Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 55 357
  • 568
  •   1
Отговори
# 420
  • София/Севлиево
"Татко,разрешавам ти да ми купиш тази играчка.Много ми трябва."...

# 421
Хахаха, и при нас на същия въпрос отговора е: "пускужата"
А скоро я питахме:
- Кой яде най-много?
Отговора беше:
- Чичо Кольо (параджията им, който е наистина едър човек).
Когато бяха първа група чичо им Кольо им служеше за плашило, чувала съм лелите да им казват, че който не слуша идва чичо Кольо и ги взима, така ги беше страх горките деца, че и в магазина сме се засичали с чичо Кольо и малката се е изнасяла като торпедо, за да не го вижда. Горкия чичо Кольо.....

# 422
Дочуто на опашка в магазин:
Майка купува на дъщеричката си (около 5 годишна) някаква играчка в кутия и казва :
- Ето, носи си я сега.
Детенцето взима играчаката и възторжено отговаря:
- Благодаря ти, мамо, да си все така послушна и всичко да ми купуваш!

# 423
Малкото зверче на 3 години започва да си показва рогата и да ни тества границите.Като започна да му се карам,идва при мен и с най-съблазнителната усмивка казва:
-Ти си хубава! 😀

# 424
Хахаха, а на една позната детенцето, след като й се скарат, хваща майка си за бузките и казва: И да знаеш никога няма да ти кажа, че си дебела!

# 425
  • София/Севлиево
Това ,че съм хубава и аз го чувам най-редовно,че даже и като спи го казва дребния...Ама то е като закачка между нас.Един път се ядосах на нещо дребно и ММ се засмя и вика"Ей парче (ние тъй си казваме помежду си) много си глупава"-и дребен веднага"Мамо,ти си глупава",а аз-"Моля", дребното -"Ааа, много си хубава".Та сега не знам глупава ли съм,хубава ли съм,ама най-вероятно ще е второто, защото първото повече не ми го е казвал...

# 426
Днес сме на площадка и 5-годишното вижда някаква пълничка жена и ме пита:
- Мамо, тази от предаването за дебелите ли е?   Прилича на тях, дебела е. /Гледам живот на кантар и го знае/
- оооо, не, не, не е културно да казваме на някой, че е дебел, ще се обиди.
- е защо? Тя не знае ли, че е дебела? Не се ли вижда?
- /тука вече аз съм в потрес,смях и умопомрачение/ - да,да, тя знае, не е нужно да й го казва някой. Моля те, не казвай такива неща на хората. Не е възпитано.

# 427
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Оффтопик:
Аз редовно повторям, че очевидни неща - някой е дебел, кльощав, нисък, висок и т.н. Няма нужда да се обсъждат.
Естествено засягам и емоционалната страна на нещата - хората страдат като се обсъждат очевидни нещо, които често не са по желание. Close
Не, че хваща дикиш - на скоро синковеца на 6 и половина беше обиждал пълничко момиченце в градината, но се старая.
Unamused

# 428
На мен едно роднинско дете веднъж ми изпляска: Защо така си надебеляла, каква беше тъничка, тъничка ...

# 429
Аз като бях бременна се опитвам на малкия да обясня ,че трябва да се къпе вече сам защото е голям ,а е и мъж и ще го е срам от мен. Той се обърна и ми вика ,, Да ме е срам ,защото си дебела ли ?" 😁😁😁, вече обаче се къпе сам 🤣, това ми беше добър стимул .

# 430
Поздравления, че учите децата си още от малки да не се подиграват и обиждат различните хора. Колко пъти ставам свидетел на малки деца да обиждат като видят някой с недостатъци във външния вид?! А майката или бащата никакво смъмрене не им правят и да им обяснят, че това не е редно да се обижда и те са хора като нас. Дори съм правила забележка на такива родители. А те ми отговаряха да си гледам работата. Когато е истина нещо, трябвало да се казва и те да го знаят, че не са добре дошли в това общество-думи, чувани от такива родители на деца. Ееее, какви хора ще се изградят като пораснат с такива родители? Зли и незачитащи никой.

# 431
Разликата между да кажеш нещо, което е истина, и да обидиш, е тънка. Тя е категоризирала истината като обида, което също не е правилно.

Скрит текст:
Давам пример. Сигурно съм единствената учителка която има в групата си циганка, която вече се гордее, че е циганка и не отрича и не се обижда никога повече като я нарекат циганка. Simple Smile Подходът ми е "циганите са цигани" - истина. Не са роми, мангали или други измислени термини. Децата не знаят каква е истината, не знаят какво е "циганин" защото са научени (от родителите си), че "циганин" е обида. Над 80% от децата си мислят, че "мангали" е някаква по-грозна и свирепа етническа група, различна от циганската. Циганите са хора, обаче, като теб и мен, и даже имат умения, които ти и аз нямаме - говорят цигански, например (супер труден език - това е похвално). А нашата циганка е добра по решаване на уравнения и обича волейбол (като да не повярваш). Иначе е черна, с гъста, черна, много дълга коса и тъмно-кафеви очи, обича да псува, да си отмъщава, не търпи изневери и фалшиви приятелства, както и момичета с много гадженца, които се кипрят и мислят за важни. Косата ѝ е винаги перфектно сресана и чиста, докато какви коси съм виждала у другите тийнове... Най-интересно ми беше да чуя мнението на циганката за негрите. Simple Smile Беше изумена, като видя с очите си негър, който е доста по-черен от нея. Негър ли е? Разбира се. Истина е и не е обидно да си негър. По същия начин и с дебелите и слабите и всякакви други различия. Истината е истина. Истината не трябва да е обида.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 15:05 от amy_nka

# 432
Не ми се иска да ви развалям забавата с дебелите и кльощавите, но не мога да се сдържа, смятам, че всъщност категоризациите, били те истина или не, не са нещо хубаво и е редно поне на това да научим децата си.

# 433
Тодор Колев казваше,че се шегува само с хора,които уважава. Можете да наречете някоя жена "дебела",само ако я уважавате,тоест е ваша близка и приятелка,която ще схване шегата.

# 434
Децата са деца. Търсят истините и ги казват без задръжки. "Царят е гол" е детска приказка. Simple Smile Въпросът е да ги научим да боравят с истините, без да нараняват дойстойнството на никой.
От другата страна (страната на различният) - също трябва обучение. Да си различен не е обидно, не е престъпление, не е грях (има много нюанси)...

Общи условия

Активация на акаунт