АГ специалист в София за проследяване на рискова бременност

• 986
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте,

В момента не планирам бременност, но се нуждая предварително да избера АГ специалист наистина с богат опит с рискова бременност. Преживях ужасно травматиращо раждане на мъртво бебенце през май, поради жестока руптура на матката - вертикално се беше отворила, следствие на предишното секцио. Собственият ми живот беше в голяма опасност, благодарение на изключителните некадърници в Майчин дом. Историята съм я писала в други теми. Няма да се поварям и тук.

Ако се сещате за специалист, който има необходимите качества да поеме моята ситуация, ще съм ви много благодарна да споделите името му и къде преглежда.

# 1
Д-р Вецев е предпочитан лекар, който приема рисковите бременности много присърце.
Съжалявам за загубата! Имате време да отлежи идеята, но такова сериозно усложнение ще ви постави в невероятен риск при следваща бременност, а вече имате дете, което има нужда от Вас.

# 2
  • Sofia
Можете да се консултирате с д-р Дяволов. Той се слави като много добър специалист по-отношение на секциото. Но и той е в Майчин дом.

ПП:
Скрит текст:
Ако вече съм претърпяла руптура на матката, аз лично не бих се осмелила на следващо секцио. Но по-добре се консултирайте.

# 3
Мажена Панова.
Много всеотдайна и добра е . 🫶

# 4
Благодаря за отговорите. Както опериращият ме лекар, така и тази лекарка, с която в момента общувам (която е имала случаи на забременели жени след руптура), ми казаха, че мога да имам още деца. Тази ужасяваща руптура се отключи от леки, но продължителни контракции, с които бях над 30 часа... и за жалост никой не предприе нещо... При следваща бременност такива обстоятелства изцяло ще бъдат избегнати, ще се правят по-чести прегледи, може би и ЯМР на матката преди бременност и по време на и така. Има фейсбук група с почти 2000 члена на майки, предимно от САЩ, преживели руптура и забременели успешно няколко пъти след това. Имам набелязан лекар, но искам да имам и алтернативи. Ще съм благодарна на всяко включване.

# 5
Проучете проф. Петър Марков и доц. Мария Атанасова в Токуда. И двамата се занимават с рискови бременности и по-засукани случаи.

Проф. Марков преглежда и в МЦ Тринити, а доц. Атанасова в МЦ Афродита. В Токуда часовете са за по 2-3 месеца напред, в частните кабинети е възможно да хванете и по-скорошен час.

# 6
В момента за проследяване на рискова бременност, най-добрия лекар  е Д-р Николай Ковачев.

# 7
  • Sofia
Въпросът тук е не просто АГ да е добър специалист Рискова бременност, а все пак да е имал опит с руптура на матката и последваща бременност. Не мисля, че са много АГ с подобен опит. За Ковачев и аз чета много добри отзиви, но е млад. Не знам дали се е срещал точно с този проблем. Защото тук не става въпрос просто за бременна с диабет, тромбифилия или плацента превия например. Руптурата се случва сравнително рядко.

# 8
Изказвате се така сякаш ще сте запозната в детайли какъв е опита на Д-р Ковачев и какви  казуси е имал в практиката си. Жената търси мнения за специалисти, аз давам моето, както вие сте дала Вашето с разликата, че не Ви репликирам.
Въпросът тук е не просто АГ да е добър специалист Рискова бременност, а все пак да е имал опит с руптура на матката и последваща бременност. Не мисля, че са много АГ с подобен опит. За Ковачев и аз чета много добри отзиви, но е млад. Не знам дали се е срещал точно с този проблем. Защото тук не става въпрос просто за бременна с диабет, тромбифилия или плацента превия например. Руптурата се случва сравнително рядко.

# 9
Д-р Велев (Шейново) добавям също.

# 10
  • Sofia
Изказвате се така сякаш ще сте запозната в детайли какъв е опита на Д-р Ковачев и какви  казуси е имал в практиката си. Жената търси мнения за специалисти, аз давам моето, както вие сте дала Вашето с разликата, че не Ви репликирам.
Боже, боже! Изобщо не Ви репликирам!Това пък къде го прочетохте 🙄?

Написах, че съм чела все хубави неща за д-р Ковачев. Не съм запозната дали е срещал случаи на бременност след руптура на матката. Нямам идея.

Просто споделих, че руптура на матката е доста рядко срещано, а като се има предвид, че той е млад, не знам дали е имал такъв случай досега в практиката си. И да е имал, едва ли са били няколко (като се има предвид, че е доста рядко срещано), че да придобие сериозен опит в това отношение.

А в случая на авторката не е важно АГ да е просто специалист по рискова бременност, макар и най-добрият както се изразихте Вие (но това е доста субективно - за едни един АГ е най-добрият, за други - друг). Смятам, че за нея е по-добре да търси лекар, който е имал опит с това състояние. Било то и Ковачев, ако има достатъчно опит, но това трябва тя да си го провери.

Не виждам какво лошо казах, че и да Ви репликирам! Смятам, че се бях изразила доста ясно, но уви...
Какви детайли, какви 5 лева... Май трябва да се чете с разбиране.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 22:46 от Brin de muguet

# 11
Няма нужда да самите темата.
Оставете авторката да прецени сама за себе си, кое е най-добро за нея. Няма да коментирам повече излишните и безсмислени коментари.
Изказвате се така сякаш ще сте запозната в детайли какъв е опита на Д-р Ковачев и какви  казуси е имал в практиката си. Жената търси мнения за специалисти, аз давам моето, както вие сте дала Вашето с разликата, че не Ви репликирам.
Боже, боже! Изобщо не Ви репликирам!Това пък къде го прочетохте 🙄?

Написах, че съм чела все хубави неща за д-р Ковачев. Не съм запозната дали е срещал случаи на бременност след руптура на матката. Нямам идея.

Просто споделих, че руптура на матката е доста рядко срещано, а като се има предвид, че той е млад, не знам дали е имал такъв случай досега в практиката си. И да е имал, едва ли са били няколко (като се има предвид, че е доста рядко срещано), че да придобие сериозен опит в това отношение.

А в случая на авторката не е важно АГ да е просто специалист по рискова бременност, макар и най-добрият както се изразихте Вие (но това е доста субективно - за едни един АГ е най-добрият, за други - друг). Смятам, че за нея е по-добре да търси лекар, който е имал опит с това състояние. Било то и Ковачев, ако има достатъчно опит, но това трябва тя да си го провери.

Не виждам какво лошо казах, че и да Ви репликирам! Смятам, че се бях изразила доста ясно, но уви...
Какви детайли, какви 5 лева... Май трябва да се чете с разбиране.

# 12
  • Sofia
Коментарите ми изобщо не са спам, ами са си точно по темата. Търси се АГ специалист Рискова бременност след руптура на матката (проблемът не е какъв да е).

Аз не налагам своето мнение на авторката. Кога съм писала да ходи непременно при един или да не посещава в никакъв случай друг АГ? Просто я съветвам как да си избере специалист, който отговаря на нейните условия. Естествено, че тя ще прецени сама за себе си.

Не виждам с какво предизвиках такава реакция у Вас и с какво заслужих подобно обидно отношение! Но явно си имам работа с трол, защото Вие нищо смислено не казахте, а само гледате да се заяждате с мен незнайно защо. Следователно приключвам дискусията с Вас.
Оставете авторката да прецени сама за себе си, кое е най-добро за нея.
Смятам, че за нея е по-добре да търси лекар, който е имал опит с това състояние. Било то и Ковачев, ако има достатъчно опит, но това трябва тя да си го провери.
Нима не съм написала точно това?
Четене с разбиране...

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 10:28 от Brin de muguet

# 13
Здравейте. И аз съм на мнение за Д-р Николай Ковачев.
Имам доста познати с доста рискови проблемни бременности застрашаващи живота с , които той се справя. Не пречи да го посетите и да прецените дали е Вашият лекар. Успех

# 14
Според мен освен лекар, трябва да се мисли и за неонатологията. При бременност след руптура предполагам ще се наложи по-ранно планово секцио и не че не може майката и бебето да са разделени и да транспортират бебето другаде, но винаги е по-успковащо бебето ти да е в същата сграда.

Общи условия

Активация на акаунт