Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 211
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
И на моята ръцете много се изсушиха от студа. Като се измие с вода се зачервяват и я парят. На мен ми се получи такова нещо след бременността. Много е болезнено. Личната изписа Дексем, който не й помогна изобщо, мазах я с А Дерма Ексомега - никакъв ефект. Сега съм й дала един крем за ръце, който си купих лятото от Гърция за 2 евро, ръцете й се пооправиха, макар, че то се и позатопли времето, но се вижда разлика в кожата на ръцете на детето - не е груба и не се зачервяват при миене.

При друг случай пък на сгъвката на лакътя, сигурно 7-8 месеца не спираше да я сърби, тъкмо заздравее и тя пак го разчесва и разкървавява. Измазах всички съществуващи кремове, смених измивните продукти и нищо не помогна. Накрая започнах да пръскам със сребърна вода и се оправи, от тогава не й се е получавало.

# 556
Моите ръце също са много зле от студа. Цепят се до кръв. Решение не съм намерила. Мажа и това е.

# 557
Бял крем на Рачев. Това оправи на дъщерята ръцете по време на пандемията, когато постоянно ползваха дезинфектант
Допълвам, ръцете й бяха със загрубяла кожа червена, на люспи, особено по кокълчетата, сърбяха, боляха и се цепеха до кръв.

Последна редакция: нд, 11 фев 2024, 22:11 от brumm

# 558
Детето яде ли сладко? Аз имам себореен дерматит, който изчезна напълно като спрях захарта. Сега си позволявам по малко нещо, но не колката ядях преди.
Голямото дете пък имаше зверски атопичен дерматит от Биогая.
Малкото имаше студова алергия, правеше обриви по лицето, дупето и понякога краката. Тази година не се е проявявала. Мажех я с крем за лице на мустела. А от колд крема на Уриаж се изприщи много.

Почти не яде сладко, Ваня. Домашни сладкиши 1-2 пъти седмично и плодове. Пробвала съм да спирам различни групи храни, няма ефект. Правили сме тестове за алергии и нищо.
Нахткерцен и Xeracalm й изсушават кожата още повече. Наложи се да ги изхвърля почти пълни след като им изтече срока...
Пробвали сме серии за АД на Биодерма, Ла рош, Мустела, Юриаж, А дерма и някакви други кремове, изписвани от лекари (даже вече не ги помня всичките), но от нищо не е имало затишие за дълго.
Иначе от колд крема на Юриаж и моята направи алергична реакция, направо пламна цялата и по врата даже, без да съм го мазала. И той отиде в коша...

# 559
  • shumen
И моите ръце от студа са зле.Аз затова и цяла зима съм с ръкавици.
Как са болните?
Моя уж е добре,всички изследвания и секрети са чисти,а прави едно хък хък сякаш нещо го дразни.Започва втора седмица на училище.

# 560
Аз на бебка капя вече 11 дни моксифлоксан по антибиограма и сополът си зеленее и нослето се запушва.   Разбрах се с докторката утре последно и ако няма подобрение да сменя с левофлоксан. Капали ли сте антибиотични капки толкова дълго време? ( моля да не ми отговорят тези на които им минава от физиологичен разтвор).

Слагам виброцил да и отпуша преди хранене и най-вече вечерта преди сън и преди млякото.
Храни си, играе, не кашля. Изобщо закрепихме като че ли след бронхита. Но я мъчи този сопол, диша през устата, 5-6 пъти промивам със зим.
Утре мисля да не пускам на ясла, само ще се мъчи там със сопол, не може да издухва. Вашите кога се научиха? Една възмутена съседна онзи ден ме пита още ли е с памперс и как така не духа!?! На 2 години е и няколко дни.
С каката изобщо нямах успех, чак към 4 години започна да духа нослето като хората, за памперса беше над 3, за биберона няма да кажа.

# 561
  • shumen
Нехе,моя беше към 4 като започна да издухва носа.

# 562
Ella при АД ще постигнеш успех когато започнете да лекувате от вътре навън. Първо изследване на микробиом, кръвна картина на основни показатели, приемане на добавки при дефицити в микробиома и кръвната картина, смяна режим на хранене, водене на дневник при реакции. С мазане отвън нищо няма да стане докато се тушират симптоми само. Проверка за HPU и при наличие приемане на съответните хранителни добавки.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 00:05 от Рейна

# 563
  • Пловдив
Моето толкова мразеше дърпалката за сополи, че се научи да духа сама към година и 10 месеца.

# 564
Каката мисля по-късно се научи да издухва, обаче малкият покрай нея около 2-2 и малко години можеше.
Миналата година една приятелка беше оставила нейната дъщеря вкъщи да играят и ми беше казала, че дъщеря й не издухва. Докато беше вкъщи обаче имаше някаква хрема и аз й казах да си издуха носа, тя взе че го издуха. После се смяхме с нея, викам я виж как добре знае да се издуха.
Памперсът го махнахме късно на малкия, около 3 годишен, каката на година и половина вече не ползваше.

# 565
  • shumen
АБ капки съм капала 10 дни най-много.
Бръм,и ние махнахме памперса на 2 години някъде преди яслата.

# 566
И моите са със сополи вече не знам колко дни, хем днес им е 7ми ден на Зинат. Сополите са бистри, но гъсти, спрях им капките, за да им починат малко носовете, че другата седмица ги пращам на градина и пак ще опра до тях така или иначе.
Не помня от кога могат да се издухват, може би преди да навършат 3, сега са на 4.

# 567
Моята на две и 2-3 месеца се научи да духа, просто преди това не беше боледувала.
Памперс нямаше на година и 7, биба на година и 10.
За АД е точно така, НО.. ние сме ограничили всички храни, на които реагира, но студа и влагата няма как да ограничим. Та и мазане трябва.

# 568
Моето дете си издухва многл ама много добре носа, ако иска разбира се 😂 на 2 години и половина се научи, на толкова му махнах и памперса. Бибата я махнахме преди да тръгне на ясла, на 1 година и 10 месеца беше.

# 569
За АД е точно така, НО.. ние сме ограничили всички храни, на които реагира, но студа и влагата няма как да ограничим. Та и мазане трябва.
Мазане за облекчение, много деца и родители не спят по цели нощи и докато се съвземе организма когато работиш отвътре навън. Същото е и с алергиите към външни дразнители. Имунната система стреля към собствения организъм, дразнителят е отвън (цъфтежи,  козметика, студ, мухъл, акари, прах и тнт), но причината е отвътре и там започва лечението.

Общи условия

Активация на акаунт