Любители на котки - Тема 192

• 33 474
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
И аз сега ще им купя пелети.После ще им взема соева. Може даже първо соева видях, че вече има в и Кауфланд.
Който ползва може ли да ми каже лесно ли се почистват от дъното пелетите?
Аз купувам соева вече 3 г. и…. доволна съм и см хванала цаката как да почиствам до дъно Simple Smile Предимство е и,че изхвърлям директно в тоалетната чиния.
Моите са леко ненормални и понякога, даже в повечето случаи те са виновни, за да не стават бучки и почистването да става трудно. Наблюдавала съм ги и почти винаги ровят до голо независимо колко постелка имат. Трябва да стигнат дъното и така да си свършат работа..Урината вместо да стане на топче се разтеля по дъното. В началото си мислих, че им слагам много малко постелка и затова се получава така, но не.

# 91
Аз ползвам вече само соева и съм много доволна. Марса никога не си заравя,  Буда влиза след нея и върши тази работа. Много зависи миризмата от това, което ядат. Аз сменям сухата храна често-Purizon, Hil's, Wild Freedom. Въвеждах постепенно новите гранули и се радвам, че се приемат добре. Буда капризничи и често иска да сменям, Марса няма претенции-всичко яде.
Ето ги от днес:
Буда:

Върху новата драскалка от зооплюс:

Марса:

# 92
Минавам набързичко да кажа, че в зооплюс има 10 процента намаление на всичко, а доста от пакетите от 2кг на wild freedom са пуснати с 15%надолу.

# 93
Oсвен открехнатите само горе прозорци, каишките също са много опасни за котките. Това важи основно за свободно скитащите навън без надзор. Могат да се закачат и обесят много лесно на някоя ограда, клон, тел, пирон, кабел, желязо и от сорта. Бях го чела някъде преди години и ми се струваше преувеличено. Пращах редовно качествени и здрави противопаразитни каишки за стария едноок котарак на мамини, които той си носеше безпроблемно години наред. Чат-пат ги губеше, затова гледах винаги да има запас. Докато един ден баща ми не го намери полуобесен на една телена ограда в двора и едвам го спасиха, доста време се възстановяваше. Затова внимавайте и с каишките, дами.

# 94
  • До хладилника, който обичам
О, да. Каишки винаги с клипс, който да се откопчава от тежест или на ластик, задължително. Голямата ми (Маца) се е връщала без каишка няколко пъти през годините, нека ги губят, щом те са добре. Никога не взимам каишки, които не се откопчават така и ми е малко чудно защо въобще се продават.

Почти постигам пълно щастие - двете котки да спят точно една до друга. Гледаме заедно True detective.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 20:24 от Бу

# 95
  • София

И моите полудяват от лакомствата на Кауфланд. Подобни има вече и в Лидл и тях много харесват. Преди бяха в малки пакетчета вече са в големи.

Ей тези лидълски пръчици, много се котират от котките вкъщи Laughing .Мръвчо ги сгъва на два пъти и край..

# 96
  • София
В една от групите попаднах на това:
Цитат
Приключихме и с Orijen / Acana. Придобиването на Champion Pet Foods от Марс, приравнява най-добрата храна за домашни животни със средно-статистическите боклуци на пазаря.
Ако някой храни с тях, да има предвид. Wink

От Емаг са ми изпратили ваучер за 10 лв за продукти за домашни любимци. Май важи за нещата от Емаг, под които пише "ваучер за 5 лв". Условието е да се купят 2 продукта на обща стойност над 49.99 лв. Така и не можах да поръчам с безплатна доставка до шоу рум или Изибокс. Под някои продукти пише, че има безплатна доставка през приложението, но тогава кодът не хваща. По едно време започнах да увеличавам броя на пакетите. Чак над 200 лв стана безплатно. Много им се ядосах. Simple Smile Ако някой го иска, подарявам.

Минавам набързичко да кажа, че в зооплюс има 10 процента намаление на всичко, а доста от пакетите от 2кг на wild freedom са пуснати с 15%надолу.
Всички гранули на Wild Freedom ли са големи? При последната поръчка взех с точки някакво малко пакетче и гранулите са почти колкото монета от 1 ст. Преслава едва успя да хапне 2-3 броя и се отказа, а тя е главната любителка на суха храна. Не пише да е за едри породи котки. Това е пакетчето:

Oсвен открехнатите само горе прозорци, каишките също са много опасни за котките. Това важи основно за свободно скитащите навън без надзор.
На познати котката се обеси вкъщи. Sad Закачила се на дръжка. Sad

# 97
И аз на моите вече им взимам само каишки със светлоотразителна лента като показаната от теб. Другите много повече ми харесват, но тези са за тяхна безопасност. От миналата година само такива купувам и им ги сменям през 2-3-4 месеца. На Манди и я сложих средата на ноември и вече е износена и за смяна.

От лидълските пръчки не съм купувала. Взимала съм същите от Кауфланд, но много отдавана и не си спомням харесваше ли ги. Тогава май бях още с една котка или току-що настанил се и Тобчо.

# 98
Таня, всички са едри, да, но честно казано свикват бързо, моите в началото ги плюеха, но след ден два започнаха да опитват. Пикльо Франк от малък налиташе на тях, макар да не можеше да ги гриза, отказваше ситни гранули за малки котенца.

Това е от сайта, офиц.снимка:

# 99
  • под тепетата
Здравейте!
Искам да помогна на приятелка , която живее в Испания. Котето и е болно и ме помоли да потърся читав ветеринар, който дава онлайн консултации. Там го е водила на много лекари, дори в момента е в клиника, но не вижда подобрение. Иска да опита всичко възможно, за да го спаси. Тя е много грижовен човек, едно от предишните ни кучета бях взела от нея. Беше го прибрала от улицата.
 Та, имате ли такъв читав ветеринар, който дава онлайн консултации?

# 100
Имаше фейсбук група,в която ветеринарни даваха съвети.Не помня името и,но ще се включат тези,които ми я препоръчаха

# 101
  • До морето...
Таня67,и аз мислих,че всички са много големи и почти се бях отказала,защото моето много не хрупа и после повръщаше от тях,но са му най-любими и реших,че пак ще дам шанс .Останах приятно изненадана .Не бях поръчвала пиле със заек ,та поръчах и бяха със съвсем нормални размери.Дано така е и занапред. След тях поръчах с агнешко и те не са от огромните. Тези,които са със сьомга,птиче и патешко бяха доста големи.Прилагам снимка на тези,които в момента имам с агнешко:

# 102
  • под тепетата
red soul, благодаря! Ще очаквам да се включат.

# 103
  • Варна
Милчето ми е на стационар. От няколко месеца се борим с кръв в урината. Докато е на лечение, се подобрява. Спрем ли, до няколко дни урината става видимо кървава.
В събота ще си я приберем.
Женя я търси.
Магчето е добре.

# 104
  • София
Таня, за кастрирани са дребни.

Бързо оздравяване, Стейси!

Общи условия

Активация на акаунт