Боледуване на децата ни-тема 76

• 27 224
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Ами то пак опираме до там, че според мен усложненията от бактерии идват от отслабен имунитет. А защо е отслабен като цяло трябва да се търси причина.
Аз съм изследвала секрет веднъж, излезе Мораксела и морихме с Левонещо си, написах по горе. Повече секрети не съм пускала. Дали има бактерии - ами сигурно, както и аз, както и 95 процента от хората по земята. Но не беше боледувала от юни, януари изкара един сопол и кашлица за 4-5 дни.
Пак казвам, трябва да се търси първоизточника, а не ама то има бактерия и заради това. При все, че тази бактерия на други 57 деца не прави проблеми (примерно де, не се връзвайте).

# 481
На мен не ми се спори, имаме антибиограма, чувствителна е бактерията на моксифлоксан, другия аб  е венозен. Не знам какво трябва да напарвя в този случай.

# 482
Аз ти предложих какво можеш да направиш в този случай. Да помолиш да ти го сменят с аб от друга група.
Нямам време сега да качвам от телефона линкове, но като напишете rote Hand Brief и името примерно на аб излиза много инфо. Общо взето в изключително единични случаи след обстойно притегляне на ЗА и Против и в тежки случаи може да се изпише. При бронхит, ангина и други леки заболявания в никакъв случаи. Увреждането може и след месеци да се появи, доказано е научно, че може да причини аневризма и още куп усложнения. Аз не го пиша за да споря, в крайна сметка не са моите деца. Или правиш нещо с инфото или не. Твой избор.
Димитрова щом до сега няма успех с лечението е време да промениш нещо.

# 483
Не знам защо пак влизаме в този разговор. В писмото става въпрос за орално приложение. Не знам дали познавам майка, която не е капала вигамокс в нослето.

В Германия капки с моксифлоксан се продават.

# 484
  • shumen
И аз съм против АБ,но понякога се налага.И мен са ме убеждавали,че ангина и бронхит ще минат без АБ,но това при моето дете не важи.И хиляди пъти съм казвала за едни може да е само кашлица или сополи да не значат нищо,но за моето са или бронхит,или пневмония в най лошия случай.

# 485
Не било компютри, а компоти... Цитирам източник https://www.bfarm.de/SharedDocs/Risikoinformationen/Pharmakovigi … at.html?nn=471274, в който пише "Zugelassene Wirkstoffe in Deutschland: Ciprofloxacin, Levofloxacin, Moxifloxacin, Norfloxacin, Ofloxacin", в превод на български - Разрешени активни вещества в Германия: ципрофлоксацин, левофлоксацин, моксифлоксацин, норфлоксацин, офлоксацин. Употребата им не е забранена, а ограничена! При това, доколкото разбирам, ограничена е употребата на "Системно и инхалационно прилаганите хинолонови и флуорохинолонови антибиотици"
ЕЖК в класическия му вид....
По същия начин като твърдението, че алергичен обрив не трябвало да се подтиска или изобщо да се третира, което е смехотворно.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 14:48 от Mometo*

# 486
Според нашата УНГ бактерии се лекуват или когато има усложнение (тежка кашлица, отит и др) перорално, или при персистиращи симптоми локално.
И на мен не ми е приятно да капя АБ капки, но като се разбива 2 3 седмици от сопол и задна хрема, вследствие на някоя мораксела или стрептокок, нямаш други варианти.
Но то на някой докато не му опре ножът до кокала си пее песните. После му идва до главата и обръща палачинката рязко.
На моята 2 дни сутрин й потича носа, ходи на градина, вечер е ок. Чудя се дали е от това, че спи отвита с тънка пижама или нещо се завихря. Дано не, че ме скапват от работа и само ми е кусур да ми се тръшне.
А и аз вече 6 дни не мога да си оправя очите. Махна се червенината от конюнктивита, сега ме болят. Дано е от много работа на компютъра и преумора, не от друго.

# 487
Mometo това не е писмото. Не знам защо ми ги поствате тези неща. Прочела съм всичко и не изпитвам нужда да ви убеждавам в нещо което си е написано черно на бяло. Пак ще се повторя, всеки е свободен да прави каквото иска с тази информация.

# 488
Аз няколко пъти попитах кой е източникът на информация. Защото мога да кажа "днес кацнаха извънземни в хола ми", пък всеки е свободен да прави каквото си иска. Само че това би навело четящите на някои мисли по отношение на достоверността на твърденията ми Wink

# 489
Добре, по-късно ще го постна. А всъщност защо да го правя след като сама виждам си намираш информацията. Пишеш rote Hand Brief.

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 18:27 от Рейна

# 490
Точно това написах и съответно цитирах това, до което стигнах.

# 491
  • shumen
Моме,аз със Рейна отдавна спрях да споря.Тя и с 40 градуса Т на детето не дава нищо за Т,че да се борел организма сам.
Ваня,как сте?
Моме,как е малкия?
Как са другите болни?
Ние днес минахме през алерголожката.Продължаваме с Ксизала още месец.

# 492
Дани, добре сме! Децата са здрави, аз се поосвестих след химията, та даже се и разходихме. Във вторник ще махат гипса, тя помни, че предния път я боли като го махнаха и сега се притеснява и само пита дали ще я боли...
Ти оправи ли се от чревния?

# 493
  • shumen
Ваня,да добре съм.Вчера цял ден изкарах почти без да ям,а днес на солети и бисквити и  съм добре.Само се моля да не заразя и другите вкъщи.
Ти подготви малкото камикадзе и му кажи,че няма да го боли.Тъкмо моя ми вика тя е мадама и няма да я боли.

# 494
Хахаха, сладур! Камикадзето днес ми изкара акъла...напънала се да тича из вкъщи и стъпи и на криво...викам си сега само навехнат крак и трябва.
След седмица и половина учене вкъщи нямам търпение да пратя голямата на училище. Мразя да учим вкъщи, много мрънка, а в училище е изпълнителна.
В градината половината деца са с грип, а другата седмица щяло да има родителска среща...хич не ми се иска да ходим, тамън родителите ще са с грип Grinning

Общи условия

Активация на акаунт