Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 700
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Стъклените шишета на Нук са супер. Ние даже ги наследихме от племенника 😄, сега ако се налага пак ще ги ползвам. Разбира се взимам нови биберони.

А, тежки ли са? Тънко ли е стъклото? Не те ли притеснява, че нещо може да изтървеш, то да те бутне, да се счупи. Не знам и аз. Стъкло е все пак 😃

# 121
Аз май не ги пазя,ще купя нови.
Аз съм чупила такова шише бутнах го от плота 😁.
Детето не е.
И все пак след една г повече пипат и искат да са самостоятелни не бих рискувала.

Също препоръчвам да имате две шишета за вода и мляко или като мен ако счупите едното😁

# 122
VaniaK, Ами не са ми се сторили тежки, стъклото не е тънко, закалено е. Падало е шишето без да се чупи. Не съм ги ползвала много и са ми били удобни, на бебето също. В родилното му даваха на Авент шишета и също бяха удобни 🤷🏻‍♀️. Просто пластмасовите трябва често да се сменят и предпочетох по-устойчиво решение Simple Smile
Аз след 6 месеца не съм ползвала шише, а чаши и не е било на дневен ред самостоятелността, но бях решила да му купя нечуплива стъклена чаша, Ами като се метне със все сила на гранитогреса определено е чуплива 😄.

# 123
Е, с все сила ще се счупи сигурно, но ако се изтърве от метър (примерно) височина на плочки, дали ще е устойчиво? Не знам, ще помисля и аз за стъклени. Не харесвам пластмасата. Надявам се да кърмя, но все ще имам нужда от някакви шишета.

# 124
От толкова е падало без да се счупи, ама гаранция не мога да дам. Аз с кърменето шише съм ползвала само 1 малко около 5 пъти не повече. И след 6 месец чаша и шише със сламка за водата при захранването.

# 125
Разбирам, че няма как да ми гарантираш. Дано всичко да е наред с кърменето.

# 126
Слинг винаги взимам еластичен за първите месеци. Въпреки, че връзвам тъкан доста добре, с новородено ми е напрегнато. Боба са много качествени. Раници доста съм пробвала както мои лични, така и по бебеносещи срещи и назаем и съм решила, че ще взема Kavka. И задължително един тъкан на Woven Wings.
Първото ми дете не е спало в негово легло, второто малко, но така и не хванах предимства на дървените пред сгъваемите.
Козметика за първите месеци може би нещо за масаж от Сътворено с любов. Шампоани и душгелове не ползвам до 6 месеца. Ако се наложи хидратация, ще докупувам пак от същото място. Едното дете ми се е подсичало веднъж и го оправих с лайка и смрадлика на тампонче и крем здраве.
Микровълнова не ползвам, шишета съм изварявала много малко (стъклени) защото ги приучавам на чаша от момента, в който започна да захранвам и до 2-3 месеца са готови. Има и стоманени бутилки супер леки с накрайник за малки деца.
На ДМ кърпите са ми любими. Памперсите също. Като се замисля харесвам повечето им бебешки неща.

# 127
Mims, може ли да кажеш кое точно се използва, че виждам има крем, лосион и др., а искам да си го запазя в препоръчани.

Хидратиращ лосион за кожата 🥰🥰На Карина списъка ми хареса иначе ,добавям и Павловичева мас против подсичане за бебе ,защото я ползвам лично ,и от сухи ,груби ръце ,станаха нежни ,като на бебче ,а тя си е за бебе попринцип.Една такава мазничка е приятна,мирише ми на билки.Не знам какво ми дойде да кажа за къпането ,но препоръчвам меки ,памучни кърпи ,и да не се бърше на детето кожата да се трие,ами с попивателни и нежни движения. За водата се сещам в началото в болницата при къпане, не пада струята вода директно върху кожата на бебчо,ами върху ръцете ни ,и после ще си спазвам този принцип,до като е неонатален период ,въобще като е малко бебче..Водата и без термометър съм свикнала да я проверявам ,просто приятно топла ,нормална ,не гореща ,не студена .Може да се провери и с ръката .

Някоя мама използвала ли е Медела като марка за бебето,имате ли наблюдения?

За шишетата иначе нали тези ,които съдържат Бисфенол А в Европа са забранени ,защото имаше съмнения ,че са вредни, те вече не се произвеждат такива с Бисфенол А . Стъклените не се захабяват ,като пластмасата ,не се боядисват и по-лесно се почистват.От друга страна обаче могат да бъдат счупени,по-тежки са от пластмасовите ,и не можем да оставим бебчо само да се храни с такова шише(естествено мама е там,до него през цялото време).Подариха ми на Авент с антиколик система,мисля да опитам с пластмасови първо,ако ми се налага хранене с шише,и на Canpol babies, някакво пак антиколик,пък ще видя.И по болниците са с пластмасови шишенца най-често.То това както ти е удобно вече де .Надявам се да кърмя  и аз наистина .За шишетата и двете стават иначе ,и аз не знам,лично аз съм за пластмасовите.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 01:33 от Mims1900

# 128
Вие забелязвате ли да имате по-силно течение? И то не е точно стандартно, а по-скоро по-мокро седи, на бельото ми постоянно има мокро петно, ако не съм с ежедневна превръзка. Със сигурност не са гъбички, не е гъсто, не е необичаен цвят и няма мирис. Доста ми е неприятно.

# 129
Мисля, че е нормално. Също така са възможни и носни секрети. В носа ми е пълни с находища, с не съм болна.

# 130
mokka, да, като вода. Почти постоянно.
Момичета, на вас тежат ли ви коремите? Аз от вчера вече започнах да усещам някаква тежест и ми става все по-трудно да дишам. Коремът си ми е пораснал като за 6 месец, но не ми се вижда много по-голям от миналата седмица, например, но го усещам все по-тежък. Мислех, че е още рано за това усещане, при вас как е?

# 131
Вие забелязвате ли да имате по-силно течение? И то не е точно стандартно, а по-скоро по-мокро седи, на бельото ми постоянно има мокро петно, ако не съм с ежедневна превръзка. Със сигурност не са гъбички, не е гъсто, не е необичаен цвят и няма мирис. Доста ми е неприятно.

Имам от самото начало (не говоря за инфекцията при мен ,тя беше безсимптомна моята,нямах нито миризма ,нито сърбеж ,нито някакъв дискомфорт,който да ми подскаже,че имам яка инфекция ..обаче взимат ми секрет от влагалището и излиза 2 пъти вече Ентерокок обилно количество ,с много намалени Лактобацили.Два пъти се тъпча с антибиотик.
Течение иначе е съвсем нормално да си има по време на бременност ,поради увеличените хормони и най-вече Прогестерона ,не се притеснявай. Все пак аз бих препоръчала вагинален секрет на всяка жена ,защото ви казвам ,нямах никакви оплаквания от рода на неприятен мириз,и тн.обаче имах инфекция ,и то упорита .То е чисто за спокойствие .Добре ,че го накарах да ми вземе отново ,иначе нямаше да хвана ,че отново се е появила( а беше напълно излекувана).А за течението си е нормално от хормоните да има.Гъбичките иначе са наистина лесно разпознаваеми ,ужасно сърбят ,течението става едно с миризма на кисело ,пресечено мляко ,много гъсто такова ,бяло ,гадна работа са,жената веднага си усеща в повечето случаи.Освен вагинален,е добре да се взима и цервикален секрет.Чисто профилактично,вече много се изтормозих с тези инфекции и затова го казвам...
mokka, да, като вода. Почти постоянно.
Момичета, на вас тежат ли ви коремите? Аз от вчера вече започнах да усещам някаква тежест и ми става все по-трудно да дишам. Коремът си ми е пораснал като за 6 месец, но не ми се вижда много по-голям от миналата седмица, например, но го усещам все по-тежък. Мислех, че е още рано за това усещане, при вас как е?

Паули,и при мен е така....И на мен ми тежи ,и аз имам понякога това усещане сякаш ми е по-трудно с въздуха  ,диафрагмата се измества,понякога като се опъне детето ,и сякаш нещо отвътре ще ти се пръсне ,може и да заболи дори,като тулумба се усещам 😃,но това си е нормално .Все по -трудно ще става,имам в предвид повече ще ни тежи ,по-силни ще са ритниците(движенията като цяло).

Междудругото аз не мога без дамски превръзки ,хигиенни с този секрет.Всеки ден използвам и се чувствам една идея по-добре.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 23:59 от Mims1900

# 132
Да, за съжаление съм имала гъбички веднъж, няма да ги сбъркам. АГ ми каза, че следващия път ще взимаме секрет и без това, но забравих да ѝ спомена за това течение. Успокоихте ме Simple Smile

На мен още не ми тежи, по-трудно ставам от дивана обаче.

# 133
И моя корем все още не ми тежи, но си усещам кожата в тази област ужасно опъната, сякаш е напът да се скъса. Не съм сигурна дали това не значи, че ми е слаба еластичността, уж я хидратирам сутрин и вечер всеки ден и я ексфолирам веднъж седмично.

# 134
От няколко дни и аз усещам това опъване, все едно ще се пръсна, но малкия много се върти и според мен застава поза морска звезда. Единият път го хванах как е легнал от ребрата ми до пубиса по дължина, също напречно през корема, или се опитва да ми отиде отзад на гърба.
Даже се оплаках на докторите в болницата, защото колкото и да ми казват да не си пипам корема, малкото като буйства и почват контракции....

Общи условия

Активация на акаунт