и пише поне месец се пие, а най-добре 3 месеца. Значи си зависи от добавката. В тази Д-маноза е 500 мг. Затова е с по-дълъг прием. Има Урикод форте 8 сашета, тя е с 2000 мг Д-маноза, пие се по-кратко време и после се препоръчва да се мине на Урикод хранителна добавка 30 броя саше.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 11:36 от Merelenda

# 688
Аз намерих 180 таблетки много изгодна и оттам поръчвам. Идват от чужбина.
Бях я пускала тук, защото е от 500 мг и стига за три месеца.

# 689
No_ela, висок ти е холестерол, както общ така и лош. За диета си и лекарства. А рН да повишиш, за да е по-низка киселинността на урината. Пий вода със щипка сода или пък вода с малко лимонен сок (моментално повишават киселинността. Само изпия и с тестова лентичка проверявам урината и виждам, че става по-алкална веднага), левкоцитите в урината са ти повишени, имаш възпаление. Те тази микробиология, която чакаш, ще покаже от какво и ще даде път за лечението. Имаш и кръв в урината.... Възпален ти е пикочния мехур. Лошо е, когато имаш цистит, но всичките показатели са наред, тогава трудно да се пребориш с проблема.

Общи условия

Активация на акаунт