Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 52 880
  • 544
  •   1
Отговори
# 180
Пътуваме в колата до съседния град. Баба му е с нас и случайно вижда в далечината щъркелово гнездо със щъркели в него и му казва: "Виж, бабе, това са щъркели в тяхното гнездо. Те винаги така се събират по двама - мама щъркел и тате щъркел..." А нашият я прекъсва и с категоричен тон заявява: "Аа, не - те са се събрали по мъжки."
При което баща му добавя: "На по бира."

# 181
  • София
Спомних си преди години когато щерката учеше как се казват малките на всяко животно, съответно мъжките и женските екземпляри. Гушках си я и гальовно й казах:
- Ти си патенце.
- А ти си патица.

Посмяхме се с другите възрастни наоколо, обяснихме на детето защо ни е смешно. От тогава си имаме закачка - аз й казвам патенце, а тя на мен патица. Не е нужно второто да е в отговор на първото.

Стигаме до морето това лято. Бяхме в едно магазинче, разглеждахме и щерката ( вече 10-годишна) ми каза "патица". Аз нали си знам какво значи, изобщо не се впечатлих. Но случайно забелязах погледа на продавачката. Laughing На щерката толкова й хареса, че след този случай няколко пъти нарочно пред непознати ми казва "патица", за да гледа реакциите им. Накрая й забраних да скандализира хората по този начин. Но признавам, че и аз се забавлявах с реакции.Laughing

# 182
Ние и досега сме така - а ѝ казвам "Ти си моето пиленце", тя - "Значи ти си кокошка, мама-кокошка". След което пеем за кокошката и пиленцата при хамбара. Всяко семейство с ритуалите си Grinning

# 183
С моят шест годишен играем подобна игра,най често като пътуваме или се разхождаме.Мама кокошка,аз съм пиленце,тати е петел и кукурига с цяло гърло.Съответно и с другите животни пак така.Понякога почва отзад напред първо със звуците и да позная какво животно е.Днес ги водя на градина,сутринта докато закусваха гледаха Пепа.И по пътя ни в клин ни в ръкав се изцепва мама праска и грухти яко.Пообърнаха се хората,посмяхме се ние с баща му,знаем си го.

# 184
Майтап, майтап, но точно вчера следобед играхме тази игра и баща ѝ кукурига като петел.
Друг път сме семейство котки, семейсво коне (така научи, че ж.р. на кон не е конка), прасета, естествено, и т.н.

# 185
Моят мъж грухти точно като прасе.
Важното е да е забавно GrinningJoy

Майтап, майтап, но точно вчера следобед играхме тази игра и баща ѝ кукурига като петел.
Друг път сме семейство котки, семейсво коне (така научи, че ж.р. на кон не е конка), прасета, естествено, и т.н.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 00:15 от TrixieJinx

# 186
Хихи, ние сме Котешко семейство:)

# 187
Моят син вчера каза, че той е Крокодил, аз съм Жаба, а татко му бил мама Мецана Grinning Обясних му, че ако е крокодил всички сме крокодили Grinning

# 188
Хранителни бисери:

"В градината изядох 3 коремчета."
"А у баба ядох пилешка супа с мръсни картофки. ( мръсните картофки са всъщност целина.)"
"Искам да ми поръчате сирене с пържени картофки."

Градински бисер:

"Мамо, ще те изкажа на пукужата!"

# 189
И ние сме семейство Крокодили, имаше една книжка за такова семейство, и сме я чели както на баткото така и на малката, но като казвам чели, имам предвид, че я знаех наизуст, до втръсване сме я чели, с акцент, без акцент, с мимики и жестове, всякак бе всякак, в един момент си станахме част от книжката. И така в един слънчев ден в магазина, моят мил съпруг решава да ми извика да видя нещо, и се чува: Ей крокодил ела да видиш Еди какво си.
При което всички в магазина бяха в шок и ужас, а ние се смеем от сърце. Уж тези прякори са си само за в къщи, но в един момент свикваме да си ги подвикваме 😁😁😁😆😆

# 190
  • София/Севлиево
А ние всички сме различни животни -и според  големия беше така,сега и според малкия.Колкото и да обяснявам,че щом сме семейство сме от един вид не се възприема.Аз съм коте или прасенце,мъжът ми е кон или куче, баткото е коте или куче,а дребния -куче или мишле(но никога в конфигурацията няма двама еднакви),баба е коте,дядо-мече,а чичо(девера), понеже е доста пълен-слонче или кит...Все още обаче не сме стигнали до там,че да се наричаме с тези наименования,само като си играем понякога...

# 191
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Дочуто случайно в дивия северозапад от едно невръстно къмто 6г. момченце на колело:
- Някой иска ли диняви дъвки?

# 192
И аз с нещо дочуто из североизтока.
Снощи, вървят татко и детенце на 4-5 години и то му обяснява:
- И ти, като си бил малък, си правил простотии!

Сигурно някоя баба го му е разказвала какви ги и вършил таткото на четири Simple Smile
-------------

Въпросното момченце го познавам, понеже играят с дъщеря ми на една площадка и той 9 месеца в годината ѝ праща много поздрави по баба ѝ. Което много ласкае моята и тя гледа на него като на кандидат. И ми обяснява:
- Мамо, В. ми харесва, но е по-малък от мен... Обаче, мамо, той ще порасне!

# 193
Един бисер вчера от една тригодишна кукла.Чакаме с майка и да ги доведе лелята следобяда с моят мъник.Излизайки малката се оплаква на майка си:
-И днеска не ми даде раницата(визира лелята и че още не е последен ден за градина).Жената се сконфузи,но ние се посмяхме 😆.

# 194
Донесоха ми домашен кашкавал, който съм прибрала в камерата. Преди 2 часа детето каза, че иска принцеси с кашкавал и аз си помислих да извадя кашкавала малко да омекне, че няма рязане. Аха, изобщо го забравих. Детето ми напомни за филийките и аз му казах, че ще изчакаме малко да омекне кашкавала, че е камък.
- Аааа, камък, ножица, хартия ли е кашкавала?!

Общи условия

Активация на акаунт