Любители на котки - Тема 192

• 33 480
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
  • Бу-у-урга-а-ас

Днес в училище ми е котешко.

# 121
Благодаря ви. Тоалетната, ако сме вкъщи я чистим след всяко влизане. Т.е. редовно се чисти. Храним си я само с гранули, но е много лакома и бърза и чат пат си открадне нещо. Дали, че е била улично коте и така налита на човешка храна не знам. И аз предполагам, че и да е имала е било преди. Аз и куче голямо гледах в апартамент като малка и не съм сигурна, че нон стоп съм си мила ръцете тогава. Котки и кучета редовно съм галила, така че може и да имам анти тела. А и с днешното качество на храна, никой не е застрахован. Но попитах за мнение, тъй като има хора които много се филмират за тези неща. Как ще забременяваш с котка...то е опасно...ми как...както и много други жени😊 Отговорите ми бяха достатъчни. На мен 1 тест, ако имам анти тела ок, ако не ,ще внимавам повече с маца да не грабне някоя мръвка в бързината и това е. Пазя я, но е много нахална и бърза. Рядко и се отваря късмета да не я видя на време. За тоалетната сме си внимателни по принцип.

# 122
  • София
Part_Of_Me, правих тестове и на двамата (на мен и на котарака).
И двамата бяхме "-". ММ чистеше тоалетната.
Реших известно време да го изолирам и да не спи при нас. Изолацията трая точно една нощ.
Много обичаше са ми спи на големият корем Simple Smile

# 123
Мишето отказва категорично да яде единия вид консерви на гурме (телешко със зеленчуци). Те миришат апетитно, но забелязах някакви "зелении" в тях, вероятно затова не ги иска. Добре, че само 12 броя са с такъв вкус. Синът ми пак й сложил сутринта, тя не го яла, дал го на кучето и я почерпил свинско месо от супата за нас. Звъннах му да му кажа къде има суха храна за котки, която тя отказа да яде, след като остана сама (иначе ядеше всичко гадината, покрай Белка). Консервите са й в службата ми и нося вкъщи, като намалеят.

# 124
Dara888, добре че си имаме кучета, които не са с големи претенции Simple Smile
Що котешки консерви и паучове е изяла кучката, да ми е жива и здрава!

Напоследък им купувам консерви Nuevo Beef и паучове TOMi.
Някой знае ли кой е производителя на храната с марка TOMi? От много години ги има на пазара, а не мога да разбера кой ги произвежда.

# 125
Part_Of_Me, аз си направих тест след като забременях. Някъде в началото на бременността се правеше доколкото си спомням. На котарака не съм правила тест. Него си го гледаме от бебе и винаги е бил домашна котка. Навън не го пускаме. Яде си само котешка храна, основно е на гранули. Единственото, което се промени беше това, че тоалетната му чистеше ММ. Ако се е налагало аз да му я чистя, задължително си слагах еднократни ръкавици и после много старателно си миех ръцете, но това се подразбира Grinning

# 126
  • Бу-у-урга-а-ас
Аз съм голяма шматка. Месеци на ред си мисля, че купувам храна Аплаус, а тя всъщност е Hills. Снимах съдържанието 😔
Другият път ще ѝ взема

# 127
  • Анкх-Морпорк
Направете си тест за токсоплазмоза СЕГА. Така ще е сигурно, че ако сте я карали, не е било по време на бременността.
Ако всичко е наред, не пускайте котката да излиза навън (не знаете какво може да изяде).
Не й давайте храна, която не е обработена. (консерви, гранули, или нещо от Вашата храна, но сготвено)
За бременните не се препоръчва сурово месо (алангле, или луканкови колбаси).
Като готвите и пипате сурово месо, трябва да си миете ръцете.
Повечето хора изкарват токсоплазмоза леко или с подуване на лимфни възли. Паразитът най-често се разпространява със сурово месо. Другият вариант е от ооцисти в изпражненията на котката, но прясно отделените ооцисти не са заразни. Заразни стават след 2 дни. (значи, ако се чисти редовно тоалетната, няма грижи)
Ако се открият антитела, не се тревожете, притеснителното е, ако острата фаза се случи по време на бременност.

# 128
Лого5ка - и Hills не е, ами само там е сложено Smile Farmina е това и е много хубава храна, висок клас.

# 129
Аз мислех, че името на храната е N&D Simple Smile

Стискам палци за Милчето на Стейси Грей.

# 130
Farmina Natural and Delicious и е grain free.

# 131
Направете си тест за токсоплазмоза СЕГА. Така ще е сигурно, че ако сте я карали, не е било по време на бременността.
Ако всичко е наред, не пускайте котката да излиза навън (не знаете какво може да изяде).
Не й давайте храна, която не е обработена. (консерви, гранули, или нещо от Вашата храна, но сготвено)
За бременните не се препоръчва сурово месо (алангле, или луканкови колбаси).
Като готвите и пипате сурово месо, трябва да си миете ръцете.
Повечето хора изкарват токсоплазмоза леко или с подуване на лимфни възли. Паразитът най-често се разпространява със сурово месо. Другият вариант е от ооцисти в изпражненията на котката, но прясно отделените ооцисти не са заразни. Заразни стават след 2 дни. (значи, ако се чисти редовно тоалетната, няма грижи)
Ако се открият антитела, не се тревожете, притеснителното е, ако острата фаза се случи по време на бременност.
Както се случи на мен. Заразила съм се през втория месец на бременността, което най-опасното. Ако е след образуването на плацентата не е толкова опасно. Не ми се ще да си спомням какво последва...страхове, притесненя, несигурност, противоречиви мнения на лекари относно какво лечение да предприема...страхове за сина ми, който се роди без никакви видими дефекти, дори беше най-едрото и развито бебе, но съмнения имаше за късни някакви увреждания...Та, да направете си тест преди бременността и ако е + ще сте спокойна, ако е - внимателно откъм хигиена..аз мисля, че се заразих от ядене на недобре измито зеле...точно тогава слагахме за кисело зеле...имахме и котки, но домашни, които няма как да са се заразили. Котките се заразяват когато ядат мишки.

# 132
Момичета от Пловдив, търси се спешно кръводарител!

# 133
Във Франция на бременните се правят  изследвания за токсоплазмоза всеки месец от бременността и в месецът след раждането.

# 134
  • Някъде там
Да го запиша в новата тема, имитатора на орхидеи.
Аз : Шаги я покажи как стои орхидеята. Вдигни главичка и муцунка.
Показвам и той вдига.
Добре, че се сдържах да не се изхиля, за да не го стресна преди да го снимам.

Общи условия

Активация на акаунт