Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 232
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • shumen
Хоуп,с препарат чистих и държа отворено сега.Той реално мухъла е в едната стая и там почти не седим.

# 466
Ако има килими там, е доцре да се изперат. Всички повърхности забърши, ако има друг постлан текстил и той се пере. И тия дни е топло, та постоянно отворен прозорец.
Вкъщи да сега няма нови жертви на повръщането...дано така да остане.

# 467
  • shumen
Ваня,вчера и днес по цял ден държа отворено там.Чакам и още малко да се стопли и ще вдигна и всички килими за пране.
Моя е добре,но мен нещо ме хваща стомашния вирус.Сутринта като се прибрах от нощна смяна нищо ми нямаше,но сега се събудих с болки в стомаха и гадене.

# 468
Ужас... той с това ли беше, май не?

# 469
  • shumen
Ваня,не беше с това той.При мен за сега само с един път разстройство мина,но и не съм яла.Само се моля да не го лепне и друг вкъщи този вирус.

# 470
Данаека, в нас ако не е Ковид или Грип, всеки си кара самосиндикално вирусите тая година.
Миналата беше страшно. Сумарно за цяла зима имах две седмици здрава (че дали и толкова имах 😁😁)

# 471
  • shumen
Бръм,при нас това не действа.Един болен да има и всички сме в кюпа.

# 472
Така бяхме миналата година. Страшно беше.

# 473
Ние май не пропускаме, ако един се разболее се завъртаме всички. Малкото свърши вчера сутринта аб и изведнъж брутален зелен сопол на фона на 8ми ден моксифлоксан по антибиограма. Заведох я веднага, защото реших, че е някакво усложнение след бронхита. Док каза да продължа още 5 ден моксифлоксан и ако не подейства да го сменя с левофлоксан. Отровихме ги тези деца. И мъжа ми от събота подсмърча и го боли гърло и ми  обяснява, че е настинал. И аз отново не съм на работа.

# 474
  • shumen
Бръм,Вие миналата година,а ние всяка сме така от 9 години насам.Взе да ми идва в повече вече.
Нехе,ужас.То и моя тая година е започна с два АБ един след друг,а къде е още Януари.

# 475
Ние май не пропускаме, ако един се разболее се завъртаме всички. Малкото свърши вчера сутринта аб и изведнъж брутален зелен сопол на фона на 8ми ден моксифлоксан по антибиограма. Заведох я веднага, защото реших, че е някакво усложнение след бронхита. Док каза да продължа още 5 ден моксифлоксан и ако не подейства да го сменя с левофлоксан. Отровихме ги тези деца. И мъжа ми от събота подсмърча и го боли гърло и ми  обяснява, че е настинал. И аз отново не съм на работа.
Особено отровени са с тези антибиотици от групата на хинолоните. Писала съм и друг път, забранени са в Германия, мисля в Америка също, за други страни не съм се интересувала. Има си група на пострадали от тях които месеци и години не могат да си върнат здравето. Близък човек едвам оживя и лекарите му забраниха да взима от тази група антибиотици. Искайте си алтернатива, в днешно време има поне такава.

# 476
Може ли официален източник на последното поредно категорично твърдение? Аз поне не намирам такъв, но може и да пропускам.
Намирам го в списъка с лекарства на European Medicines Agency, с цитирано търговско наименование за Германия.

# 477
Аз също подкрепям горното мнение. Бяха ми изписали един такъв антибиотик преди години - не спираше да ми се гади, да ми се вие свят. Моя позната години наред пък лекуваше стомаха си след лечение с подобен антибиотик.
За децата, ние сме още се ослушваме. Доста болни деца разбрах че има  и от двата класа.... В очакване съм...

# 478
И аз така знам за Левокса и тн. На малката съм й капала Левофлоксан веднъж по препоръка на пулмолог.

# 479
Аз съм много за, ако може хич да не слагаме капки и да даваме антибиотици, но понякога се налага. Още повече, че за бактерии в носа, все ни се иска да слагаме антибиотични капки, а не да ги пият децата. Имах навремето един УНГ дето викаше, ако изпиша антибиотични капки за нос на запад, ще ме изхвърлят от работа. То като има в носа, има и в носоглътката, значи антибиотик през устата.
То хубаво, но част от бактериите не можем да ги изчистим като цяло... Аз прилагам една неимоверна борба с един стрептокок пневмониос - от 27.10 се борим. Изпи три антибиотика по антибиограма, три други антибиотика (хинолони) по антибиограма в носа, риноджермина 2 приема и още си я има. И до следващия вирус, всичко точно, ама като дойде и .. се почва.. възможност за усложнения - бронхит на втория ден, зелен сопол, ангина, не знам си какво... Една възрастна педиатърка вика, ама то с един антибиотик ще се изчисти, ще, ама не ще. Детската имуноложка вика - ами то, за да нямате усложнения, трябва да чистите бактериите, много хубаво..
Иначе в нашата градина, вече дотолкова изнагляха, че дори като взимат децата, майките пръскат със спрейчета гърлата още като излизат децата от вратата и бутат хапчета за смучене. Иначе, всички са здрави.

Общи условия

Активация на акаунт