Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 771
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
И аз ще се оплача ☹️ Днес трябваше да съм на ЖК. Отидох и на регистратурата ми казаха,че е болен. Само се разкарвах.

# 181
Изобщо не звучи тъпо. Всяка една знае колко е тежко чакането между всеки преглед. Ще мине времето просто ще е бавно.

Аз поредна вечер не мога да спя, постоянно се будя и въртя. Даже не коментирам ходенето до тоалетна. Вчера MM ми подари една viral чаша за вода 1л. и аз хубаво се напънах да изпия всичко вечерта, това в комбинацията с водата от шишето беше тотал щета.

# 182
Аз в началото заради проблемите бях кажи-речи през 2 седмици на преглед. Сега ми се падат повече от 4 от предишния до следващия и вече почнах да се изнервям. Но поне се успокоявам като усещам бебчето. Моят мъж започна да му се сърди - в момента, в който си сложи ръката, то спира всякаква дейност. 😀 Викам просто като нпипнеш го успокояваш и затова, хаха. Моят сън тъкмо се беше оправил и сега пак е шантав. Заспивам към 12, будя се в 5 и после към 9 не мога да гледам и си доспивам до 11. Днес пак така и в момента не знам ден ли е, нощ ли е...

# 183
Много е кофти,че са рядко прегледите.И аз се изнервям,но какво да се прави.Аз даже имах една дупка от 2 месеца почти-ехограф в началното на Октомври и после началото на Декември.Прегледа през Ноември беше само килограми,кръвно и това май беше.Но незнаех
,че ехографите са толкова малко.Но пък така се минава по-бързо времето,поне на мен.Направо лети.Моя сън май се оправи,спя като умряла напоследък. Grinning

# 184
pauly Благодаря 💗🙏

# 185
За мен пък е съвсем нормално да не са толкова често прегледите, освен, ако няма нужда. Коментирахме в предишна тема че вече сме на етап, където няма какво толкова да се промени при бебетата.

Дени предполагам говори за следенето по каса, където ехографите са малко. Снаха ми в Англия с второто дете имаше 2 ехографа за цялата бременност...

# 186
До скоро ми се спеше до обяд нищо не ме събуждаше дори и кафе,сега пък ново20 трудно заспивам вечер и се въртя,будя се вечер ...айде това да е.
Аз ходих направо на втора и мисля и трета фетална да правя.
АГ така ми каза направо втора.
И пренатест имам

# 187
И моята бебка винаги е супер срамежлива когато таткото си сложи ръката на корема ми и отне доста време, докато я усети и той. За сметка на това вече рита толкова силно, че понякога визуално можеш да и проследиш движенията. Simple Smile

mokka, мен не ме притеснява толкова това, че ще изчакам още малко да я видя, защото все пак я усещам вече и това ме успокоява.Но има изследвания, които трябва да пуснем, и искам да знам, че всичко е наред с тях (обременяването с глюкоза например), а тогава ще съм чак в 28г.с. И като цяло очаквах като се следя на частно и плащам пакет, поне да не се налага да чакам толкова време между прегледите.

# 188
При мен пък таткото не иска и да се пробва да усети бебето Neutral Face
Относно спането - от самото начало ставам всяка вечер по веднъж до тоалетна, а от около 2 месеца се събуждам и от болки в таза по няколко пъти на вечер и всяко ставане и извъртане са доста неприятни. Мисля, че вече се примирих с некачественото спане Neutral Face

# 189
Благодаря на всички 😊
Май няма да е съвсем безпроблемно, за жалост. Всичко ми е в нормата, освен на първия час, там е с 4 единици и нещо над. После на втория час, обаче, се нормализира и е в норма - далеч от горната граница. Не знам, ендото ще каже другата седмица какво става.

А, иначе, някой има ли отмненена ЖК заради обявената грипна епидемия?
Моят час е чак на 6ти, надявам се да се състои.

Ем22 дано всичко е наред при теб 😊

# 190
Да,по здравна каса говоря.Искам само извън темата да дам съвет за мамите,които страдат от запек.Открих,че прясното зеле ми действа много добре.На салата,не готвено.Може да не подейства при всеки,но не пречи да се опита Simple Smile

# 191
Аз този месец пропуснах ЖК, защото ФМ ми се падна почти в средата на месеца и прецених, че няма нужда да ходя пак, тъй като по каса АГ каза, че няма какво да се прави този месец освен да ми измери кръвното, та следващия ми преглед е на 15ти февруари. Надявам се дотогава да няма няма проблем с ЖК заради грипната епидемия.

# 192
Обременяването с глюкоза задължително изследване ли е при бременност? Много е досадно и не ми се прави. Мисля, че и нямам нужда.

# 193
VaniaK не, не е задължително в България.
Прави се само по лекарска препоръча и, ако искаш за твое успокоение.
Причини да ти го препоръчат могат да са семейна обремененост, повишени околоплодни води, нещо в обикновенните ти кръвни изследвания. Вероятно има и много други, но не съм запозната

# 194
И моята бебка винаги е супер срамежлива когато таткото си сложи ръката на корема ми и отне доста време, докато я усети и той. За сметка на това вече рита толкова силно, че понякога визуално можеш да и проследиш движенията. Simple Smile

mokka, мен не ме притеснява толкова това, че ще изчакам още малко да я видя, защото все пак я усещам вече и това ме успокоява.Но има изследвания, които трябва да пуснем, и искам да знам, че всичко е наред с тях (обременяването с глюкоза например), а тогава ще съм чак в 28г.с. И като цяло очаквах като се следя на частно и плащам пакет, поне да не се налага да чакам толкова време между прегледите.
Къде се следиш ако не е тайна. Това е много странно за следене на частно. На мен не ми се занимаваше със ЗК, пък и си държах да си се следя при определен АГ, който не работи със ЗК. Но си записвам час за когато преценя, на две седмици обикновено, в последно време на три и съм си спокойна. Някой ще каже няма нужда, за мен най-важно е да се чувствам спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт