Нещо смешно, което децата казаха - 15 тема

• 55 359
  • 568
  •   1
Отговори
# 405
Сервирам козунак за следобедна закуска.  Питам Вани (5г.) дали обича козунак. Отговора:
- Да, мамо! Ама ти знаеш ли, аз и миналата година ядох космонавт!

😊😊😊😊😊

# 406
  • София
В серия от бисери са Grinning

От известно време пазаруват с бюджет. Влизаме в магазин и имат по 5 лв да речем да си изберат нещо. Абсолютна картинка са Joy

С влизането в тип квартални магазинчета се почва на висок глас: "Мамо, ние по 5 лв ли имаме?". Потвърждавам, а обикновено хората около нас започват да се подхилкват. И се почва - гледат продукт, гледат цени, ако не я открият цената отиват на касата да питат колко струва. Всичко това разбира се с голям ентусиазъм и на висок глас Grinning

Малкият на 6 г. обаче още му е трудно да събира пари. Това води до следния ефект - я, сок, колко струва... Под 5 лв, значи го вземам. И шоколад и той под 5 лв, вземам го... Я, близалка ... И тя няма 5 лв... Joy

Случка 1: Избраха там каквото избраха и ги дават на касата. Докато им маркират нещата, двамата се оглеждат. И виждат Фанта. Протича следния разговор:

8г: Я, Фанта ягода! Ама ние си изхарчихме парите.... Confused
6г: Дай да питаме дали в безплатна! Bulb

Обръща се към касиера:

6г: Тази Фанта безплатна ли е?
Касиерът: Ами не за съжаление.
6г: Е, жалко. Нищо, следващият път.
8г: То безплатно е само "Европейското кенгуру". (Пояснявам състезание по математика)

Joy

Случка 2: В друг магазин харесаха поредна глупост. Няма цена и отиват на касата да питат колко струва.

Продуктът обаче нов и явно не е вкаран в складовата програма. Жената обяснява, че още няма цена. Шестгодишното се обръща и заявява: "Щом няма цена, значи е безплатно!"

Аз: "По принцип е прав... " Joy

Жената се притесни още повече... Прибра го продукта де, с целия кашон и се разбраха на следващия ден да отидем пак.

# 407
Влизаме с 3 годишния човек сутринта в банята,за да си измие зъбките.Търкам аз,после той и му казвам:
-Търкай хубаво,че да имаш здрави и бели зъбки!
-Да,мамо,ще бъдат здрави и няма да кашлят!
😆

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 13:38 от believe_

# 408
Второкласничката ми казва: "Мамо, Х (момиченце от класа им) не иска да си има гадже. Защото той ще я води все със себе си, ще я прегръща в междучасията и другите момчета ще знаят, че е с него. А по-добре е повече момчета да те харесват, не да си само с един ..."

# 409
Гледам един дребосък във фоайето, седи самичък...
- Дребосъчe, ти кого чакаш?
- Аз чакам мойта мама.
- А коя е твоята мама?
- Мама.
- Как се казва твоята мама?
(замисля се)
- Мама.
- А ти как се казваш?
- Кòла.
Simple Smile

# 410
  • София/Севлиево
"Мамо,купи ми стопапарат"-при което аз гледам умно и се чудя какво е това нещо.Детето ми донесе една снимка и ми каза-"Това се прави със стопапарата"-ааа,фотоапарат било...

# 411
  • Пловдив
Цитат
Защото той ще я води все със себе си, ще я прегръща в междучасията и другите момчета ще знаят, че е с него. А по-добре е повече момчета да те харесват...
Според медиите на тоя принцип някои поп- и филмови звезди с много фенки си крият гаджетата.

# 412
Бабата на 5-годишния многознайник му прави забележка за възпитаното хранене на масата:
"Нали, бабе, не сме невъзпитани хора?"
"Не. Ние сме луди!"

Питам го защо в градината яде боб, а вкъщи не.
"Защото, мамо, ти си непослушна готвачка."

# 413
Синът ми на 6 години въодушевено ми разказва за момиченце от групата си, с което са влюбени. Аз го разпитвам за нея и гледам на една от груповите снимки как я  е гушнал, много мило момиченце е наистина, синковеца има вкус. Забелязах че има особен цвят оченца и го питам: Какви са ѝ очите?
И той: Ами нормални. 😂
Каквото и да значи това.

# 414
В групата на сина ми, когато беше мисля че 3та група, имаше едно украинче, момиченце,  за кратко дойде детенцето, сещате се причините, та понеже то беше русичко, бяло и със много светло сини очи, наистина като езера бяха, децата й казваха Елза, а тя се казваше Нина. И един ден ни казва моя синковец, че Нина има много страшни очи (не я бях виждала още и не знаех, че е типичното украинче), питам го Защо, как така страшни?!
А той казва:
- Ами едни такива все едно лед има вътре.
Питам го:
- Да не би да са сини?...
А той:
- Ми не, украински са...

# 415
  • Пловдив
"Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?", е била работата. Wink

# 416
  • Пловдив
С малкия в заведение. Пращаме го в градинката край ресторанта да си поиграе с няколко деца, вместо да стои с нас. Той се позавърта около децата, нещо не успява да се включи в играта, връща се и завявява: "Тези деца са безполезни".

# 417
  • София
За малката, тя е първи клас де, казва неполезници. 😁

# 418
Тумбички
Тулумбички

# 419
Детето Мила на 2 годинки и половина пръцка и я учим, че не е хубаво така. И я питам:
- В градината кой най-много пръцка?
Отговор, без да се замисли дори:
- Гушата.....

Общи условия

Активация на акаунт