Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 55 250
  • 568
  •   1
Отговори
# 435
Писала съм го и друг път, не помня в коя тема. Сега са рядкост "малките хора", в моето детство бяха много повече. Бях виждала такива хора по улиците, бяха ми любопитни, но все забравях да питам майка ми за тях. Още не ходех на училище. Веднъж вървим с майка ми по улицата, насреща ни един такъв мъж лилипут. Веднага улавям мига и се изцепвам: Маме, защо този чичко е толкова нисък? В отговор получавам .... шамар ?!?!? Не мога да разбера какво става. Майка ми ми обясни, че това е болест и не е прилично да се пита на висок глас за недъгави хора, те не са виновни за вида си. На колко години станах, тоя шамар го помня и до днес. Най-малкото, че го получих неочаквано и необяснимо за мен.

# 436
В смисъл, майка ти те удари или чичкото?!

# 437
  • Пловдив
Едва ли е бил чичкото. Sunglasses Тогава вярно, че и чужди деца се шамареха по преценка на възрастния, ама в такава ситуация - представям си.

# 438
  • София/Севлиево
Имам една не много приятна случка от преди доста години.Големият ми син е аутист(високофункциониращ)-много говори,решава задачи,опитва се да учи езици и компютри,но му куцат разбиранията за неща като хипербола, метафора,не може ако види нещо, което не е наред и му направи впечатление да си замълчи.Та тъкмо тръгна в първи клас и за пръв път се сблъска с пълно(даже дебело) дете.И не успя да се сдържи и просто го попита защо е толкова дебел.Аз му обясних,че така не се говори и да се извини на детето, съответно така се случи.Но на другия ден дойде майка му в училище и пред моето собствено дете каза,че е луд (само аз си знам как се овладях).От тогава не сме имали подобна ситуация,но и до днес съм на тръни дали вече стърчащият с една глава над мен тийн няма да изтърси нещо,за което и двамата да ни ошамарят(защото не всеки на улицата знае,че той е с проблем,а и си изглежда напълно ок,само с леко отнесен поглед)...

# 439
В смисъл, майка ти те удари или чичкото?!

Майка ми, разбира се. Чичото мина и замина

# 440
Присетих се за един бисер на сина ми миналата година. Отиваме на СПА и кърпите в хотела някакви много малки. Аз се оплаквам, че не мога да се загърна и все ми се откача кърпата. Малкия - Ами мамо, те тези кърпи са за малки майки 🤣 още не използва много “слаб” и “дебел” ама ми стана ясно Grinning

# 441
Днес бяхме на една площадка и тригодишното се запозна с едно момиченце - Лея. Прибираме се и той разказва - Играх си с едно дете, казва се  “Люлея”.

# 442
Миналата година, моите на 4г., в асансьора и от по долен етаж се качва много възрастна съседка. Синът ми като я видя и ме попита, мамо това баба Яга ли е? Жената чу, а аз си потънах в земята от срам. Разбира се извиних й се, а на детето обясних, че това е просто възрастна жена, а баба Яга е от приказките. Слава богу тя реагира с усмивка и ги заговори, но те не спряха да я зяпат с интерес. След случката си поговорих с тях и им обясних, че обидиха жената и след това вече я поздравяваха и вече си говорят с нея. Обаче и аз и жената, вероятно дълго ще помним тази случка.

# 443
А, срамни ситуации бол Joy даже вече не ги отразявам.
Моето от Великден си е наумило, че иска да му взема кокошка за домашен любимец, ще сме я гледалина терасата, а тя ще ни давала яйца. До тук добре, ама като се сети /около десетина пъти дневно и вика "кокошка". И примерно карам, той е отзад с отворен прозорец и вика на хората "кокошка" Stuck Out Tongue Winking Eye и те се обръщат, де. Или казва на бабите пред блока "кокошка" или като се разминаваме с някой по улицата и тн. И му викам "някой ден ще ни набият някъде" и няма да е смешно. Ама чакам да мине като всичко останало Rolling Eyes

# 444
А, срамни ситуации бол Joy даже вече не ги отразявам.
Моето от Великден си е наумило, че иска да му взема кокошка за домашен любимец, ще сме я гледалина терасата, а тя ще ни давала яйца. До тук добре, ама като се сети /около десетина пъти дневно и вика "кокошка". И примерно карам, той е отзад с отворен прозорец и вика на хората "кокошка" Stuck Out Tongue Winking Eye и те се обръщат, де. Или казва на бабите пред блока "кокошка" или като се разминаваме с някой по улицата и тн. И му викам "някой ден ще ни набият някъде" и няма да е смешно. Ама чакам да мине като всичко останало Rolling Eyes
Най-големия като беше на 2г му казах напук на баща му че мухата е овца . Излизаме на разходка и тъкмо се разминаваме с една жена и каца една муха на количката, той извика ,,овца" ,а тя възмутена ме погледна и каза ,, Какво невъзпитано дете" . Умрях от срам ,но сега ми е смешно ,но ходи обяснявай 🤣🤣🤣🤣.

# 445
Даже може и да изблееш хахах
Жената просто не е била добре с нервите. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 446
Малкият ми син, 5 г, реши, че сутринта преди детската градина ще пече торта. Аз трябва да му помагам. Нарича ме не "мама", а по име и аз трябва да му казвам Шеф С. Simple Smile) "Хайде, Мария, помагай, бъркай!"

Мачка тестото и го оформя като топк, гледа тестото и казва -- "Това е мозък, един болен мозък". Simple Smile) Баща му го попита дали е невролог, освен Шеф С. Simple Smile)

А баткото ми. 7г. беше казал "Бременна, това е жена от Бремен." Той е двуезичен и от там доста креативен в интерпретациите си Simple Smile)

# 447
Синът ми мрази да мие косата, но се налага. И все го подканваме и казваме - Пфууу много мирише!
Мият си зъбите с баща му и той заявява:
- тате, искаш ли теб майка ти да те изкъпе после, че миришеш на горчиво зеле 😀

# 448
Според психолозите, не трябва да спираме децата да задават въпроси, за да продължат да задават въпроси и в училище като не им неясно/интересно и т.н. Просто има въпроси дето не се задават пред човека и толкова.
Моето наскоро пита - "Защо този чичко е толкова мръсен" за един автомонтьор, който си беше с изцапано работно облекло.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 18:07 от Одри ♡

# 449
Идвам аз с едно бисерче от наше приятелско детенце. Наскоро беше рожденик, стана на 4г. и майката му обяснявала как се е родил. То е много умно детенце и явно се е впечатлил, защото вечерта казал: "Мамо, сега аз ще ти разкажа как съм се родил - и започнал да обяснява в дълъг разказ, в който включил и "Ние с теб сме били свързани с един кабел" (пъпната връв очевидно) JoyJoyGrinning

Общи условия

Активация на акаунт