Градинарство - моето хоби 34

• 45 792
  • 897
  •   1
Отговори
# 315
О, благодаря! Значи бързо.

# 316
От Goldenplants съм получавала както хубави растения, така и едно полу-загинало и едно неотговарящо на поръчката. Понеже не знам какъв късмет ще изкарам - не купувам от там. Същото се отнася и за Goldenseeds, които са на същата фирма. Не са коректни. Моят опит с Goldenseeds е много показателен. Поръчах средата на януари и след един месец чакане им писах имейл. Звъннаха по телефона да ми обяснят, че половината семена ги нямали, въпреки че в сайта по време на поръчката, така и по време на телефонния разговор пишеше налични бройки. Разбрахме се да ми изпратят каквото имат и така до днес си чакам семената. Изводът за мен е да не поръчвам от Goldenseeds и Goldenplants.

# 317
  • Пловдив
Благодаря ти ,  Queen ,позовавам се на опита ти .Май съм най-доволна от ФБ групите - там мога да получа и снимка на растението ,което ще получа ,но повечето неща,които издирвам са по големите онлайн разсадници .

# 318
И аз ще сея твмвнужки. Някой има ли левизия как се държи? Много ли цъфти.

# 319
Моите левизии цъфтят когато си искат. По няколко пъти за сезон, но не в определено време. Едната вече има зачатък на пъпчици, другите не. Но при мен всяка е на различно място, с различни условия на отглеждане, вероятно има значение и това.

# 320
Някой поръчвал ли е рози от разсадник Нановски? От клематисите им нищо не оцеля при мен, но се зачух за розите .. в бриколаж са заредили бордюрни розички от там, та се чудя дали да не ги пробвам….

# 321
  • Карлово

Ето как си убих теменужките аз.
Според мене теменужките ще тръгнат. Аз още по-малки преместих из градината и се адаптираха на новите места.

# 322
  • София
Здравейте! Може ли да ме насочите откъде да поръчам кипарис Лейланди голд райдър? Искаме да направим жив плет, но ще започнем с част от оградата. Ходихме до разсадник и момчето ни препоръча кипарис вместо туя. Веднага направих справка във форума и прочетох препоръката на Нелина за голдън райдър, но намирам само в базар.бг - около 20-30см на цена 7лв. После вероятно ще имам доуточняващи въпроси за засаждането Simple Smile Благодаря предварително!

# 323
  • Пловдив
В разсадник Нановски (клематис .бг) има 30-35см на 6лв .
Ето тук има и друг размер

https://www.cvetqigradina.com/index.php?id_product=3779&controller=product

И двата разсадника са Пазарджишки .От Цветя и градина към поръчвала кълбовидни туи ,юниперус ,хебе и всичко дойде в много добър вид .Там също има и  по-малък размер .Миналата есен в нашия разсадник имаше на 1м и ми обявиха цена над 50 лв ,което е супер скъпо за бързорастящ кипарис  ,особено ако трябват повече бройки .Освен това ,еднометровите в саксия  изобщо не могат да се сравнят с тези пораснали в почва ,разликата в обиколката е огромна .

# 324
  • София
Много благодаря за отговора! Звъннах в първия разсадник, но там имат налични само 15см и 40см (30лв). Дамата ми каза, че обикновеното лейланди растяло по-бързо. От него имат 60см. Допълвам се. Обадих се и на второто място. Горе-долу същото като информация. Или много мини (20см за около 7лв), или 60-80см за 30лв. Казаха същото за нарастването на височина, но пък златното стояло повече като храст. Не знам какво да правим…
По принцип, на какво отстояние от оградата ги садите, за да може да се оформя и от задната страна и да не прораства?

Последна редакция: пн, 18 мар 2024, 12:25 от Pupsi

# 325
  • София/Варна
Ние есента купувахме доста лейланди от обикновения модел. Бяха на културна цена и добре развити растения по около метър. Преди това си купих някакви, които се водеха 30-40см. за 7лв., ама със саксията и като им опънеш връхчето, абе разсада за домати е по-едър от това, което получих.
Запазила съм си само телефона на хората, сайта не съм, така че ако искаш пиши на лично и ще ти дам телефон.

От стена или ограда трябва да имаш малко повече от половината разстояния между две растения. За лейладито ми обясниха, че ако искам оградка до 180-200см., трябва да ги садя през 80см. и ако искам към 250см. и нагоре, да са през 90см. Ние ги садихме пред 90см. и от подпорната стена до тях има 50см., ако е телена ограда най-вероятно може и по-малко.

# 326

Ето как си убих теменужките аз.
Според мене теменужките ще тръгнат. Аз още по-малки преместих из градината и се адаптираха на новите места.
.
Няма, всичко умря🫣 само дето си играх. Ще ги изхвърля нищо не става от тях
Те бяха супер нежни и не трябваше да ги пипам, но нищо

# 327
Понеже нямам градинка и си направих импровизирана такава в корита, но първите лалета цъфнаха ниско долу при листата до почвата. Някой знае ли каква може да е причината за това?

# 328
Най-вероятно такъв им е сорта. Лалетата-джуджета са едни от първите, които разцъфтяват напролет.

# 329
Най-вероятно такъв им е сорта. Лалетата-джуджета са едни от първите, които разцъфтяват напролет.

Луковичките са от Лидл, височината им е отбелязана, като за нормални лалета... Мислех си дали причината, не е че са посадени нагъсто или на плитко?

Общи условия

Активация на акаунт