Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 243
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
На нас точно за кашлица след сън от сополи вчера ни изписаха синулан спрей. Не мога да кажа има ли ефект все още, но преди това няколко дена правихме инхалации с кависепт и физ разтвор и ефект нямаше. През деня въобще не кашля, но сутрин е ужасно, все едно има някаква храчка и се давчи по половин час.
Същата работа и кихане ....

# 451
Как разбирате кога са за вентолин нещата?
Този синулан каката така пищи от него. Как го понасят вашите деца?

# 452
Когато започне да кашля постоянно и сухо, дерящо и давещо. Не знам как да го обясня.

# 453
Синулана щипе ужасно. Пробвах го първия път като го купих и не беше приятно. Сега като ми е запушен носа реших да го пробвам пак и бих казала, че е още по-зле. Но пък при децата върши добра работа за задна хрема
 специално. След1-2 впръсквания и започват да изтичат секретите.

# 454
Когато започне да кашля постоянно и сухо, дерящо и давещо. Не знам как да го обясня.

А може ли да навреди, ако да кажем направя инхалация, а се окаже, че е нямало нужда? За първи път го ползвах миналата седмица.

# 455
Синулан купих и хвърлих, много щипе и ефикт няма.
Голямата днес е добре, спа до късно, яде, даже учи. Малката още е добре, давам и пробиотик и се моля...

# 456
  • shumen
Синулан щипе ужасно.Моя е голям и пищи от него,а какво остава по малките.
Ваня,радвам се,че вече е добре каката.Дано пробиотика спаси малката и не се зарази и тя.
Нехе,аз Вентолин съм ползвала по препоръка на педи,но моя от сиропа му се разхлопва сърцето и се превъзбужда.

# 457
Аз лично съм пила сиропа и точно така ми действаше. На малката беше инхалация 0.2 мл ветолин и 2 мл фр.

# 458
  • Враца
Аз не разбирам кога е за вентолин. Ако кашлицата ме притеснява водя на преглед, а вентолин са ни изписвали при хрипове мисля.
Синулана и аз го пробвах, гаден е, но при сина ми за два дена се видя доста голям ефект от него и тази сутрин за първи път от седмица  не кашля. Мен не ме интересува гаден ли е, щипе ли му, горчи ли му, щом съм казала слагам, пие, капе, да пищи колкото иска след това. Поне при нас за задна хрема инхалациите са безсмислени.

# 459
Плюс 1 за всичко, написано от Анелия.
Ние продължаваме с венозен Урбазон и още две противоалергични през устата, много бавно се повлиява, вчера и тест за скарлатина направиха - отрицателен.

# 460
Аз честно казано вече не винаги водя на лекар. Миналата седмица в петък де разболя, чухме се с личната му лекарка и тя каза - Знаеш какво да правиш, ако не е нещо наложително, не го води в заразите. Отиде в понеделник чак, защото много кашляше. Предните боледувания не съм го водила. Лечението - едно и също.
Сиропът муне изписан (от пулмолог и от личаната), умишлено не ми го дадоха за инхалация. Прилагам оптимално необходимото.
Дали ще навреди - предполагам не.

# 461
Здравейте. Детето на 6г се събуди нощес с болки в ухото. Днес я заведох на УНГ, изписа промивки на носа, ксилометазол и Дексамфеникол капки за носа. А за ушето отипак.
Та въпроса е какви са тези Дексамфеникол?
За първи път ми ги изписват, някой с мнение за тях.

# 462
Антибиотични капки са Дексамфеникол.

# 463
  • shumen
Вентолин само на сироп действа при моето дете така.С инхалациите проблем няма.
Е.Т.Р.В аб капки са това.Аз не съм ги ползвала и отзиви не мога да дам.
Бръм,аз също не винаги водя на лекар,по все ме е страх да не изтърва нещата.
Моме,ужас.Каква ще е тази алергия,която се повлиява толкоз бавно?
Аз днес си поиграх и чистих мухъла и сега ще видим дали ще има разлика.
Моя е добре и е на училище.Гърления секрет е чист,а сутрин си прочиства гърлото и хъка още.В Петък сме на контролен при алерголожката и ще видим какво ще каже и тя.

# 464
Малко непоискани съвет, но ще си кажа - мухъла е най-добре да се напръска с препарат и след това хуууубаво да се проветри, защото всичките препарати са на основата на белина. Ако се бърше или търка с четка, може да се разнесе още повече и хвърчи навсякъде във въздуха.

Общи условия

Активация на акаунт