Велико Търново-тема 48

• 36 305
  • 549
  •   1
Отговори
# 330
  • София/Севлиево
Може ли да препоръчате  специалист репродуктивни проблеми в Търново или Плевен?
В Търново не знам да има.В Плевен съм чувала за доктор Бързашки...Мога да препоръчам в София.

# 331
  • Велико Търново
Здравейте! Да ви попитам, понеже ще уча във ВТУ приложна лингвистика с първи език Английски и втори по избор-китайски, Има ли смисъл да се записвам в Института Конфуций, който е в центъра на града и разстоянието е голямо? Или няма смисъл да се затормозявам чак толкова. Благодаря предварително за отговора!
Има, разбира се! Разстоянието не е чак толкова голямо - 20 минути пеш или 10тина мин с авробус. Особено пролет и есен, се получава чудесна разходка.

# 332
Някой има ли телефон за записване на часове при д-р Стойков? Той ми го продиктува по телефона, но съм го загубила. Благодаря!

# 333
skk007, благодаря за отговора! Просто питах дали има смисъл още така да се натоварвам или няма смисъл, след като и без това ще си уча с голяма сила китайският във Филологическият факултет.🙂

# 334
Може ли да препоръчате  специалист репродуктивни проблеми в Търново или Плевен?
Плевен МЦ Кирм - д-р Бодурска https://ivfpleven.com/doctors/tatyana-bodurska-petkova/

# 335
Здравейте, отиваме на почивка с бебе във Велико Търново , какви забележителности и места могат да се разгледат?

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 18:39 от siskaaaaaaa

# 336
  • Велико Търново
Надявам се, че ще бебеносите, защото в Търново с количка си е цяло приключения 😁  Царевец,Музей на илюзиите, Самоводска чаршия,Конниците и разходка по ул.Гурко. Има под Царевец Музей на миниатюрите, за него мнение не мога да дам. Разходка из Арбанаси. И май горе - долу е това.

# 337
  • Пловдив
Здравейте, поради релокация, свързана с работа се налага да се преместим да живеем в Търново тази година.
Детето ни трябва да бъде 3 група от септември месец, но изобщо не съм наясно с кандидатстване , а и нямаме никакъв адрес все още в Търново.
Има ли текущи класирания през годината? Има ли възможност за записване на място в съответна градина? И съответно за квартал Картала коя градина е по район? Благодаря много!

# 338
  • Велико Търново
Доколкото ми е известно в Търново нямаме класирания през учебната година. Единственото е сега пролетта - кандидатсване и през юни излизат резултати до към юли. Най-добре като се ориентирате в кой район ще сте отивате и говорите с директор и той най-точно ще ви даде информация има ли място или няма. Градините,прилежащи на Картала са Ивайло,Евгения Кисимова и Слънчев дом. В момента строят нова, но не съм убедена, че ще има класиране за нея през тази година

# 339
  • Пловдив
Благодаря ви за отговора!
А по принцип има ли места достатъчно или е драма като в София и Пловдив, имате ли представа?

# 340
  • Велико Търново
Аз съм далеч вече от детски ясли и градини, но мисля че некласирани деца за тях няма. Само има некласирани за желаните места. Иначе бих препоръчала ОДЗ Св. св. Кирил и Методий в кв. Света гора. Много не я предпочитат, защото кварталът е предимно турски, но децата по групите са малко. Работят по някакви нови системи и имам познати които си водят децата там, а живеят в отдалечените квартали на тази градина.

# 341
  • В.Търново
Слънчев дом градината ще се премести в новата сграда, която се строи на Картала.

# 342
  • Велико Търново
Слънчев дом градината ще се премести в новата сграда, която се строи на Картала.
ДГ "Слънчев дом" е филиал на ОДЗ "Св. св. Кирил и Методий" и затова я има в линка, който споделих.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 15:43 от dannyny

# 343
  • Велико Търново
Да, така е. Слънчев дом ще го преместят ,но ще има и две допълнителни групи, което разбира се е крайно недостатъчно 🫣 Като цяло според мен стига да нямате особени претенции за мястото ,се намират места.

# 344
Здравейте, момичета! Следващата седмица очаквам посещение от новите ми шефове с които ще се виждам за първи път. Първоначално срещата ни трябваше да бъде в офиса, но сега ми се обадиха да намеря място тихо и с хубава храна. Идеята е да останем няколко часа там и да го съчетаем с обяд. Прехвърлих наум заведенията по центъра, но не ми пасват много на изискванията за тихо и спокойно място. Ще съм благодарна за някакви идеи.

Общи условия

Активация на акаунт