Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 246
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Трима доктори са единодушни, че е алергия.
Няма никаква симптоматика на вирус.

# 436
  • shumen
Моме,дано скоро отмине каквото и да е.Щом е минал месец от Аугументина не мисля,че е от него.Да не би да е от някаква храна или прах за пране да си сменяла?
Ваня,Хоуп,как изкарахте нощта?

# 437
Ние сме горе-долу добре. Започнах АБ на децата снощи, едната вдигна Т, но я свалих само с една доза Панадол. Но този път и мен ме заразиха. Нямам температура, но така не ме е боляло гърло от години. Вчера си направих един тест за скарлатина от аптеката и беше отрицателен, но се чудя дали не трябва и аз да пия АБ.. Ако и аз съм я лепнала тая бактерия и не я изчистя, да не я прехвърля после пак на децата.. Имам една опаковка Азакс вкъщи и мисля да звънна на моя лекар да го питам дали да не си го пия.
Вчера родителската ни група във Вайбър избухна като изпратиха съобщението за скарлатина в групата. Майките бяха шокорани. Аз обяснявам, че моите деца не са я хванали тая карантина от въздуха, и че 100% има поне още едно болно дете в групата, за да се заразят моите, иначе няма от къде. Ама никой няма да иде до аптеката да даде 15 лв да си тества детето, за да я стопираме навреме..

# 438
Дани, спахме тази нощ. Днес е по-добре, хапна печена филийка. Не е грип, чист чревен е! В четвъртък чакам втори дубъл...дано я пропусне малката, давам и пробиотик.

# 439
Нещо за кашлица след сън от сополи ....нямат изчистване😮‍💨🤧 незнам защо не ми пусна секрет тази жена....пак ще плащам....

# 440
Кависепт след ставане, два пъти на ден. Разкашля много, но всичко излиза.

# 441
  • shumen
Ваня,дано подмине малката.
Мими,и аз съм за Кависепт.
Хоуп,при скарлатина мисля,че е хубаво да се изследват всички вкъщи или започвай и ти АБ,защото ако не изчистите бактерията може да си я менкате.А бактерията може да не са я хванали от градината.

# 442
На инхалации ли че има и спрей

# 443
  • shumen
Мими,аз ползвам на инхалации,но може и спрей.

# 444
  • Враца
На нас точно за кашлица след сън от сополи вчера ни изписаха синулан спрей. Не мога да кажа има ли ефект все още, но преди това няколко дена правихме инхалации с кависепт и физ разтвор и ефект нямаше. През деня въобще не кашля, но сутрин е ужасно, все едно има някаква храчка и се давчи по половин час.

# 445
На инхалации. Добре й влияе на моята, но не повече от 3 дни.

# 446
  • shumen
Как са болните?
И при моя също влияе добре Кависепт?
Хоуп,започна ли и ти АБ?
Като си дойде моя от училище и каза,че имали две отсъстващи деца и едното май в болница било.

# 447
Започнах, моя доктор каза да си взема Клацид. Така или иначе като дойде време за контролен секрет на децата, ще си пуснем и аз и баща им. Той, горкия, не обичал да му бъркат в гърлото, ама щом съм настоявала..😀

# 448
Нашият днес вече откашля. Официално мога да обявя Салбутамола за сироп номер 1 в нашето семейство. За два дена пресече кашлицата и от давеща я направи влажна. Два дена това дете се раздра да кашля, буквално през минута, днес за целия ден е закашлял 15 пъти.
В нас бактериите не си ги менкаме (освен може би двамата с мъжа ми 😁), досега винаги аз съм била с един вид, при децата друг. Опит със Скарлатина нямам, но с бактерията, която я причинява - да. Никой не се зарази и никой не беше болен, когато при малкия се изолира тя.

# 449
  • shumen
Бръм,и аз харесвам Салбутамола.Вентолин сироп също добре действа при моя,но от него се превъзбужда.
Ваня,как сте?
Хоуп,то и ние миналата година като беше със Стрептокок в гърлото моя си направихме всички изследвания вкъщи и от 5 човека само при мен се изолира същия.

Общи условия

Активация на акаунт