Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 52 868
  • 544
  •   1
Отговори
# 135
За сина ми на 2 и 7м терминът за близки събития е - днес (може и преди месец да е станало нещото), а за далечни - преди 3 години Simple Smile

# 136
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
В серия е дребоса:
- Мамо, аз искам да съм като Крисиян Леонардо!
Аз Frowning

Абе, мамооо, какво не разбираш - онзи футбилиста, дето вкарва много голове, от червените!!

За Крисиано Роналдо идело било реч.
Joy

# 137
Ще бъда в командировка идната седмица. За малкото тази дума е новост. Той знае "тренировка", защото ходи на плуване и това му е близо до акълчето и ме пита: "Мамо, ти кога ще ходиш на тренировка."

# 138
  • София
Говоря си с приятелка и детето (на 8 г.) е с нас. Понеже е много любопитна и постоянно задава въпроси кое какво означава....стигаме в разговора до думата "работохолик" и аз се обръщам към детето и я питам:
- знаеш ли какво означава работохолик?
- да, мамо (казва гордо). Това е човек, който пие бира по време на работа 😆😂🤣

# 139
И аз се присетих преди няколко години майка ми щеше да става кметски наместник в селото в което живеят и говорим с детето (тогава на 4-5г) и ѝ казвам, че баба ѝ ще става кметица.
Тя след известно време започна да ме пита: "Баба, стана ли мекица?"

# 140
Изцепките на сина ми (на 6г.) тази седмица.
Онази вечер, ни в клин, ни в ръкав ми изцепва: "Мамо, ти тотално си изплискала легените вече!" Този израз аз го използвам доста често, явно понякога е било и пред него..
Преди малко слизаме с малкия до магазина и си е взел с него кубчето на Рубик. "Мамо, ти можеш ли да го наредиш?" Отговарям отрицателно. "Ее, нищо де. Като станеш на 42, ще можеш, тогава и без това ще си леля!" Нерде Ямбол, нерде Станбул..

# 141
Днес беше философски ден.
Нашето 2-годишно се бори със зъби и нокти да пие от лекарствата на брат си. Обяснявам аз, че тези неща не се пият без причина! При което тя:
- Искам п'ичина!
И след като от мен не получи нищо, освен смях, отиде при баща си, приятно разсеян от телефона си и пропуснал този диалог, и със специфичния тон на дъщеря към баща си:
- Тате, може ли п'ичина?

# 142
  • Варна/Благоевград
Две изцепки на дъщеря ми на 4,5 години от вчера:
По предната вечер ми каза,че не искала да вечеря, защото за вечеря обичала да яде само ориз ...🤦‍♀️
Та отдавна не бях правила и без това и на следващата вечер ще вечеряме ориз с домати (които тя много обича ) и кюфтета . Прибирайки се от площадката и казвам,че съм  й наготвила любимият й ориз ,защото много я обичам и започва следният разговор :
Тя: ааа добре добре , зелен ли е ?
Аз: (след кратко мълчание )Неее,червен е !
Тя: ееее жалко ,аз обичам само жълт ......🤯🤯😵‍💫
В крайна сметка си хапна добре де, все пак знам ,че й е любимият 🤣

И от днес . Естествено както всеки ден е паднала в градината ,защото не се спира и има нова рана на коляното.
Докато я къпя преди малко ми обяснява, колко много я е боляло,как е паднала ,ходила при сестрата и т.н. и накрая завършва с :
"Толкова много ме болеше раничката,че после не можех да ходя чак и трябваше само да бягам ,много бързо, без да се спирам ,за да не ме боли ...."
И на изуменият ми поглед продължава "наистина мамо,не те лъжа ,адски много ме болеше ,като ходих ,затова само бягах и много пъти обикалях площадката "....
След това ритаха топка с баща си 20 мин и когато казах,че трябва да си ляга,каза,че баща й трябва да я занесе до стаята й,"защото много, много я боли крака и не може да ходи ".....

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 23:15 от sisonka_

# 143
Моята 6 годишна девойка от  половин година отказва плодове. Нейна приятелка скоро и обяснява колко са полезни. Влизаме  в магазина, хваща два свързани банана и пита:
- Може ли банана Джо ( както ги нарича приятелката й)
- Ще ги ядеш ли
- Горе -долу 🤔

# 144
По предната вечер ми каза,че не искала да вечеря, защото за вечеря обичала да яде само ориз ...🤦‍♀️
Та отдавна не бях правила и без това и на следващата вечер ще вечеряме ориз с домати (които тя много обича ) и кюфтета . Прибирайки се от площадката и казвам,че съм  й наготвила любимият й ориз ,защото много я обичам и започва следният разговор :

И от днес . Естествено както всеки ден е паднала в градината ,защото не се спира и има нова рана на коляното.
Докато я къпя преди малко ми обяснява, колко много я е боляло,как е паднала ,ходила при сестрата и т.н. и накрая завършва с :
"Толкова много ме болеше раничката,че после не можех да ходя чак и трябваше само да бягам ,много бързо, без да се спирам ,за да не ме боли ...."
И на изуменият ми поглед продължава "наистина мамо,не те лъжа ,адски много ме болеше ,като ходих ,затова само бягах и много пъти обикалях площадката "....
След това ритаха топка с баща си 20 мин и когато казах,че трябва да си ляга,каза,че баща й трябва да я занесе до стаята й,"защото много, много я боли крака и не може да ходи ".....
Много сладка хитрушана 🥰,с глас се смея 😀.Да ви е здравичка и все така щура.🤸‍♂️🌸

# 145

Вие май цитирате моята дъщеря SmileSmile абсолютно същите неща говори.
Ако знам че обича шоколадови бисквити, и реша да й взема, тя казва: Е жалкоооо, днес исках бели бисквити (т.е. ванилови), или пък разговор от вчера:
аз: Хайде да си купим сладолед, какъв искаш?
тя: Амиии какъвто ти избереш.
аз: Добреее, да си вземем с пъпеш.
тя: А нее неее, аз не обичам пъпеш. По-добре нещо с шоколад.
аз: Добрее, взимаме този (някакъв какаов)
тя: О не не този, по-добре онзи (и сочи сладоледа с пъпеша)
TriumphWorried
А краката й са вечно обелени, последният път имаше и по лактите рани и по дланите, разби се направо. И връщайки се от площадката, където падна, звъня на баща й да ми отвори гаража, а тя крещи в колата: Татеее ела ме вземи, че така се изплющях на земята, че ще ми трябва бастун.

# 146
Joy Тази част с бастуна много ми хареса Gift Heart

# 147
Бисери от изминалите няколко дни.

Мушакар =  Пожарникар.

"Мамо, утре кога ще преобладава слънчево време?" - от което разбирам, че човекът стриктно си следни прогнозата за свое успокоение, че ще може да бъде изведен да играе.

# 148
Детето (4г.) напоследък набляга повече на плодове и зеленчуци. Докато вечеряме, подхвърлям на баща му, че ще стане вегетарианец. Той:
- Аа, не, няма да ставам вегетарианец, аз съм българин.

После го питаме знае ли какво значи думата - Не! Grinning

# 149
Боже, колко е прав.

Общи условия

Активация на акаунт