Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 31 829
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, като стана въпрос за козметика - душ гел, шампоан, лосионче за след баня и бебешка пудра ли трябва да набавим?

# 286
https://time.com/6269007/baby-powder-talc-vs-cornstarch/

Малко инфо за бебешките пудри.

# 287
Аз мисля,че да.А бебешката пудра и крема за подсичане едно и също ли е?

# 288

Не. Едното е крем, другото е пудра 😀
Крема е за подсичане, като се образуват зачервявания по гънките. Обикновено са по дупето. А, пудрата си е пудра. Тя се слага (май) против изпотяване.
Малко лаишки обяснения, но май е това.

# 289
Наясно съм,че едното е крем а другото пудра.

# 290
https://www.namama.bg/article/bebeshka-pudra--da-ili-ne/
Аз пудра не съм ползвала,достраша ме

# 291
Момичета, да ми стискате палци за ОГТТ утре. Аз нещо доста съм се притеснила.

# 292
Стискам и на двете ръце!

Аз пак да помрънкам тук.. от няколко дни насам страшно ми убива вдясно в областта на ребрата. Сменям позата, гледам да стоя с изправена стойка (като се приведа напред става по-зле), боли си постоянно и това е.. Самия корем ми е по-издут от дясната страна, та явно там му е по-удобно на бебчо. А още е шести месец.. Disappointed Relieved

# 293
По повод талка - нали знаете, че любимият на всички ни Магнерот съдържа такъв. И именно той дразни при чувствителност на червата.
* Това съм го чела от д-р Сигридов. Точно затова исках да пия изчистения магнезий, но като стигнах до конски дози от Магнерот, които дори и не помагат, не знам кое по-напред да пия.

# 294
Моя стомах е много чувствителен и съм на Магнерот 3х2, което не ми се отразява добре от него. Има ли с какво по-изчистено да се смени? Уж Магнерот бил с най-изчистен състав и подходящ за бременни, но не е моя магнезий май Sad

# 295
Имах информация, че Магнерот преди е бил широко изписван на бременни, но в  последно време вече не. Не знам причината каква е. Аз преминах на Диаспорал, от който получавам сравнително добра доза лесно усвоим магнезий и то от едно саше.

# 296
Ще прочета за Диаспорал и ще питам следващия път дали може да ми го смени.

# 297
Не е едно и също, само целта на предназначение е еднаква. Избираш си едното, като крема е по-добрият вариант. Другото добива леко грапава текстура и драска. Аз като съвет, особено на майките на момиченца, бих препоръчала кокосово масло за дупето - освен, антибактериално е, евтино е, мисля, че е добра превенция срещу синехия Simple Smile Дъщеря ми никога е нямала проблеми с него(знам, че не е гаранция, разбира се) и смятам пак на него да заложа

# 298
Имах информация, че Магнерот преди е бил широко изписван на бременни, но в  последно време вече не. Не знам причината каква е. Аз преминах на Диаспорал, от който получавам сравнително добра доза лесно усвоим магнезий и то от едно саше.

Сигурно се е провело някакво проучване,и е навлязъл и Диаспорал в употреба просто.😁На мен си ми изписаха Магнерот в болницата в Пловдив.Важното е да помага за конкретния човек ,и да се чувстваме добре.Аз съм доволна от Магнерот иначе.Знам,че венозно ,магнезият действа по -добре някак при някои случаи,честно казано при повечето лекарства по -бързо настъпва и желаният ефект.Кормагнезин се използва най-често. Така се заобикаля ГИТ ,който често повлиява усвояването на веществата.Някои жени приемат пък таблетки Гинипрал след проведено венозно лечение ,против контракциите.Само не знам изобщо има ли ги още ,или се търсят от чужбина.Но това си е до преценка на лекаря вече,според конкретната жена и акушерска ситуация. 🤗

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 22:59 от Mims1900

# 299
Диаспорал гледам е 20 сашета, ако е в същата доза, както Магнерот 3х2 - мерси, ще се разоря.

Общи условия

Активация на акаунт