Боя за коса - Blond53 - Клуб на блондинките

• 43 744
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Някой да е използвал безамонячната Иноа 10.12 ?
Хареса ми в каталога на Златна рибка, но не посмях да купя. Консултантката ме предупреди, че е малко количество и за моята коса,  до раменете, но много гъста, ще ми трябват 2 бои. И това май ме отказа. Чудя се още де, сега има някакво намаление, но пак са си 50 лв, като сложим и 2 оксиданта 9%.
Иноа не е ли 60мл? С коса до раменете и боядисване на корен...какво общо имат двете де?...
Консултантките на ЗР разбират от козметика и бои за коса толкова,колкото аз от ядрена физика.Не се вслушвайте в това,което ви говорят.

Princess Sissy какво ниво ти е основата? За 9.13 на Иноа наистина съм впечатлена

Здравейте! Някоя от вас има ли опит с преминаването от медно русо ниво 7(доста измито вече) към тъмно русо отново 7-ца. Естествената ми коса също е 7-ца. Според вас с боя 7.11 дали би се получило?
Какъв цвят целиш? Тъмно русо е 6-ца
Ако целиш 7-ца и искаш натурален отенък,то 7.11 е много тъмно,според мен

# 661
Ванеса, 9.13 с 3% окислител е Dia light  и е само по дължините , за да тонирам и изравня цвета. В корените слагам 10.12 или 10.11 на Иноа с 9% окислител . Основата май беше на ниво 7, не помня вече 🫣😃

# 662
Е да,това вече говори друго.Макар че,пак не съм сигурна,че 10-ка на Иноа би изсветлила 7-ца до такова ниво с 9% оксидант.Но,зависи от косата все пак...

И от предходното,дами,замислете се върху твърдението "Боя не изсветлява боя".
Винаги съм била сигурна в обратното,внимавайте като боядисвате косите си...

# 663

Здравейте! Някоя от вас има ли опит с преминаването от медно русо ниво 7(доста измито вече) към тъмно русо отново 7-ца. Естествената ми коса също е 7-ца. Според вас с боя 7.11 дали би се получило?
Какъв цвят целиш? Тъмно русо е 6-ца
Ако целиш 7-ца и искаш натурален отенък,то 7.11 е много тъмно,според мен
Много искам да "избягам" от оранжевото. Да, натурална седмица е целта.

# 664
Stella колкото и да е,косата ти е изсветлявана,за да я докараш до същото предходно ниво, трябва поне 1 тон по-светла да депонираш.
Ако боядисаш със 7.11 ще стане много тъмна,т.к.
1.косата ти вече е на 1/2 ниво по-всетла
2. /11  обикновено е много наситен пепелен нюанс.Т.е. ще депозира много синьо--зелени/виолетови(не познавам марката)пигменти
Вариантът при теб, е да покажеш или обрисуваш косата си и да разкажеш с коя марка и какъв цвят обмисляш да боядисваш.Като споменеш и желания краен резултат.
Тогава вероятно някой би могъл да ти помогне

Не се обиждайте,но "Искам от ниво 5 да стигна до платинена блондинка" е много общо,като понятие.
Ниво на основата,желан нюанс,марка боя,% оксидант...никой не ги мисли

# 665
Нещо съм пропуснала аз. Кога е спомената 5 ца? Връщах се да прочета, но видях, че косата е медна 7 ца (поизмита).
Защо не пуснете снимка на косата?

# 666
Скрит текст:
Stella колкото и да е,косата ти е изсветлявана,за да я докараш до същото предходно ниво, трябва поне 1 тон по-светла да депонираш.
Ако боядисаш със 7.11 ще стане много тъмна,т.к.
1.косата ти вече е на 1/2 ниво по-всетла
2. /11  обикновено е много наситен пепелен нюанс.Т.е. ще депозира много синьо--зелени/виолетови(не познавам марката)пигменти
Вариантът при теб, е да покажеш или обрисуваш косата си и да разкажеш с коя марка и какъв цвят обмисляш да боядисваш.Като споменеш и желания краен резултат.
Тогава вероятно някой би могъл да ти помогне

Не се обиждайте,но "Искам от ниво 5 да стигна до платинена блондинка" е много общо,като понятие.
Ниво на основата,желан нюанс,марка боя,% оксидант...никой не ги мисли

[/spoiler]
Това е косата в момента, но на живо е по-оранжево. Боята, която имам предвид е loreal excellence(заради възможността да се боядисам веднага) или Permesse(но трябва да почакам доставка). 7.11 ми беше предложено едва ли не като единствен вариант за боядисване вкъщи- трябвало да е много пепелно, за да покрие. Търсен краен вариант е около ниво 7, само да не е оранжево.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 08:18 от Stella@@

# 667
Стела, аз разбирам, че ти от ниво 7.4 искаш да получиш 7.11, например, нали така?!
Според мен първо трябва да свалиш част от боята, с което всъщност ще я изсветлиш и после да потъмниш с натурална 7-ца . Ако не изсветлиш рискуваш оранжевото (,което аз обожавам) да прозира винаги след няколко измивания

# 668
Princess Sissy да сваля част от боята с Деколор ли имате предвид?

# 669
Ефасор, деколор, нямам опит с тях, нека кажат по-запознати.
Мисля, че е доста сложно , заради това, че трябва да се намаже равномерно и за кратко. Ако имаш читав фризьор наблизо довери му се поне този път. После ще доизкусуряваш у дома.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 11:10 от Princess Sissy

# 670
  • Сливен
На моята коса,естествен цвят тъмно русо-светло кестеняво, на пермесе 7.11 с оксидант 6 и 9.11 с оксидант 9,никога не ми става пепелно,винаги стои златисто,но не ми става по-тъмна спрямо надолу цвета.

# 671
Здравейте. Нареждам се и аз за съвет. Косата ми се нуждаеше от изравняване на цвета и отидох за студен кестеняв цвят. Фризьорката реши да сложи боя петица и косата ми стана има-няма черна. Ходих пак, изпраха с маска косата, за да падне боята, и сложихме шестица в корена и седмица по дължините. Стана по-добре, но избива един червеникав оттенък. Според фризьорката по-студено от това не можело да стане и този червеникав оттенък не може да се махне.

Какво ще ме посъветвате? Не мога да приема, че един обикновен студен кестеняв цвят (какъвто горе-долу е естественият ми) е толкова сложен за постигане. Косата ми става или с червеникави отенъци, или прекалено тъмна.

# 672
Ами нормално да стане с червеникави отенъци. Пигментът е тъмните бои е чеврен, в по светлите оранж. Пепелива може да станете за около седмица макс след боядисване. После ще се отмие отенъка и ще си избият пигментите.
Иначе има един начин да се оттървете пт червените отенъци. Всъшност два, но единия често води до другия. Та, единият е ножичката и оставате по естествена коса след определен период от време. Вторият е да "пляснете" един блондор и рязко да станете руса (понеже пишете в блондинската тема, та викам си, сигурно има връзка с въпроса). Та, блондора, яко бяло русо, и общо взето до месец два стигаме пак до вариант 1 и ножичката.
Успех с цветопостигането.

# 673
Това е косата в момента, но на живо е по-оранжево. Боята, която имам предвид е loreal excellence(заради възможността да се боядисам веднага) или Permesse(но трябва да почакам доставка). 7.11 ми беше предложено едва ли не като единствен вариант за боядисване вкъщи- трябвало да е много пепелно, за да покрие. Търсен краен вариант е около ниво 7, само да не е оранжево.
Както и другите са писали,дори и да постигнеш желания резултат,след 2 седмици пак ще си оранжева,докато не израсте натуралната ти коса.
Не е болка за умиране,просто като видиш че цвета се измива,тонираш.
От дрогерийните бои да уцелиш точния цвят от първия път си е голям късмет.А и оксидантите са силни,не мисля че стават за тониране.На теб ти трябва много нисък процент оксидант,за да не изсветлява косата,а да депозира пигменти.
Гледай в боята да има син пигмент или синьо-зелен пигмент.
На мен косата ми се вижда доста светла,за мен е 8-ца.Поне на монитора така я виждам.
Аз на тази коса бих сложила 8-ца със синьо-зелен пигмент + оксидант най-много 3%.За да закрепи пигмента и да не стане много тъмна косата.За корен нещата се променят,там трябва друга боя.
Ако не ти се играе с много бои ползвай си пепелната боя за корена,но 10 мин. преди да ти изтече времето разреди повечко остатъка от боята с вода и добави коректор,за да убиеш оранжевото

Не мога да приема, че един обикновен студен кестеняв цвят (какъвто горе-долу е естественият ми) е толкова сложен за постигане. Косата ми става или с червеникави отенъци, или прекалено тъмна.
Сигурно защото аз бягам от студен отенък,най-лесно го постигам Grinning
Професионалистите могат да го постигнат,но в БГ,а и не само, са много малко.Мислила съм си че ги е страх да не прекалят с пепелта или пък от незнание...Моят натурален цвят е нещо от сорта на 6.12-13 по масовите схеми.Топ фризьор обаче,в усилието си да ми върне натуралния цвят,ме направи 5.4,за мой ужас.
Затова от години ходя на фризьор само за подстрижка,и пак рева...
Пепелта е само нюанс(маскировка),след седмица-две се вижда реалният цвят..Който иска пепелен цвят на боядисана коса,трябва да тонира редовно.

# 674
VanessaDE, сърдечно то благодаря за отговора и съветите.

brumm, и на теб благодаря, че се включи, макар че опитът ти за ирония е доста груб. Потърсих актуална тема за цветове, ако не съм уцелила точната - ох добре, докладвай ме. Всички можем да си отрежем косите при неуспешен цвят, този съвет можем да го заковем най-горе в темата, ако някой не се е сетил Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт