Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 210
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
При нас когато се роди бебка, каката беше на 4 години и малко и вземаще бибата от креватчето на бебето. Реших категорично въпроса като изхвърлих бибероните и така никога не е ползвала бебка.

# 571
АБ капки съм капала 10 дни най-много.
Бръм,и ние махнахме памперса на 2 години някъде преди яслата.
Същото и за двете неща

# 572

Мазане за облекчение, много деца и родители не спят по цели нощи и докато се съвземе организма когато работиш отвътре навън. Същото е и с алергиите към външни дразнители. Имунната система стреля към собствения организъм, дразнителят е отвън (цъфтежи,  козметика, студ, мухъл, акари, прах и тнт), но причината е отвътре и там започва лечението.

Реално не знам колко са достоверни тези тестове за микробиом, а цените им са фрапантни. Доста лекари сме обиколили, никой не ги препоръчва. Сигурно има защо.
Иначе съм давала различни пробиотици и пребиотици за баланс на чревната микрофлора - и с тях, и без тях все тая.
За храненето казах вече, но съм спирала различни цели групи храни - също нямаше смисъл, защото ефект не видях, освен че мъчих детето. Приела съм, че ще го израстне в някакъв момент и толкова. Поддържаме с мазане, просто на моменти нещата ескалират и вероятно има нужда от още повече мазане, но като е на градина няма как, тя се чеше и раните стават за нула време на тази супер тънка, нежна и бяла кожа.
За алергиите при мен се появиха след като се преместих в по-голям и мръсен град от предишния. Имам доказана към няколко вида дървета, но предполагам че реагирам и на други неща. ММ пък е астматик и с алергии. Е детето нямало на кого да се метне в случая, та от едно време я почнаха и нея тези проблеми.

За духането на носа - моята се научи още на 1.9г някъде. Почна да боледува на 1.6 от яслата, но мразеше аспиратора или както се казваше онова нещо (на Носко май беше) и неволята я научи... Но за памперсът не съм давала никакъв зор и въпреки това на 2г вече беше без дневен памперс. Научи се постепенно след като минахме на памперс гащи и подсещах за гърнето и съществуването му😀
Това мерене на..."умения" - кое кога махнало памперса, бибата и тн не го разбирам. Не ме интересуват и другите деца, винаги съм се водела по моето само и единствено. Сама се отби, сама си махна бибата, сама реши, че може и без памперс и през деня, и през нощта. Изчаквах търпеливо и резултатите не закъсняха. Пък и това кое е в графа "нормално" и кое не си е само според детето. Такива хора, които категоризират кое е нормално и кое не, ги пращам на едно специално място...

# 573
Ти си знаеш прага на страдание и границите сами си ги поставяме.
Моето дребно сополиво засега няма други оплаквания, ходи доста често да пишка и съм отворила един сок от червена боровинка. В сряда трябва да е на градина, няма кой да я гледа.

# 574
Тръпна в очакване да разбера кое е това специално място, на което ще бъда изпратена, защото за мен има нормални и ненормални неща в отглеждането на едно дете. Например дете на 3 и половина с биба и памперс за мен НЕ е нормално, пък нека бъда пратена на специалното място.. Има жени, които до 5-ти клас бършат гъзовете на децата си, извинявайте...има нормални и ненормални неща и изобщо не е въпрос на мерене и сравнение.
По отношение на аб капки - абсолютно няма смисъл да се капят капки за пълен курс от 10-14 дни, които до 5-6 ден не са променили дори цвета на сопола. На следващо място, когато се сменят аб капки, то следва да се сменят с такива от друга група, а не от същата.

# 575
Има някаква рамка така да се каже и за говор и за памперси и биба,всяко дете е различно, с характер и т.н. но малко отклонение не мисля че е проблем.

Аз моята ако я чаках още да поиска сама да е без памперс щеше да удари 4г с памперс ...понякога трябва да се намесим по-строго.
"Мамо ти нали си купила пампи"отива и си взима....Махнахме дневния на 2,2 преди ясла точно.
Постепенно за обеден и нощен сън.

# 576
Предлагам да оставим темите за отучване от памперси и биберони настрана, има достатъчно такива по отношение на лекуване и здравни грижи, по които да спорим Grinning

# 577
Apple garden, за мен е безкрайно невъзпитано да се месим и да налагаме собствените си възгледи върху отглеждането на чужди деца. Цъкайте си с език вкъщи и си обсъждайте чуждите деца с приятелки,щом ви е комфортно.
За мен думата "нормално" по отношение на деца е ненормална и говори за посредственост,който ще да се засяга.
Няколко години ходим в чужбина лятото и ми прави впечатление как туристите возят деца в колички (по-големи от 2г) и на никой не му пука. Тук ако видят дете на 2 в количка и вече цъкат с език и казват "не е нормално". Щом на детето нещо не му причинява дискомфорт и родителите му са окей с това нещо, това е достатъчно. Няма нужда от компетентните мнения на знайни и незнайни майки.

# 578
Аз да дам и моите 5 стотинки по въпроса и да го приключваме ..не веднъж съм писала тук че моето синче е много инато с характер..всичко което съм искала да направя е било отричано отхвърляно с ревове ,търкаляне о т.н до 3 години лелите в яслата ми саботираха  махането на памперса голямо вайкане имаше много се напикавал,кой ще го сменя дрън дрън ..всичко което трябваше да се случва до сега с приучване на детето е ставало когато за него е дошъл момента..така с памперса,така с гърнето,така с голямата тоалетна ,така с духането на носа ..но това е при моето дете не че не си натискам но винаги е когато той реши до тогава все е не и не искам...

# 579
Моето детенце явно е от "ненормалните". И да, натъжавам се, че има хора които мислят така. И мога много да напиша по въпроса, защо и как един полусирак не трябваше да се стресира допълнително по съвет на психолози и психиатри, но благодаря на господ, че я имам! И темата е за да си помагаме и съм много благодарна на всички добронамерени мами, с които обменял опит. По някога сте ми единствена утеха!

Искам да попитам знаете ли, дали тези коларголови капки трябва да стоят в хладилника?

И още един тъп въпрос, за малаката ми дъщеричка (още не знам нормална ли е), педи спомена за термометър който се лепи на тялото и се свързва с апп към телефона, за да не ставам да меря по цели нощи. Някой знае ли каква е дефиницията на такова "животно" или да сложи линк по възможност?

Бързо оздравяване на всички дечица!

# 580
Нехе, не съм държала капките в хладилник никога. То и как ще капнеш студени капки в носа? Не са ми и казвали да има изискване да се държат.

В чужбина и пет годишни съм виждала да се возят в колички, че и с биберон в устата. Както и бебета с шоколадови бисквити. А зимата бебе босо в количката, докато майка му е с ботуши и яке. Хора всякакви. Всеки си гледа децата както счита, че е правилно.

# 581
Hexe, коларголовите капки се държат на стайна температура.
Предполагам, че нещо такова имаш предвид за термометър https://tucky.bg/termometar-tucky/smart-termometar-tucky-247 Проучвах ги, когато беше драмата с трите фебрилни гърча на моите деца, много голям стрес изживявах няколко години. Марката обаче беше друга, но така и не закупих такъв, та не мога да помогна с реални отзиви.
Редактирам се - ето този, който разглеждах навремето https://agu-baby.bg/agucategory/zdrave/skinny.html

# 582
  • shumen
Нехе,капки в хладилник не съм държала никога,а за термометър такъв не съм ползвала и отзиви не мога да ддам.
Моме,как е малкия днес?
Ваня,как сте?
Моя днес в училище го блъснали по стълбите и добре,че е било като са се качвали и е бил малкия дявол и само се е ударил леко.Ще ме побъркат някои ден.

# 583
Момент, нещо не разбрах - невъзпитана съм и посредствена, така ли? И то не само аз, ами и приятелките ми, които ги събирам вкъщи да цъкаме с език? В първия пост имаше някакви специални места споменати, как никой никого не трябва да сравнява, във втория шляпаме обиди и се сравняваме с чужбина.
Пък как извъртяхте въпроса, че кой е наричал "ненормални" деца, говорим за нормални и ненормални неща в отглеждането на дете, а сега ще се правим на обидени, че някой е нарекъл децата ви ненормални. Ето това не е нормално, не е...благодарности за добронамерените мами?!?!?! Сериозно?
Не знам какво общо имат детските колички с късното махане на памперс, което може да бъде опасно за здравето на момичетата особено и късното махане на биба, което би могло да деформира захапка и подредба на зъби.

# 584
Четене с разбиране се иска, но аз не мога да ви помогна в това отношение.
Дъщеря ми е с късно махнат памперс (на цели 2 години) и късно махната биба (на абсурдните 2.6г.,как не ни е срам не знам), нито е имала уроинфекции, нито проблеми със зъби и захапка. И само да ви светна - децата на зъболекарката ми никога не са имали биберони (залъгалки) и въпреки това се налага да носят брекети, защото зъбите им са криви и на двамата. Та на едно дете, на което се дава бибата само за сън, няма как да се изкриви каквото и да е, както и не е задължително да са използвани залъгалки, за да имат неправилна захапка или криви зъби.
И да, обичам хора, които си гледат в собствената паница и не се интересуват от такива дребни подробности, особено по отношение на невръстни деца. Не знам какво удоволствие ви доставя (или може би е някаква жажда да изпитате чувство за превъзходство) да си мерите махането на памперси, биби и пр. Абсурдно и смешно е.

Общи условия

Активация на акаунт